Szilvia1 Szilvia1 komentáře u knih

Návrat Návrat Sophie Oliver

Druhý díl byl opět zajímavý,byl napínavější jako první díl.Autorka píše pěkně.Jsem zvědavá na třetí závěreční díl.

28.06.2022 5 z 5

Hejno havranů Hejno havranů Kate Stewart

To ale bylo!!!!!Milenecký trojuhelník,o kterém každý učastník věděl,a pak to tajemství,který nikdo nechtěl prozradit,ale na konec se to muselo,ale Cecílie byla trošku naivka(aspon podle mne),ale ten konec..Autorka drží čtenáře pěkně v napětí.

02.06.2022 4 z 5

Sběratelka parfémů Sběratelka parfémů Kathleen Tessaro

Příběh byl krásný,nemohla jsem položit knížku,musela jsem ji číst.Je to pěkný příběh.

23.02.2022 5 z 5

Zapomenuté dívky z Paříže Zapomenuté dívky z Paříže Pam Jenoff

Knížka byla krásná.Myslím,že autorka pěkně vystihla dobu válečnou,i když nešla až do většich detailu,ale podle mně tady byl záměr psát hlavně o dívkách ve službě vlády,a pak i k tomu připsát i nějakou lásku.Určitě si přečtu i další knížku od téhle autorky,píše dost zajímavě.

15.09.2021 5 z 5

Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Od tohoto autora jsem četla druhou knížku,ale tahle byla lepší a děj byl mnohem lepší a konec krásný.

08.04.2021 5 z 5

Vážka Vážka Leila Meacham

Tuto knihu jsem přečetla už minulej rok po madarsky.Mám tuto autorku velmi ráda,mám od ni všechny knížky(jenom Ryanova pomoc a Alyin dum a Královský návrh jsem ještě nečetla.).To ještěna mně čeká.

13.01.2021 5 z 5

Marilyn. Soukromý život ikony Hollywoodu Marilyn. Soukromý život ikony Hollywoodu Claudia Beinert

Krásně napsaný životopis Normy Jeane,která vyzkošela sirotčinec,manželství,kde musela své sny odložit,ale všechny rány osudu ji i navzdory tomu si své uskutečnila.Příběh končí zrozením slavné Marilyn Monroe a zbytek asi každý zná.Byla to pěkná knížka,příběh místami smutný ale i pěkný.

27.12.2024 5 z 5

Ostrov tajemství Ostrov tajemství Patricia Wilson

Kniha Ostrov tajemství má dvě dějové linky,minulou a přítomnou část.V minulé části je napsáná i historie Kréty,která je skutečnost a je nejsilnejším příběhěm v knížce.Příběh v přítomné části má pomalejší rozjezd ale na konci,kde se Poppy vrací domu je už napínavější,protože se rozuzlí celé tajemství,které bylo utajené i pro některé ostatní členy té rozlehlé rodině.Je to silný příběh o rodině.Doporučuji.

14.12.2024 5 z 5

Čtenářský kroužek na konci světa Čtenářský kroužek na konci světa Frida Skybäck

Knížka ukrývá příběh,který je až do konce tajemný,a na konci je troška drama.Pěkný příběh.

06.12.2024 4.5 z 5

Jedno italské léto Jedno italské léto Rebecca Serle

Příběh byl smutný a zárověn i pěkný.Autorka popsala pobřeží Amalfi překrásně,jako by tam čtenář opravdu byl.Je to příběh Katy která odjede na dovolenou na které si musí promyslet víc věci v jejím životě,a konec je pěkný.

08.11.2024 5 z 5

A zrodí se hrdina A zrodí se hrdina Jeffrey Archer

Šestý a předposlední díl byl stejně poutavý a napínavý,knížka se nedá odložit.Ještě je jeden díl,na který jsem moc zvědavá.

05.11.2024 5 z 5

Šílená Šílená Louisa Treger

Příběh začíná dětstvím hlavní hrdinky Nellie,které po smrti otce začne cesta utrpení a následky bude mít do konce života.Článek,který jí proslaví je plný hruz,ale podařilo se jí včas odejít.Je to smutný příběh plný utrpení,ale i pěkný,protože dokázala se vzchopit.

28.10.2024 5 z 5

Chybějící světlo Chybějící světlo Nino Haratischwili

Krásný ale i smutný příběh,který pro jednu z kamarádek nekončí pěkně.Krásný proto,že se dozvíme,jak se spřátelili čtyři holky,které měli každá rozdílné povahy ale i rodiny,ale i přes to si navzájem pomáhali.Příběh je vyprávění jednou z nich,která si vzpomíná při přehlížení fotek,které jich zachycuje.Smutný je proto,že ani jedna z nich neměl lehký život,každá z nich si vytrpěla své,ale jedna z nich to vzdala.Od autorky je to už druhý silný příběh,který jsem přečetla,ale určitě ne poslední.

11.09.2024 5 z 5

Hvězdná hodina Hvězdná hodina Corina Bomann

První díl o sestřičkách a o nemocnici Walfriede nám popisuje začátky,které nebyly lehké,ale postupně všechno se vyřešilo.Série je čtyřdílná,tak se máme na co těšit.

07.07.2024 5 z 5

Runy osudu Runy osudu Christina Courtenay

Krásný příběh,stejně jako první díl.Už se těším na další díl.

13.06.2024 5 z 5

Matčin stín Matčin stín Diane Chamberlain

Třetí a poslední díl o rodině O'Neillových je napsaná pěkně,líbila se mi moc.Má krásný konec,oblíbila jsem všechny postavy,pěkná série.

05.06.2024 5 z 5

Světlo pod hladinou Světlo pod hladinou Diane Chamberlain

Druhý díl je zase napínavý,jak se odkrývají všechny tajemství ohledně svítilny a špiona z druhé světové války.Je to pěkná série,jdu na třetí díl,jsem zvědavá jestli i Lacey najde svoji lásku a bude štastná.

03.06.2024 5 z 5

Helenin diamant Helenin diamant Amy Meyerson

Knížku jsem koupila a přečetla v madařstině,velmi jsem se těšila na tuhle knížku,už dlouho jsem ji chtěla přečíst.Je to vlastně příběh o jedném diamantu,který má zlou energií a to pocítí i rodina Milerových.Je to příběh,který je hlavně o rodině,která si neváží jeden druhého ale pak se vše obrátí na dobrý konec.Pěkný příběh.

23.03.2024 5 z 5

Růžová zahrada Růžová zahrada Tracy Rees

Krásný příběh o jedné chudé dívce Mabs,o jedné bohaté slečně Olive,která adoptuje jedno děvčátko ze sirotinče,o jedné paní Abigail kterou zavírá vlastní manžel a o její dcerce Otty.Všechny nakonec se spřátelí.Od autorky už je třetí knížka a všechny knížky byly krásné.

21.02.2024 5 z 5

Mangový vrch Mangový vrch Patricia Shaw

Druhý díl série byl krásně dokončen.Bylo tam i ted hodně nových postav,ale dalo se v nich pěkně zorientovat.Je to pěkná série,přečtu i další knížky-příběhy od autorky.

28.12.2023 5 z 5