Terez25
![Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428821/prizraky-v-dome-carrowu-Dsu-428821.jpg?v=1579522348)
Moc pěkný duchařský příběh, při jehož čtení mi nejednou běhal mráz po zádech.
Maličko tomu na začátku chyběl drive, takže jsem si říkala, kdy se to konečně pořádně rozjede, ale ke konci je to pak pořádný sešup. V pořádí mám Duch domu Ashburnů a doufám, že se mi bude líbit alespoň minimálně tak, jako Carrow.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tvé staré já Tvé staré já](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432328/tve-stare-ja-3kA-432328.jpg?v=1580390659)
Nebyla to kdovíjaká pecka, ale příběh byl napínavý a dynamický. Sice vám nejspíš poměrně brzy dojde, jak to celé bude, ale i tak je to kniha, která stojí za přečtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jeho banán Jeho banán](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426978/jeho-banan-43m-426978.jpg?v=1604075011)
Přečteno během jednoho odpoledne. Žádná velká literatura, ale milá chuťovka, která potěší.
Až na jednu věc.. nechápu, proč se musela hlavní hrdinka jmenovat zrovna Nataša. Nataša ve mě evokuje Ukrajinku a spolu s prostředím NY, mi to připadalo jako pěst na oko.
Moc se mi ale líbí obálka a vtipný název.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Krvavý květ Krvavý květ](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417075/krvavy-svet-Dvz-417075.jpg?v=1566752590)
Zvláštní kniha, která ve mě zanechala protichůdné pocity.
Poměrně dost mě nudily úryvky z novin, byť jsem si vědoma toho, že příběh dotvářely. Čtení zajímavé, nicméně nevím, jestli budu číst následující díly. Spíš asi ne.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Chladný den pro vraždu Chladný den pro vraždu](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405076/chladny-den-pro-vrazdu-1jB-405076.jpg?v=1559294127)
Tak Dana Stabenow na mě dojem neudělala. Nebylo to ani drsným prostředím Aljašky, to právě naopak. A nebylo to ani postavami v čele s hrdou Aleutkou. Ale příběh si mou pozornost nedokázal udržet, byl mdlý a nezáživný.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Tajemství Tajemství](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276161/tajemstvi-wto-276161.jpg?v=1460532510)
Tuto sérii si nejde nezamilovat.
Nemůžu se dočkat čtvrtého dílu, který je ale zároveň bohužel i posledním...
Doporučuji tuto sérii začíst číst jen, když jste si jistí, že máte dostatek času a nevadí, když jdete spát ve tři ráno. ;D Super návykové!!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368/harry-potter-a-princ-dvoji-krve-bso-368.jpg?v=1586439895)
Joanne Kathleen Rowling je dle mého názoru jednou z nejnadanějších spisovatelek naší doby. Harry Potter se naprosto poprávu stal fenoménem a pochybuji, že by ještě někdy něco vzbudilo takovou senzaci.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata](https://www.databazeknih.cz/img/books/9_/9/harry-potter-a-tajemna-komnata-oEc-9.png?v=1539362632)
I když filmy znám i pozpátku a miluju je, dala jsem si jako předsevzetí na rok 2019, že přečtu celou sérii HP.
Prostě nejde přestat číst, čeká mě Vězeň z Azkabanu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bez kůže Bez kůže](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378668/bez-kuze-jTH-378668.jpg?v=1537949072)
Super! Já jsem nadšená. Mads Peder Nordbo je skvělý a prostředí mrazivého Grónska je přesně pro mě. :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![To To](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267/to-i6S-267.jpg?v=1483305163)
TO jsem četla už před pár lety a pamatuji si, že ve mě román zanechal hluboký dojem. Včera, po shlédnutí nového filmového zpracování jsem dostala chuť přelouskat tuhle bichli znovu. :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dánská dívka Dánská dívka](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278147/danska-divka-pN1-278147.jpg?v=1452247631)
Dojemný příběh jedné ztrápené duše. Kniha se četla dobře, možná jen mohly být odbočky do minulosti stručnější. Jinak ale se mi Dánská dívka moc líbila. Krásný je i film, ale překvapilo mě, že se od knihy liší koncem. Doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Knihkupectví na Riverside Drive Knihkupectví na Riverside Drive](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485040/knihkupectvi-na-riverside-drive-die-485040.jpg?v=1639570464)
Milé, romantické čtení. Pro odreagování nebo na dovolenou ideální.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jednou snad Jednou snad](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436948/jednou-snad-3Hf-436948.jpg?v=1627395805)
Moc krásný a dojemný příběh o hledání ztracené lásky a těžkých životních ztrátách. Škoda jen toho rychle utnutého konce. Příběh Jess a Joa si zasloužil velkolepější finále.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moc pěkné, jako zatím každý díl. Sice se situace víceméně opakují a koňský dostih na konci mě nebavil, ale je to pořád milé čtení, které hladí na duši.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Kořist Kořist](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458306/korist-jrO-458306.png?v=1605796238)
(SPOILER) U této knihy jsem se vůbec nenudila, velmi dobře se četla. Ze začátku mě trochu rozčilovali policajti, kteří se chovali hrozně a nelogicky. Nakonec se ale vysvětlilo proč...
Nicméně pro mě bylo trochu zklamáním, že monstrum nakonec žádné monstrum nebylo, i když vlastně bylo... jak se to vezme.:) U Darcy Coates jsem ale čekala větší duchařinu a ne, že to vše bude mít naprosto racionální vysvětlení. Určitě však stojí za přečtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Komunita truchlících Komunita truchlících](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450581/komunita-truchlicich-Zx4-450581.jpg?v=1597841114)
Knihu jsem dostala jako dárek a bylo to zároveň moje první setkání s Jeffery Deaverem. Colter je sympatická postava a jeho infiltrace do prostředí sekty neohrané, ale nemůžu se zbavit pocitu, že konec už byl zbytečně natahovaný a jako celek je kniha taková plochá a hluboký dojem ve mě nezanechala.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Andílek Andílek](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434617/andilek-qBe-434617.jpg?v=1599919586)
Čtivé a záživné rodinné drama, které vám doslova utíká pod rukama. Vlastní děti nemám, ale můžu prohlásit, že příběh o tyranském, narušeném spratkovi je naprosto dokonalá antikoncepce. :-D
Chování Christophera bylo místy až nepochopitelné, i když hnané láskou a Hannah mi bylo líto. Hvězdu ubírám za trochu divný a urychlený konec.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Rez a záře hvězd Rez a záře hvězd](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436911/rez-a-zare-hvezd-QRu-436911.jpg?v=1584344249)
Velmi tvrdý a zároveň neskutečně čtivý příběh. Vlastně životní příběh...
I když jsem si vědoma toho, že dost postav a událostí v knize jsou jen autorčinou fantazií, osud Sally snad nemůže nechat chladným nikoho.
Neuvěřitelně mě ale vytáčela matka Sally, která místo toho, aby byla dceři oporou, byla tak akorát na pěst. Na druhou stranu mě ale dojímalo, jak moc se staral Al a Susan.
Je smutné, že po tom, co Sally musela prožít, skončila tak, jak skončila.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Prohřešek Prohřešek](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445656/prohresek-rrd-445656.jpg?v=1595080478)
Skvělá kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem a která nešla odložit. Nejčastěji si kupuji knihy na základě hodnocení zde na Databázi, ale tahle byla výstřelem do tmy a chybu jsem rozhodně neudělala. Svižný a napínavý děj, sympatická hlavní postava, se kterou celou dobu soucítíte a zajímavá zápletka. Tento thriller s nádechem tajemna rozhodně stojí za přečtení. Já jsem nadšená!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pryskyřice Pryskyřice](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431591/pryskyrice-PhU-431591.jpg?v=1583780007)
(SPOILER) Tohle bylo něco tak děsivého, že bych snad i věřila, že to může být reálné.
Většinu času mnou zmítal vztek, jak by vůbec někdo mohl a dokázal žít tímto způsobem a navíc k tomu nutil i své vlastní děti...
Nad některými událostmi v knize jsem jen kroutila hlavou. Jako morbidně obézní matka nebo miminko ala matrjoška. Doufám, že je to celé jen spisovatelčina fantazie... nicméně kniha stojí za přečtení jako sonda do nemocné mysli.
Knihu však nechávám bez hodnocení, protože se nemůžu rozhodnout, zda se mi líbila nebo ne.