strana1-100 komentáře u knih
Nejdřív jsem si ji půjčila v knihovně, a po přečtení prvních kapitol mi bylo jasné, že tuhle knížku chci mít doma. "Většinou si ji kupují speciální lidé," řekl mi náš knihkupec, když pro mě z regálu vytahoval poslední výtisk. Vždyť je to taky speciální kniha! Autorovi se podařila jedinečná věc. Z tématu, které mnohé odpuzuje svou složitostí, totiž filosofie, udělat něco nejen srozumitelného, ale velice přitažlivého. Klobouk dolů.
Mně připadá knížka velmi trefná už od začátku. To, jak rodiče často necitlivě dávají dětem najevo, kdy jsou vhodné/nevhodné či přijatelné/nepřijatelné, ovlivnilo nejen život princezny, ale většiny z nás. Proto ten snadno průhledný symbolický příběh o mnohých z nás alespoň z části je, kdekdo se v něm pozná a v leckom vyvolá emoce. Dobře napsané.
Velmi moudrá kniha zkušeného člověka, který dokáže o životě přemýšlet a taky se z něj poučit. Je koncipovaná jako série dopisů příteli, který je v těžké životní situaci a autor mu nabízí pohledy na život i rady, které ho můžou provázet na cestě z problémů. Každá kapitola/dopis je věnovaná jednomu tématu. V jedné z nich autor doporučuje najít si vzory, které nás budou v životě inspirovat. Mám za to, že pobýt nějaký čas ve společnosti Greitense by mohlo být inspirativní hodně. Knížka, kterou si koupím do své knihovny a budu se k ní vracet.