tami1 komentáře u knih
Krásně napsaný historický román o životě Kateřiny Parrové. Její příběh začíná v době, kdy se stává podruhé vdovou. Je mladá, krásná, vzdělaná a zamilovaná. Osud ale její lásce nepřeje. U dvora si jí vyhlédne král. Kateřině nezbývá nic jiného, než se stát šestou ženou nemilosrdného, starého a nemocného krále Jindřicha VIII. Tudora.
Moc hezky napsaný historický román, který popisuje vzestup i pád Anny Boleynové. Příběh vypráví její oddaná přítelkyně a dvorní dáma Meg Wyattová.
"Díky Tobě jsem po celou dobu stoupala vzhůru - nejprve jsi ze mě udělal markýzu, pak královnu a teď, když už žádná vyšší pocta nezbývá, nasazuješ mé nevině mučednickou korunu.
Tvoje milovaná manželka Anna"
Je to hodně zvláštní knížka. Nic se tam neděje a vy vlastně ani žádnou akci nečekáte. Postavy nejsou moc sympatické a jsou dost zdeformované prostředím. Přesto je kniha čtivá a nedá se skoro odložit.
Příběh se zpočátku rozvíjí pomalu, je takový nemastný, neslaný. Hlavní postavy mi k srdci moc nepřirostly. Posy působí spíš jako potrefený puberťák, než starší sestra a Sebastián se na nekompromisního a zhýralého hulváta chová trochu jako bačkora. Víc mě bavilo osazenstvo knihkupectví.
Čistokrevná romantika.
Mohamedův příběh je napsaný velmi čtivě a srozumitelně.
Je vidět, že to byl člověk s vizí. Jeho prvotním posláním bylo sjednocení Arabů a nastolení míru a klidu mezi lidmi. Jen se tato vznešená idea jaksi potkala s jeho ješitností a egem. Možná to myslel dobře, ale moc a touha získat víc ho mění a tak se z mírumilovného proroka stává obávaný vojevůdce, který si pravidla upravuje podle toho, jak se mu to hodí.
Po jeho smrti se situace vymyká kontrole úplně. Všem jde jen o moc.
Dexter 3v1
Knihu mohu jen doporučit, četla se velmi dobře. Seriál jsem nesledovala, takže nemůžu srovnávat.
Nejvíc mě bavila osobnost Dextera - sociopata a masového vraha. Řídí se kodexem, který mu vštípil jeho nevlastní otec a tak zabíjí jen vrahy. Snaží se vypadat jako "normální" člověk a nepřitahovat moc pozornost. Tak úplně se mu to nedaří...
Taková letní nuda. Nějak jsem se nemohla začíst. Možná, kdybych byla na dovolené na Korfu, bylo by to lepší.
Tenhle díl mě bavil ze všech nejméně. Celý děj se motal spíš kolem Alžbětiny dvorní dámy, než kolem samotné královny.
Tak nevím, ta knížka je tak trochu kočkopes. Ani humor, ani romantika a ani pořádná akce. To vysoké hodnocení moc nechápu. Je to taková nevýrazná oddechovka.
Ze všech těch různých směrů a odnoží jednotlivých náboženství jde hlava kolem. Kniha je přehledně uspořádána.
Strašně jsem se trápila.
Moc zvrhlosti, moc velký mišmaš, jako by si autorka nedokázala vybrat o čem bude psát. Pro mě naprosto nepochopitelná hlavní postava, která je na jednu stranu hrdinou a na druhou stranu nasilníkem. Zack je narušený psychopat s vlastnostmi komiksového hrdiny a nadpřirozenými schopnostmi. Addie je naivní, submisivní a hlavně promiskuidní děvče.
Další díly zřejmě vynechám
Netuctová romantika.
Sladké, pohádkové a romantické, až z toho bolí zuby.
Bavilo mě to.
Milostný příběh vyprávěný retrospektivně.
Tolik lásky a respektu. Tolik rodinných tajemství a překážek a přesto se milovali.