Szilvia1 Szilvia1 komentáře u knih

V zapomnění V zapomnění Mary Chamberlain

Pěkný ale i smutný příběh,ve kterém John a Betty chtějí zapomenout na hruzy které viděli ale i zažily ve válce,ale zapomenout není tak lehké,ale musí se o to pokusit a žít dál.

10.10.2024 4 z 5

Sen o šicím stroji Sen o šicím stroji Bianca Pitzorno

Pěkný příběh,který v době,kdy ženy museli být slušné,museli se starat jen o domácnost a rodit děti,ale švadlenka si své vybojovala.

09.10.2024 4 z 5

Noc tisíce hvězd Noc tisíce hvězd Andrea Yaryura Clark

Smutný příběh který se odehrává v Argentině ve dvou částech(minulost a přítomnost),kde se odehrávájí přátelství,lásky ale i zmizení,tajemství,které vypátrá dcera jedné oběti.Je to silný,emotivní a smutný příběh.

08.10.2024 5 z 5

Nové nebe Nové nebe Margit Steinborn

Pěkný ale i smutný a velmi dojemný příběh o válce,o znovu nalezení přátel ale i rodin,které válka rozdělila.Jsem zvědavá na druhý díl,jestli se Konrad vrátí z tábora a co bude s ostatními postavami.

06.10.2024 5 z 5

Navždy spolu Navždy spolu Elizabeth Haran

Příběh o mateřské lásce,odpouštění a láske,která přetrvá,je pěkná.Je tady i tajemství,které když se odhalí vše se v dobré obrátí.Autorku mám ráda,knížka je pěkná oddechovka,doporučuji.

03.10.2024 5 z 5

Tajnosti Tajnosti Freya North

Příběh je o jedné ženy (matky),která se svou dcerou přijme práci,kde musí dohlížet na dum,ale netuší,že majitel domu je mladý a taky skrývá tajemství.Celý příběh je o tajemstvích,které mužou vztah mezi nimi vyřešit líp,než je skrývat.Určitě si přečtu i ostatní knížky od autorky.

29.09.2024 4 z 5

Tatínkovy holčičky Tatínkovy holčičky Tasmina Perry

Příběh o čtyř sester,které i když pracuje každá v iném oboru,vždy si pomáhali a byly oporou.Neměli rádi svého otce,ale vždy se k němu vraceli,příběh se mi líbil,od autorky zkusím i další knížky.

26.09.2024 4 z 5

Reverendova žena Reverendova žena Katherine Webb

Od začátku příběhu až do konce každá postava měla tajemství,které rozluští novinářka Leah a potomek vikáře. Je to tajemství,které zustalo sto let pohřbené,ale každé tajemství se jednou odhalí.Je to pěkný příběh.

25.09.2024 5 z 5

Splněná přání Splněná přání Fern Michaels (p)

Příběh byl pěkný,jenom Olivie mi nebyla moc sympatická,ale na konec se vše vyřešilo.

14.09.2024 3 z 5

Jedovatá stopa Jedovatá stopa Colleen Cambridge (p)

Druhý díl kde vyšetřuje hospodině Phyllida vraždy na festivalu(začátky jsou pomalejší ale pak se vše rozjede) je napínavý, ale už má i své pomocníky, kteří jí pomáhají.Je to někde i vtipná detektivka,dobrá série,a těším se na další případ.

12.09.2024 5 z 5

Mořský hřbitov Mořský hřbitov Aslak Nore

Mořský hřbitov je příběh z větší části ze současnosti,ale je tam i příběh který je z minulosti a ta se mi líbila nejvíc.Tajemství,které se na konci dozvíme je smutný ale vše se vyřeší.Knížku jsem četla po madarsky.

11.09.2024 4 z 5

Chybějící světlo Chybějící světlo Nino Haratischwili

Krásný ale i smutný příběh,který pro jednu z kamarádek nekončí pěkně.Krásný proto,že se dozvíme,jak se spřátelili čtyři holky,které měli každá rozdílné povahy ale i rodiny,ale i přes to si navzájem pomáhali.Příběh je vyprávění jednou z nich,která si vzpomíná při přehlížení fotek,které jich zachycuje.Smutný je proto,že ani jedna z nich neměl lehký život,každá z nich si vytrpěla své,ale jedna z nich to vzdala.Od autorky je to už druhý silný příběh,který jsem přečetla,ale určitě ne poslední.

11.09.2024 5 z 5

Diamantové oko Diamantové oko Kate Quinn

Příběh o studentce Mile,které válka zabrání dostudovat,odejde na frontu a stává se z ní odstřelovačka a navíc je i žena.Od autorky je to čtvrtá kniha,kterou mám přečtenou ale určitě není poslední.Krásný příběh.

06.09.2024 5 z 5

Dívka s hodinovým strojkem Dívka s hodinovým strojkem Anna Mazzola

Příběh se rojížděl pomali,ale ke konci kdy se odkrývali tajemství všech postav, už byl napínavý.

05.09.2024 3 z 5

Delphine a její nový začátek Delphine a její nový začátek Beth Morrey

Příběh začíná smutně ale ke konci už je krásný.Smutný proto,že život s Delphin si dost zahrál,ale byla tam její dcera,která je chytrá a pomuže svojí matce se posunout dál.Je to pěkný příběh,s tajemstvím,který si Delphin musí rozluštit sama.

02.09.2024 5 z 5

Štěstí na přání Štěstí na přání Angela Marsons

Pěkný příběh.

31.08.2024 5 z 5

Vražda v Mallowan Hall Vražda v Mallowan Hall Colleen Cambridge (p)

I když detektivky nejsou mezi oblíbenými v poslední době vycházejí i detektivky kde se vyšetřování vzchopí žena a nejsou plné krve,ale ženy-vyšetřovatelky mají tajemství.Je to pěkný začátek série o Phyllidě,líbila se mi,určitě si přečtu i další díly,jsem zvědavá co bude příště vyšetřovat.

30.08.2024 5 z 5

Když zpívá slavík Když zpívá slavík Suzanne Kelman

Pěkný příběh o dvou odlišních žen,ale jednu věc mají společnou a tou je touha po vynálezu,která pomuže skončit válku,ale přátelství dostává trhlinu,když se to jedné z nich podaří.Příběh o přátelství je pěkný, jak to bylo i o ostatních knížek.

29.08.2024 5 z 5

Bláhoví snílci Bláhoví snílci Olivia Horrox

Pěkný příběh o snech,o svobodě rozhodovat,o láske,která se rozvíjí a na konci každý dosáhne vše co si vysnili.

27.08.2024 4 z 5

Estée Lauder - sen o kráse Estée Lauder - sen o kráse Laura Baldini (p)

Příběh o ženě,která šla za svým snem,byla obdivuhodná,ale mezitím ztratila svého nejmilejšího.Nelíbilo se mi jak byla Estée sobecká,ale když chtěla být slavná tak musela jít za svým snem.Taky bych si přála takového muže jako byl Joe,ale takový muži jsou jen příbězích:)

25.08.2024 5 z 5