Teddy2023 Teddy2023 komentáře u knih

Pod šeptajícími dveřmi Pod šeptajícími dveřmi TJ Klune (p)

Co na to říct...roztomilý, vtipný a hřejivý příběh. Daná knížka Vám ukáže, jak zaobalit vážná témata jako je smrt a výčitky, co jste během svého života nestihli...k tomu samozřejmě zodpovídá velmi často kladenou otázku...co přijde po našem skonu a jestli bychom se s ním dokázali vyrovnat.
Doporučuji všemi deseti :)

06.12.2023 5 z 5

Karmín Karmín Sharon Page

Moc pěkná obálka...Dana publikace se řadí do červené knihovny...nečekejte složitý dej či choulostivé situace, tady jde spíše o erotický požitek...

30.11.2023

Dům v blankytně modrém moři Dům v blankytně modrém moři TJ Klune (p)

Knihu mi doporučila kolegyně v práci a musím uznat, že za čtení to stalo. Pěkné, oddechové fantasy (přečteno i v originále) s LGBT motivem...už se těším na pokracovani

19.11.2023 5 z 5

Artemis Fowl Artemis Fowl Eoin Colfer

Přečteno podruhé...doporučuji pro začínající čtenáře v žánru sci-fi (určeno pro kategorii 9-12) ale i dospělí se zde pobaví.

15.10.2024 3 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Tohle dílo jsem dostala jako dárek v podobě audioknihy - a její poslouchání jsem neustále odkládala.
Nakonec došlo na lámání chleba a cd přehrávač se rozjel na plné obrátky.
Ačkoliv samotný dej se rozjížděl pomalu, člověk se zaposlouchal a chvíli přestal vnímat svět.

Opravdu jsem nečekala, že u poslechu vypnu. Líbily se mi popisy myšlenkových pochodů jednotlivých postav a vysvětlení Lisbethiny minulosti.
Uvidíme, co přinese trojka.

13.10.2024 3 z 5

Cesta kolem světa za 80 dní Cesta kolem světa za 80 dní Jules Verne

Kdysi přečteno papírově, shlédnuto jako film...a nyní do poslouchání jako audiokniha. Pěkný navrat do dětství. Původně jsem dostala tohle Verneho dílo jako dárek a nedokázala jsem se do toho ponořit.
Touha změnil "žánr" mě donutila sáhnout po "Cestě za 80 dní" a na čtyři dny si užít si tento pohodový, místy velmi zábavný příběh :)

05.10.2024 3 z 5

Ztracené příběhy Ztracené příběhy John Flanagan

Přečteno podruhé ...návrat k sérii s hraničářem Willem - krátká vsuvka k hlavnímu příběhu.
Oddychové počtenicko u kávy.

29.09.2024 3 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Další populárně naučnou knihu mám za sebou.
Papírová forma mě moc nelákala, tak jsem sáhla po namluvené verzi a byla nadměrné spokojená.
Samotná publikace zahrnuje šest Kapitol (čtvrtá zabrala nejvice času) a hlas Jiřího Langmayera příběhu dodal šmrnc.
Díky ní jsem strávila příjemnou cestu vlakem - už se těším na další díly.

20.09.2024 3 z 5

Holmes z Kjóta 10 Holmes z Kjóta 10 Mai Močizuki

Jsem moc ráda, že gate překládá mangy s tak nádhernou kresbou a prvky japonské historie. Ideální počtenicko k šálku čaje :) Už se těším na další díl.

30.07.2024 3 z 5

Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

V době, kdy tato knížečka vyšla, jsem se nechala zlákat krásnou ořízkou a na doporučení kamarádek si ji pořídila, aby se mi vyjímala v knihovničce.
Čas plynul a já se nemohla dokopat k tomu, abych ji začala číst. Nakonec jsem tedy sáhla po namluvené verzi, díky které jsem si zpříjemnila cestu autobusem.

Co jsou "Legendy a latecka" zač?
- oddechovka - poklidný příběh bez akce
- nádech LGBT - jediná kapitola v knize , takže není třeba zoufat
- návod, jak si otevřít kavárnu ve fantasy světě

Doporucuji spíše poslouchat i před spaním, protože během některým pasážích se budete nudit

01.07.2024 3 z 5

Mládí na hřišti Mládí na hřišti Kódži Miura

Romantický příběh mezi hráči badmintonu & očekávejte typická klišé: ztrapnění, vymýšlení způsobu, jak zaujmout "vysněnou dívku", pocit být v sedmém nebi, když Váš zálusk zná Vaše jméno :)

16.05.2024 3 z 5

Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Konečně přečteno :) přestože jsem první díl četla před delší dobou, musím uznat, že pokračování mi přišlo už slabší..oproti jednicče

07.04.2024 2 z 5

Když věci nejdou tak, jak chcete Když věci nejdou tak, jak chcete Haemin Sunim

Moc hezky zpracovaná knížečka rozdělena do šesti Kapitol a doplněna pestrobarevnými ilustracemi.
Při čtení zde objevíte krátké citáty na zlepšení ducha a myslí + rady do života.
Haemin Sunim zodpovídá otázky, které si často klademe: jako proč se cítíme osamělí, přestože nás obklopují přátelé.

03.04.2024 4 z 5

Holmes z Kjóta 4 Holmes z Kjóta 4 Mai Močizuki

(SPOILER) Další díl se zajímavostmi z historie o památkách, jídlech, umění a architektuře.
Očekávejte nové případy:

1) padělek v klášteře při prohlídce
2) narozeninová oslava s kvizem

31.03.2024 3 z 5

Případ mrtvého redaktora Případ mrtvého redaktora Josh Lanyon

Dočteno !
Jako kniha nezaujala tolik jako audiokniha - očekávejte oddechovou detektivku, krátké kapitoly, svižné tempo vyprávění a hodně řečnických otázek (myšlenky literárních postav, jejich úvahy, emoce)

Doporučuju pro fanoušky LGBT žánru - jelikož milostné scény mezi hlavními hrdiny jsou
kapku popisnější.

Už se těším na druhý díl :)

16.03.2024 4 z 5

Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Příběh podobný stylem Nesba :)

06.03.2024 3 z 5

Sherlock Holmes a Ztracená závěť Sherlock Holmes a Ztracená závěť George Mann

Při své návštěvě knihkupectví jsem narazila na tuhle knížečku...a musím připustit, že mě vtáhla. Četla se naprosto sama a zvládla jsem ji za dva dny přečíst :)
Doporučuju milovníkům Sherlocka Holmese

18.01.2024 4 z 5

Přísně tajné Přísně tajné Elle Kennedy

V případě, že máte rádi LGBT, tak tahle kniha je pro Vás. V této knížce od Dariny Bowen a Elle Kennedy najdete opět vztah mezi dvěma mladými muži, kteří se náhodou setkají díky seznamce - vtipné komentáře, narážky na sexuální orientaci, poznání sebe samotného...dej plynul sám od sebe.

Doporučuju Vám - knihu "On" - dotisk vyjde letos v únoru

09.01.2024 4 z 5

Orange. Kniha první Orange. Kniha první Ičigo Takano (p)

Krásný a dojemný příběh, který rozebírá vážná témata: výčitky, důležitá rozhodnutí, přátelství a budoucnost.
Očekávejte cestování časem a paralelní realitu - určitě parádní kousek do knihovničky

30.11.2023

Sherlock Holmes a Labyrint smrti Sherlock Holmes a Labyrint smrti James Lovegrove

Další díl přečten!
Tentokrát se můžeme těšit na rozvášněného Watsona, kterého okouzlí mladá a nebojácná Hana vyšetřující zmizení její přítelkyně.
James Lovegroova nechal Holmese ustoupit do pozadí, ale i tak bych si toto dobrodružství nenechala ujít :)

22.08.2024 3 z 5