tereza-mari6218 komentáře u knih
Když někdo zabíjí vrahy, je vrah? A bude dost chytrý na to, aby se nenechal odhalit, když protivník čeká na každou jeho chybu?
Dokonalé.
Zájímavý způsob kresby, zajímavé téma, ale místy zbytečně protahované. Rozhodně dám ještě šanci druhému dílu.
Nemůžu se k deníku stavět jako ke knize. Nemohu to hodnotit jako knihu, protože je to deník. Ale nelituji času stráveného čtením tohoto deníku.
Pohled Clawdeen mi nevyhovoval tolik, jako pohled Frankie a kniha byla trochu slabší než předchozí díly, stejně byla ale hezká a milá :)
Četla jsem kdysi a kniha mne pohltila, byla úžasná a měla myšlenku :) Doporučuji.
Čekala jsem od té série hodně zvratů. Čekala jsem, jak se vyvine milostný vztah, protože jak by se mohl nevyvíjet tím směrem, jakým se vyvíjí ten můj, když jsou si hlavní hrdinové s námi tak podobní
Čekala jsem zvraty i jiných vztahů. Ale nečekala jsem je takové.
Je to emotivní a i když to celou dobu tušíte, autorka vás donutí si myslet, že ne a překvapí vás to jako rána zezadu-jakoby do mne Kerstin Gier zabodla nůž plný radosti a štěstí na jedné straně, a bolesti a smutku na druhé.
Dlouho jsem nečetla tak skvělou sérii, kde bych ani na moment netušila, co se stane příště. Dlouho jsem nečetla sérii, kde byli hlavní hrdinové jen lidé a měli charakterové vlastnosti, které ve světě skutečně najdete. Dlouho jsem nečetla knihu s tak skvělými jmény, tak akorát popisy míst a oblečení, po technické stránce naprosto úžasnou. A také jsem nečetla tak skvělý překlad z hlediska pravopisu, gramatiky, stavby...
Dlouho jsem nečetla něco tak emotivního, krásného, něco co mě chytilo a nepustilo a přitom mi to rozdrtilo duši, zaplavilo mozek spousty myšlenkami, nemohu si rozmyslet, kterou emoci prožívat dřív. Než vstřebám hluboké myšlenky, které autorka podává i pro reálný život, než vstřebám tu podobnost mezi mnou a Gwendolyn...
Ještě pořád jsou dobří spisovatelé i pro můj vkus.
Poutavá kniha, mírně volnější než první a třetí díl, ovšem stejně emotivní, nádherná a nepředvídatelná!
Čekala jsem zvraty i jiných vztahů. Ale nečekala jsem je takové. Emotivní, nádherná kniha, s hlubokou myšlenkou :)
Green se prostě rozhodl lidem lámat srdce. Nechává vás kličkvoat kolem falešných indicií, aby zasadil ránu pod pás...
Knihu doporučuji.
Kniha se mi velmi líbila, patří k těm, které si ráda přečtu znova :)
Už je to několik let, co jsem knihu četla, ale pamatuji si, že mne nenechala vklidu spát a přečetla jsem ji jedním dechem. Určitě se ke knize někdy vrátím.
Nenáročná kniha s celkem originální zápletkou, pro mne nečekané vyústění, kolikrát jsem se v tom našla. Její jednoduchostí je ta kniha moc hezká a patří k mým oblíbeným. Charaktery postav často potkávám kolem, líbí se mi popis prostředí, sarkastický humor se kterým je kniha psaná, zvláštní jiskra do života.
Líbí se mi ta kniha.
Vězmeme nadpřirozeným bytostem veškerou děsivou nadpřirozenost, vězmeme ze světa krutost a bezpráví, zachraňme nebohá štěňátka a...abych nezapomněla, tvařme se že je všechno vpořádku. Kniha je milionkrát ohraná, staví na věcech co nemají pevnou konstrukci, je kýčovitá, ještě kýčovitější happyend mi připomíná nevolnost po cukrové vatě. I přesto je ale vidět nějaká autorčina snaha a zvláštní charaktery postav do sebe pěkně zapadají, vyhovuje mi navíc hned několik pohledů na věc, také se mi zdá, že postavy už mají trochu reálnější charaktery a takoví lidé by tedy klidně mohli chodit mezi námi. Rozhodně však nedosahuje na díl první, nebo na novelu a..je to prostě Meyer.
Zatmění si od Nového měsíce polepšilo na příbězích ostatních, trochu reálnějších postav, navíc děj není ani historicky zas tak špatně postavený a je čtivý. Ale proboha-autorka si v popisu chování novorozených upírů každou chvíli protiřečí, hlavní postavy zase neví, jak se mají cítit, nikomu z lidí nedojde, že se zde děje něco zvláštního a zápletka už už je natolikrát slepovaná, no přiznejme se, koho by tohle mohlo bavit?
Trochu akce, vyhlídka toho, že je Zatmění lepší než Nový měsíc a že nás za chvíli čeká poslední díl přidává mému hodnocení třetí hvězdičku.
Ach, ten rozchod. Z Edwarda se stává charakter, jaký by za normálních okolností neexistoval. Někdo, kdo se vnitřně strašně užírá (údajně) , ale absolutně se tak nechová. Někdo, kdo žije stovky let, ale pořád se nepoučil a chová se jako puberťák-což je ale někde v knize řečeno, že mentální vývoj se s fyzickým zastaví také. Takže je to možná plus.
Myslím, že je kniha zbytečně natažená na období Belliného utrpení a i to trpení je zbytečně přehnané, která holka by se s rozchodem tak dlouho nemohla smířit?
Na druhou stranu, je to sci-fi a kniha na tomhle vztahu staví, tak proč ne.
Rozhodně jsou pro mne ale lepší způsoby jak ztrácet čas, než Nový měsíc.
Hvězdička za snahu a hvězdička za pěkné popisy.
Odstraníme začátek milostného trojúhelníku, a hele, pubertální dcera se stěhuje ke svému tátovi, aby matce vlastně ukázala..co vlastně? A koho to vlastně zajímá?
Stmívání staví na ohrané zápletce, kýčovité romantice a zapilovaných ostrých zoubcích všude, kde by se jeden mohl píchnout. Vezměme nadpřirozeným bytostem jejich děsivost a dejme jim něco, aby pak dav jedenáctiletých puberťaček začal uvádět návody na blogu proč a jak se stát upírem.
Přesto všechno, že kniha je úplná blbost, je ale čtivě napsaná a pocity, které hrdinové prožívají jsou mi vlastní. Nemohla bych knize dát příliš nízké hodnocení, možná je to také tím, že už je to nějaký pátek co jsem ji četla těma dychtivýma očima jedenáctileté holky :o)
Paradoxne novela k TS je třikrát lepší, než celá sága. Bree jsem si zamilovala naprosto okamžitě, je mi tolik podobná až to ani není možné.
Nemá kýčovitý a přeslazený konec, vlastně se dá říct, že má nespravedlivý a smutný, ačkoliv klidný konec a to se mi líbí. Na můj vkus tak akorát akce, tak akorád lásky, žádný trapně vyhlížející milostný trojúhelník, trocha zmatku který dívky v tomhle věku prostě zažívají...
Jedna z lepších knih autorky. Ale není to na pět hvězdiček, to ne.