tami1 tami1 komentáře u knih

Genesis Genesis Chris Carter

Tohle je jedním slovem PARÁDA.

Patřičně krvavé, brutální a zvrhlé. Přesně tohle jsem čekala a utor opět nezklamal a naservíroval čtivo vskutku skvostné.

DOPORUČUJI!

16.11.2024 5 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

Parádní jiskření mezi ústřední dvojicí.
Není to ultra plytká slaďárna, ale řeší se tam i vážnější témata.
Když už nikdy nebudu číst o kudrnách, budu moc vděčná.
Kdyby se krouhlo tak sto stránek, dala bych pět z pěti.

12.11.2024 4 z 5

Úchvatná evropská města Úchvatná evropská města kolektiv autorů

Docela objemná publikace, takže to v pravém smyslu slova turistický průvodce není.

Autoři se pokusili o rozdělení měst podle polohy na kontinentu a díky tomu se knize nedá vytknout jistá systematičnost. Záhadou mi ovšem je výběr měst, která jsou zde prezentována. Podle mého názoru je výběr nesourodý a nevyvážený, ale dost kritiky.
Ráda jsem s touto knihou procestoval Evropu skrz na skrz. Načerpala jsem inspiraci na zajímavá místa a pokochala se hezkými fotkami.

12.11.2024 4 z 5

Za trest Za trest Aleš Černý

Šílenost, ale královsky jsem se bavila.

Aleš Černý se tímto zařadil mezi mé oblíbené autory. Spousta vtipných hlášek, potoky krve, automobilobé honičky a mraky přestřelek, jsou to pravé ořechové pro výplach mozku. Musím znovu obdivovat krásu a bohatost českého jazyka.

"Na přepadení byla brokovnice dobrá, nemusí se moc mířit, stačí jen tak baj oko nasměrovat hlaveň a ono už se to poddá..."

DOPORUČUJI!

31.10.2024 4 z 5

Sedm metrů čtverečních Sedm metrů čtverečních Jussi Adler-Olsen

Důstojné zakončení mé oblíbené serie.

Jak už někteří napsali, je zde hodně postav a spousta odkazů na předchozí případy. Vzhledem k tomu, že jsem všechny četla, nebylo těžké se zorientovat.

Všechny mé oblíbené postavy dostaly dostatečný prostor a jejich příběh se stále vyvíjel. Nejvíc těžkostí už tradičně schytal Carl, ale i ostatní se musí postavit svým strastem čelem. Případ, který se táhne vlastně celých souborem knih z Oddělení Q, se konečne dořeší.

30.10.2024 5 z 5

Na hraně apokalypsy Na hraně apokalypsy Aleš Černý

Prvotní nadšení se postupem času scvrklo o jednu hvězdičku. Sama nevěřím tomu, že to píšu, ale te akce je tam prostě moc. Trochu ubrat by podle mě nebylo na škodu.
Přesto doporučuji, je to svěží, vtipné a nabité akcí. Dobře se čte.

26.10.2024 4 z 5

Divoká Afrika Divoká Afrika M. K. Hardy

Moc nadšená nejsem.
Trochu překombinované, nelogické a plytké. Ani mezi ústřední dvojicí to bůhví jak nejiskří. Takže nic moc.

20.10.2024 3 z 5

Povolání: 300 profesí pro žáky ZŠ Povolání: 300 profesí pro žáky ZŠ Pavla Šmikmátorová

Jako základní seznámení s profesemi a požadavky na vzdělání s nimi spojené, je tato kniha perfektní. Jednoduchá forma, přehledné řazení. Chyběly mi konkrétní informace, co musí člověk vystudovat. Bylo uvedeno jen SŠ, VŠ ...

04.10.2024 4 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Nelehké čtení, ale žít v té době muselo být hrozné.
Autorka své postavy opravdu nešetřila. Také nemohla, jinak by kniha nebyla tak autentická. Moc děkuji za tento přímy vzhled do doby, kterou nebylo snadné přežít bez úhony. Každé rozhodnutí se vrací jako bumerang a nikdy to není nic pozitivního.

Doporučuji!

01.10.2024 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Na tuto sérii se chystám už opravdu dlouho a jsem ráda, že jsem začala.

Svět je zajímavý, nechybí temné zlo, zajímaví hrdinové ani rodící se láska. Moc se těším na další díly.

01.10.2024 4 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Celá série mě naprosto uchvátila.

Zkorumpovaný Ketterdam, grišové, čáry i mistrně vykonstruované plány mě bavily. Moc jsem fandila Kazu Brekkerovi a jeho partě, chtěla jsem ať se pomstí a získají to co jim bylo ukradeno. Protivnící nejsou žádná béčka a zdá se, že se proti našim hrdinům spiklo celé město. Prostředí je barvité, plné křivolakých, špinavých uliček. Tak nějak si představuji Londýn z dávných časů.

Mám jedinou výtku - některé skutečnosti se opakovaly a vysvětlovaly stále dokola.

01.10.2024 4 z 5

Iko Iko Marissa Meyer

Jsem nadšená.
Tento grafický román ma přesně stejnou atmosféru jako knihy ze série. Moc ráda jsem se zase potkala s Cinder, Kaiem, Scarlet, Vlkem, Thornem, Cress, Winter a samozřejmě Iko. Jemný humor a přátelské popisování se vine celou knihou.

18.09.2024 5 z 5

Nejdražší suvenýr Nejdražší suvenýr Petra Jirglová

Praštěný příběh o tom jak ňouma z Prahy v Mexiku ke štěstí přišel. Štěstí je ovšem v podobě excentrické, zmalované divy, která najednou v Praze zas takové kouzlo nemá.

Začátek mě moc nebavil, ale nakonec to nebylo tak zlé. Bláznivé eskapády z restaurací jsou top.

Posloucháno jako audiokniha a musím říct, že načtení panem Hájkem je famózní.
Skvělá oddychovka na pláž.

12.09.2024 3 z 5

Ozvěna krve Ozvěna krve Isabella Maldonado

Jako téměř všichni ostatní jsem měla velký problém s jménem detektiva Cruzové. Ono slovo Veranda na mě působilo vážně rušivě, takže jsem jí přejmenovala na Vandu a bylo to :o)).

Příběh se mi moc líbil a rozhodně se těším na další díly.

08.09.2024 5 z 5

Zimní včely Zimní včely Norbert Scheuer

Moc hezky zpracované téma konce války.

Poslední měsíce trávíme s Egidiem a jeho včelami. Ty jeho deníkové zápisy jsou plné lásky k včelám, kraji a ženám, které mu podléhají. Ze záznamů je cítit strach o bratra, z nemoci, která ho sužuje i naděje v blížící se mír.

04.09.2024 5 z 5

Dítě prachu Dítě prachu Nguyễn Phan Quế Mai

Nádherná kniha.

Tolik bolesti, zklamání a ústrků, které musely tyto nechtěné děti prožít.
Tolik naděje, doufání a snů, které čekaly dlouhé roky na naplnění.
Tolik traumat, nočních můr a zmrzačení, která si odnáší každý kdo prožil válku.

A přesto se stále válčí a zabíjí!

26.08.2024 5 z 5

Rande s padesátkou Rande s padesátkou Jane Porter

Kniha mě nalákala krásnou obálkou i netradičním tématem "zralé lásky ". Skvělé odpočinkové čtení. Romantika okořeněná trochou starostí a komplikací, protože v padesáti není nikdo nepopsaný list a minulost a rodina všem dají občas zabrat.

Moc hezky napsáno.

Těším se na další díly!

16.08.2024 5 z 5

Sucho Sucho Neal Shusterman

Fantasticky napsané, uvěřitelné a dostatečně děsivé - prostě parádní dystopie.
Autoři umí dokonale popsat existenční krizi společnosti i jednotlivců. Charaktery jejich postav procházejí
zběsilým vývojem a překračují pomyslné červené čáry aby ziskaky co potřebují, chtějí nebo aby si zachranily holý život.

Doporučuji!

03.08.2024 5 z 5

Ostrov temnoty Ostrov temnoty Daniel Aubrey

Velmi zdařilá prvotina.

Krátké kapitoly, propracované postavy a zajímavá zápletka vás strhnou a nepustí. Freya má spoustu problémů a tak se s manželem rozhodnou k návratu do její domoviny. Tak trochu doufají v restart kariery i jejich vztahu. Manžel je sympaťák, který i přes všechny útrapy za svou ženou pevně stojí. Freya už mi tolik sympatická nebyla, ale zato byla taková neřízená střela, která tím jak se do všeho bez přemýšlení vrhá dávala příběhu potřebnou akčnost.

27.07.2024 4 z 5

Dva v šinkansenu Dva v šinkansenu Marie Machytková

Jsem zklamaná!

Ta jedna hvězdička je za nádhernou obálku, která mě nalákala.

18.07.2024 1 z 5