teer.h teer.h komentáře u knih

Hořím pro tebe Hořím pro tebe J. T. Geissinger

Tohle bylo velmi příjemné "oddechové" čtení. Skvělý erotický, ale humorný román s hate love příběhem. Nicméně tady to bylo úplně na místě a mně se to moc líbilo! Příběh mě několikrát rozesmál, ale i rozbrečel. Já si knihu moc užila a musím hodnotit jen kladně :)

05.10.2021 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Tak jsem se po těch letech jako fanoušek filmu pustila do toho, přečíst i knihy.... proč mě to nenapadlo dříve? Rowling má skvělý styl psaní, který je opravdu čtivý. Knihy úplně hltám!

14.02.2020 5 z 5

Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

Tento příběh jsem si velice zamilovala. Troufám si říct, že je to jedne z nejleších knížek, co jsem letošní rok přečetla. Není nejlepší, ale i tak se u mě řadí hodně vysoko. Kniha byla skvěle napsána a utíkala mi pod rukama a já byla pak smutná, že už je konec.
V příběhu je poukazováno na spoustu témat dnešní dobz. To jak se bulvár snaží pošpinit slavné lidi, ale i to, jak to mezi bohatými lidmi chodí.

Za mě tuto knihu určitě doporučuji :)

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Tuhle knihu jsem si naprosto zamilovalo. V příběhu máme hate love romantiku, která mi naprosto nevadila! Naprosoto mi sedla hlavní hridnka a i hlavní hrdina.:)
Krásné bylo prostředí, ve kterém se příběh odehrává. Naprosto jsem si to místo zamilovala a hned bych jela dělat au pair do Green Walley. :)

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Proč jen to čtu až teď.
Tenhle díl byl plný emocí, který mě dostal a několikrát překvapil. Konečně se dozvídáme, co se tenkrát stalo, když přišel král Aderlandu.
Ale to zásadní....PANEBOŽE proč přeložili Roweno jméno?! Všude klasicky anglicky a najednou tu máme Jeřába :D :D a aby to mělo ještě šťávu, zhruba v polovině to okoření i příjmením Jeřáb Bělotrn.. konec :D Já si to četla jako Rowen.

Přiznám se, že mě do poloviny nebavil číst příběh s čarodějkami. To se ale posléze změnilo a celkem jsem si to začínala užívat. :)

21.02.2021 5 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Kniha mě úplně pohltila. Je velmi čtivá a fakt mě mrzí, že jsem se do Harryho pustila až teď!

14.02.2020 5 z 5

S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Nechápu, proč jsem po knize nesáhla dříve. Tohle byl naprosto skvělý příběh, který jsem si užila. Upřímně jsem se u knihy ještě nezasmála, jako u téhle. Nebyla snad stránka, u které bych se nesmála jako blbeček.
Sprostá slova mi absolutně nevadila, ba naopak. Já jsem tak trochu dlaždič a v hlavní hrdince a její paličatosti jsem se viděla. :D

Potřebuji plechovku nářezu :D

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Jedním slovem..nádhera.
Já si ten příběh zamilovala od začátku. Hlavní hrdinku jsem si velmi oblíbila a líbilo se mi, jak se v průběhu děje měnila. :) Celkově se mi knižní postavy líbili a zamilovala jsem si je.
Je neuvěřitelné, kolikrát mi kniha vykouzlila úsměv na tváři (třeba archív, kam přišel pan Reed) :)
Jsem zvědavá na Pár stránek navíc :)

06.03.2021 5 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Pozor spoilery!
Knihu jsem si koupila díky vysokému hodnocení a skvělým recenzím a rozhodně jsem neudělala chybu!
Tato kniha mě opravdu dostala, četla jsem ji jedním dechem, v každé volné chvíli co jsem měla.
Hlavní hrdinka Feyre se mi líbila a ze začátku, kdy se děj točil okolo její rodiny, jsem byla tak naštvaná, jaké potvory jsou její sestry a jak se chovají. Nadávala jsem pro sebe "tak už je pošli do háje, řekni jim něco ať zmlknout" :D. Ale musím říct, že poté mě překvapili. :)
Tamlin, se mi zamlouval hned a čekala jsem, jak to mezi nimi bude.
Svět víl byl krásně popsaný a živě jsem si ho představovala.
To jak do sebe vše na konci zapadá je krásné, jak se Feyre dozví pravdu a jak bojuje za Tamlina z lásky, čisté lásky.
Kniha má i vtipné scénky, nejvíce mě asi pobavila ta, kde Tamlin kousne Feyre, to jsem se opravdu dlouho smála :D
Od Luciena jsem nevěděla co čekat, ale nemůžu říct, že bych si ho neoblíbila. :)
Určitě tuto knihu doporučuji, už dlouho jsem si knihu neužila jako tuhle. 5 hvězdiček (pro druhý díl jsem si hned po dočtení knížky jela koupit a už se velice těším :D)

09.08.2017 5 z 5

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Vím, že tohle dílo mají všichni rádi. Já jsem ho četla jen kvůli tomu, že to bylo krátké a mnoho lidí mi to doporučilo a proto jsem si to dala do seznamu děl k maturitě.

Na knihu jsem se těšila, protože všichni mluvili o tom, jak je skvělá. Za mě musím říct, že kniha mě velice zklamala. Dlouhý nudný děj, bez nějaké větší akce. Když už jsem se příběhu začala dostávat a bylo to docela napínavé, byl konec... všechno strašně rychlé. Napřed dlouhý táhlý začátek a poté rychlý konec.
To, že se rybář nevzdával bylo hezké, hezký námět, ale...

Pro mě opravdu jedna z nudných knížek, asi jsem od ní čekala mnohem více. Je to věc názoru, ale dál bych to doporučila, protože je to krátké a dobré na rozebrání k matuře:)

24.08.2016 3 z 5

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Tuhle knihu jsem četla po shlédnutí filmu, který se mi moc líbil. Na začátek musím říct, že kniha byla velmi čtivá a příběh mi ubíhal. Nicméně jsem od knihy očekávala mnohem více. Lara mi lezla krkem... její přemýšlení a dětinské chování mě zaráželo a neustále jsem protáčela oči. Vadila mi i její sestra, takovou bych opravdu nechtěla, abych byla upřímná.
Ač nerada, tak musím přiznat, že film je o dost lepší než kniha.

30.12.2021 3 z 5

Pouto Pouto Anna Todd

Já bych nikdy nevěřila, že mě tento příběh tak pohltí. Čím více jsem se blížila ke konci, tak jsem byla smutná z toho, že tuž to všechno končí. Na tom příběhu jsem prostě závislá a tak ráda bych četla dál a dál... Mrzel mě ten konce po několika letech.. já bych zvládla ještě další tisíce stránek o příběhu Hardina a Tessy. :) Tento příběh se mi dostal pod kůži a přiznám se, že nad ním stále přemýšlím.

31.10.2020 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Musím říct, že tento díl mě nadchl. Upřímně jsem myslela, že se to oproti filmu tolik lišit nemůže, ale opak byl pravdou. Stále jsem moc ráda, že jsem se rozhodla si knihy přečíst, najednou jsem pochopila tolik věcí, které jsem ve filmu nechápala.

20.04.2020 5 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

Série divergence je a bude pro mě jednou z nejlepších!
Moc jsem si knihy oblíbila, ale konec tohoto dílu mě zklamal, nějak jsem nemohla uvěřit tomu, co se stalo. Škoda, jsem zastánce happy endu :-)

13.11.2016 5 z 5

Vojvoda z Montgomery Vojvoda z Montgomery Evie Dunmore

Pokud jste milovníci Bridgertonových, či Kronik prachu, tak touto knihou určitě nešlápnete vedle! Kniha je čtivá od samého začátku a je myslím i jasné, jak se bude vyvíjet. Hlavní hrdiny jsem si naprosto zamilovala a klidně bych zvládla, kdyby se jejich vztah vyvíjel ve dvou knihách a autorka tak dala i více prostoru Sufražetkám. Celé to prostředí a téma jsem si užívala, takže se určitě moc těším na další příběh!

21.03.2022 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Proč jsem se na tuhle sérii nevrhla už dříve? Dvory miluji a po tomto díle si myslím, že budu milovat i tuhle sérii.
Calaenu jsem si hned zamilovala, její nebojácnost, humor a špetka arogance si mě získala. Ale teď ta zásadní věc. Achjo, to je opravdu jazykolam, přečíst ty jména v knize správně (no jasně, že jsem to četla celou dobu blbě :D).
Na knize mě bavilo, že začátek nebyl nijak těžký na čtení, autorka na nás nehrnula miliardu informací, které by si člověk ani nezapamatoval. Již od začátku byl příběh velmi čtivý.
Za mě je láska Chaol :)

21.02.2021 5 z 5

Grey Grey E. L. James (p)

Achjo... když si tak čtu tady komentáře, tak si říkám, panebože proč to čtete, když se vám nelíbili ani předchozí díly? Nechápu co jste na tom čekali jiného než u dílů předtím.
Dle mého názoru to James napsala velmi pěkně a mě se moc líbilo číst to z pohledu Greye, jeho pocity, myšlenky. James má prostě skvělý typ psaní a její knihy se čtou jedním dechem a ubíhají strašně rychle.
Za mě moc hezky napsané, konečně jsem se dozvěděla co se v Christianovi odehrávalo a jak přemýšlel o Anně a určitě jsem některé věci nečekala a mile mě překvapili. Hodně jsem se i zasmála. za mě 5 hvězdiček!

15.02.2018 5 z 5

Mezi elfy proti své vůli Mezi elfy proti své vůli Sandra Regnier

Nemůžu dát jinak než 5 hvězdiček. Mužů říct, ze jsem se už tak dlouho nepobavila u knihy tohoto žánru (a to jsem jich přečetla už dost). “Funíš jako čajová konvice moji babičky a zpocena jsi už po par metrech” pro mě jedna z těch nejvtipnějších scének, která mě fakt dostala. Sahám hned po druhém díle, kde doufám, že si Fay nenechá tak s... na hlavu od vlastní rodiny. Já sama jsem si u toho pěkně pro sebe ponadávala :D

12.11.2017 5 z 5

Ledová krev Ledová krev Elly Blake

Kniha je velmi jednoduše napsaná a velmi lehce se čte. Už jen začátek. Ani nevím, zda jsem někdy četla knihu a hned na začátku bylo takové napětí a akce. To se mi líbilo! Hned to mělo rozjezd a nemusela jsem číst věci okolo, které člověk na začátku stejně nepochopí. Za mě určitě plus.
Děj byl krásně popsaný do detailů a vše jsem si hezky představovala.
Mě se kniha moc líbila, i hlavní hrdinové :) Dávám 4 hvězdičky, že mnoho bylo předvídatelné :)

02.09.2017 4 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Pozor SPOILERY
No já nevím, asi jsem nějaká divná, ale prostě mi tam hrozně chyběl Tamlin. Neříkám, že mi Rhysand vadil, to ne, ale prostě mi to nějak nesedělo.
To, že se dozvíme o poutu mezi Rhysandem a Feire mě dostalo, to jsem nečekala. Ale.. přišlo mi hodně divný, že dokázala na Tamlina tak rychle zapomenout, na to, jak ho silně milovala, až by kvůli němu zemřela.
To jak nesnesla pocit, že někoho zabila a teď jí to nedělalo žádný problém. A musím říct, že i to, jak se zachovala na konci a lhala Tamlinovi a dokonce i Lucienovi mě mrzelo. Musím říct, že Tamlinovo zoufalství jsem chápala i to co provedl. Na jednu stranu jsem to i čekala, že něco takové přijde.
Jinak co se týče knihy opravdu tato autorka píše krásně. S koncem jedné kapitoly jsem potřebovala číst další. Určitě se těším na další díl :)

18.08.2017 4 z 5