TerezaK.700 komentáře u knih
Strašně mě kniha bavila a přečetla jsem jí na dvakrát, i když to není oddechové čtení, ba naopak. A teď se k ní v mysli vracím, což mám u knížek nejradši. Musím myslet na postavy, které tak dobře a trefně vykreslila, s humorem, přitom opravdově. Pro mne je hlavní pointou to, že nevíme, co se děje ve vedlejším bytě, ani v hlavě člověka, který žije s námi, a často si tam naopak domýšlíme něco podle sebe.
Čtu ráda knihy Aleny Morštajnové a těším se na každou novinku. Poklidné, i když často smutné čtení. Někdy možná na mojí náturu pomalé tempo, ale cítím z její práce poctivost. Obyčejní lidé a obyčejné příběhy, v člověku něco z nich ale zůstane.
Dobrý příběh, který jde proti zažitým stereotypům. Inspirativní čtení pro kluky i holky.
Strhující tempo a zajímavá zápletka, ale člověk se cítí až trochu provinile, že knihu tak hltá a nedělá něco důležitějšího. Vyjma zábavy kniha moc nepřináší. Navíc mne zarazilo, jak rychle byly hříchy jednoho z protagonistů odpuštěny ... nechci prozrazovat víc. Ale jako zábava určitě dobré.
Zvláštní pocit číst o někom, s kým naprosto necítíte soucit a jen pozorujete, co strašného ještě udělá. A přitom se nemůžete odtrhnout, protože je to krásně psané. Temný příběh z amerického venkova, o outsiderovi, který ztratí zábrany.
Krásná kniha, téměř jako by ji nepsala česká autorka. Začíná a končí v Praze, ale jinak je o světě, o umění, o padělcích obrazů, a hlavně krásně psané o Japonsku, o japonské kultuře. Navíc jsou tam nečekaně napínavé části, love story i humor. Přečetla jsem ji jedním dechem.