strana1-100 strana1-100 komentáře u knih

Sofiin svět Sofiin svět Jostein Gaarder

Nejdřív jsem si ji půjčila v knihovně, a po přečtení prvních kapitol mi bylo jasné, že tuhle knížku chci mít doma. "Většinou si ji kupují speciální lidé," řekl mi náš knihkupec, když pro mě z regálu vytahoval poslední výtisk. Vždyť je to taky speciální kniha! Autorovi se podařila jedinečná věc. Z tématu, které mnohé odpuzuje svou složitostí, totiž filosofie, udělat něco nejen srozumitelného, ale velice přitažlivého. Klobouk dolů.

28.12.2016 5 z 5

Dívka, která nepřestala věřit pohádkám Dívka, která nepřestala věřit pohádkám Marcia Grad

Mně připadá knížka velmi trefná už od začátku. To, jak rodiče často necitlivě dávají dětem najevo, kdy jsou vhodné/nevhodné či přijatelné/nepřijatelné, ovlivnilo nejen život princezny, ale většiny z nás. Proto ten snadno průhledný symbolický příběh o mnohých z nás alespoň z části je, kdekdo se v něm pozná a v leckom vyvolá emoce. Dobře napsané.

28.12.2016 4 z 5

Staň se, kým chceš být Staň se, kým chceš být Eric Greitens

Velmi moudrá kniha zkušeného člověka, který dokáže o životě přemýšlet a taky se z něj poučit. Je koncipovaná jako série dopisů příteli, který je v těžké životní situaci a autor mu nabízí pohledy na život i rady, které ho můžou provázet na cestě z problémů. Každá kapitola/dopis je věnovaná jednomu tématu. V jedné z nich autor doporučuje najít si vzory, které nás budou v životě inspirovat. Mám za to, že pobýt nějaký čas ve společnosti Greitense by mohlo být inspirativní hodně. Knížka, kterou si koupím do své knihovny a budu se k ní vracet.

28.12.2016 5 z 5