Terez_M. Terez_M. komentáře u knih

Síla našeho podvědomí Síla našeho podvědomí Joseph Murphy

Tak jako i jiné knihy tohoto autora, i tato je báječná a osvětová. Určitě doporučuji přečíst v kombinaci například s "Terapie modlitbou".

Nekonečný pramen vaší síly Nekonečný pramen vaší síly Joseph Murphy

Krásná kniha. Boha nehledejme venku, je v nás...

09.01.2025 5 z 5

52 pozitivních ujištění na každý týden 52 pozitivních ujištění na každý týden Joseph Murphy

Knížku mám na nočním stolku, dané poselství si čtu každý den před spaním a rozjímám nad jeho poselstvím. Určitě zajímavá kniha pro práci s podvědomím a pro hledání vnitřního klidu před spaním. Mám vyzkoušeno, že se mi splnilo poselství z knihy, nad kterým jsem přemýšlela těsně před spaním a brzy po probuzení. Poselství se ještě více umocňují, když každý den ihned po probuzení projevíte vděčnost za tento den, který pro vás nastává.
Já se navíc ještě během probouzení modlím "modlitbu posledních optinských starců" (i vlastními slovy):
"Pane. Dej mi s klidem v duši a s radostí potkat vše, co mi přinese nadcházející den. Dovol mi, abych se zcela odevzdala Tvé svaté vůli. Prosím, každou hodinu tohoto dne mě veď a podporuj. Nauč mě s klidem v duši přijímat jakoukoliv zprávu a vědět, že vše je Tvá svatá vůle. Prosím, řiď všechny mé myšlenky, pocity a slova. Ve všech okamžicích mi nedej zapoměnout, že jsi se mnou. Nauč mě správně jednat s každým členem mé rodiny, aniž bych někoho urazila nebo rozčílila. Pane, dej mi sílu zvládnout únavu tohoto dne. Pane, prosím, nauč mě modlit se, věřit, odpouštět a milovat. Amen!"

Terapie modlitbou Terapie modlitbou Joseph Murphy

Nádherná kniha! Tak povzbuzující a přitom plná hlubokých zamyšlení se na Bohem a Jeho podstatou a nad problémy, které přináší bytí. Knížka má jiné ražení, jak knihy o Bohu pozdějších autorů (např. Neala Walsche), nicméně knihy Dr. Murphyho jsou hluboké a i bezvěrec si v nich najde to své. Určitě doporučuji přečíst i další knihy autora v kombinaci s touto knihou (jako Síla našeho podvědomí, 52 pozitivních ujištění na každý týden, nebo Nekonečný pramen vaší síly). Vše se navíc umocňuje, když každý den ihned po probuzení projevíte vděčnost a radost za tento den, který pro vás nastává.
Já osobně se navíc ještě během probouzení modlím "modlitbu posledních optinských starců" (i vlastními slovy):

Tajemství lásky k sobě Tajemství lásky k sobě Denisa Říha Palečková

Knížka je rozdělena do základních několika kapitol a dále se text dělí formou otázek a odpovědí podle určitých kapitol (například kapitola o otci a následuje set otázek a odpovědí na toto téma). Z knížky jsem měla smíšené pocity, nedala mi to, co jsem hledala (bohužel), na toto téma jsou určitě i lepší, ale i horší, knihy. Tvorbu Denisy mám ráda, sleduju její videa, proto jsem měla veliké očekávání i od knihy.
Knížka je proložena ilustračními fotky autorky a její rodiny (což může být milé, ale pro někoho, kdo má zranění to může být nepříjemné) a na konci jsou upoutávky... Knížka si tedy bohužel nenašla místo v mé knihovně a poslala jsem s láskou dál.

03.01.2025 4 z 5

Nedostatečný pocit vlastní hodnoty Nedostatečný pocit vlastní hodnoty Heinz-Peter Röhr

Docela krátká kniha plná silných myšlenek o vlastní hodnotě. Pro člověka hledající svoji hodnotu, mající v sobě chaos z dětství a nastavení hranic je jako stvořená. Podle mně jedna z nejlepších knih tohoto autora (doporučím i audio verzi knihy pro hlubší dopad na jedince).

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Historický román, velmi zajímavý a dotýkající se, na kterém je opravdu vidět, že autorka pracovala 10 let (možná více). Obsahuje drsná témata o eliminaci kláštěrů za dob komunismu na našem území, proto se jedná spíše o náročnější čtení než o pohodové čtení k vodě na dovolenou. Kniha je rozdělena do více kapitol, nicméně doporučuji číst kapitoly co nejvíce konzistentně a nedělat moc veliké přestávky mezi čteními. Po přetení si najednou více vážím nejen svého života, ale i společnosti, ve které žiju.

O duších 1-4 O duších 1-4 Michael Newton

Zajímavá kniha, která vysvětluje plno věcí, které nás v životě potkávají. Osobně jsem sice nenašla veškeré odpovědi, ale minimálně mě nasměrovala a v určitých věceh mi dala vysvětlení. Doporučuji všem, věřicím i bezvěrcům...

Návrat domů k Bohu Návrat domů k Bohu Neale Donald Walsch

Kniha, která mi dala směr a potvrdila mi to, co cítím celý život, akorát mi to bylo neustále vyvracováno. Tato kniha si mě našla a dala mému životu větší radost a životní směr. Určitě doporučuji přečíst i další knihy "dialogy" od autora (jako Hovory s Bohem, Přátelství s Bohem a jiné).

Hovory s Bohem I.-III. Hovory s Bohem I.-III. Neale Donald Walsch

Kniha, která mi dala směr a potvrdila mi to, co cítím celý život, akorát mi to bylo neustále vyvracováno. Tato kniha si mě našla a dala mému životu větší radost a životní směr. Určitě doporučuji přečíst i další knihy "dialogy" od autora (jako Návrat k Bohu, Přátelství s Bohem a jiné).

Tajná moc čísel Tajná moc čísel Monika Ben Thabetová

Kniha prakticky o ničem, neoslovila mě, i když se o numerologii zajímám... nedoporučuji bohužel.

01.01.2025

Nenávidím tě, neopouštěj mě! Nenávidím tě, neopouštěj mě! Jerold J. Kreisman

Výborná kniha pro lidi s HPO, ale i pro jejich blízké - duševní nemoc není omluvenka pro chování, ba naopak! Přečetla jsem jedním dechem, velmi přínosná a na rozdíl od jiních knih popisující psychiatrickou diagnózu, tato kniha povzbuzuje a vzbuzuje mnoho "aha momentů". Určitě doporučuji přečíst nejeb během léčby.

Uzdravující vděčnost Uzdravující vděčnost Tomáš Korčák

Malá knížka do kapsy, plná moudrosti, určitě doporučuji všem i těm, kdo křesťané nejsou (nebo se aspoň za ně nepovažují). Tato sympatická knížečka, která je rozdělena na malé kapitolky, v nichž se rozebírají jednotlivé "typy vděčnosti", vede k zamyšlení nad tím, že bychom měli být vděční v každé situaci a za každých okolností, protože právě vděčnost je silná emoce, stejně jako láska a radost. Pohlazení na duši, které doporučuji vřele ze srdce, stejně jako další knihy s tématem Boha a stvoření (pro doplnění kontextu).