Terka1975 Terka1975 komentáře u knih

Všichni jsou psychopati, jenom já jsem letadlo Všichni jsou psychopati, jenom já jsem letadlo Jan Hnízdil

Opravdu tyto knihy nečtu, protože mě politici nezajímají…. Ale tento rozbor postav me zaujal jen díky psychogii postav nebo-li psychopatů, pár jich v okolí mám a ujistilo mě to, ze se jim mám nadále vyhýbat, protože s nimi nechci trávit čas, stejně tak jako se zmiňovaným politiky v této knize…. ale to naštěstí nemusím.

27.06.2021 3 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Napínavé a čtivé, místy hodně brutální a těžko uvěřitelné včetně toho, kdo za tím vším stál. Zjistila jsem, že nedokážu pochopit jednání psychicky nemocných lidí obzvláště ne v thrillerech. Asi se mi lepší hodnotí jednání lidí v afektu, pod emocemi nebo díky nepříznivých okolností, takže nedokážu docenit hodnotu námětu.

20.01.2021 3 z 5

Skleněný oceán Skleněný oceán Lauren Willig

Milostný román na podkladu historické události sestřelení lodi Lusitania několik let po potopení Titaniku. Prolíná se současná a historická dějová linka, což je příjemné. Nicméně milostný román jako z Titaniku jsem ani nečekala a také se ho nedočkala. Jak už bylo napsáno, bylo to bez emocí a to je velká škoda, protože emoce by se sem vyloženě hodily. První polovina byla hodně utahaná, pak už to šlo. Takže za mě nenadchne ani neurazí.

21.11.2020 3 z 5

Musím to vědět Musím to vědět Karen Cleveland

Špionážní příběh versus rodina, tak bych nazvala tento docela zdařilý počin, četlo se to dobře, hrdinka mi na rozdíl od ostatních příliš naivní nepřipadala, chápala jsem jí, že vůbec neví, čemu má věřit a čemu ne. Já to také nevěděla. Kdo má rád čtení ve stylu pravdu se dozvíme možná až nakonec, tak si to rád přečte. A napínavé to tedy je.

20.08.2020 3 z 5

Ženy bez slitování Ženy bez slitování Camilla Läckberg

Opravdu to je jen takova jednohubka, ale myslim si, že Camilla umí skvěle vyprávět a tady mi to chybělo. A to je velká škoda, prože námět, zápletka i konec byly výborné, jen bych to prodloužila aspoň na vydatný chlebíček.

24.07.2020 3 z 5

Němá dívka Němá dívka Hans Rosenfeldt (p)

Tento díl se Sebastianem byl perfektní, život vyšetřovatelů není černobílý, ale lhát se zkrátka nevyplácí.

22.12.2024 5 z 5

Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

Příběh z druhé světové války o mladé německé dívce, která sloužila v domácnosti Adolfa Hitlera. Pohled obyčejných německých lidí, kteří toužili žít normální životy. Kniha tvoří střípek do období válečné literatury na základě skutečných osob.

11.12.2024 4.5 z 5

Přej si opatrně Přej si opatrně Hallie Ephron

Tak opravdu váhám, co k této knize napsat. Thriller opravdu nečekejte, hlavní hrdinka má firmu, která vyklízí prostory, a tam někde číhá zločin. Mně přišel děj trochu chaotický, příliš mnoho detailů a jako celek mě nepřesvědčila, ze za to stála.

05.10.2020 2 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Kniha hodně psychologická, na mě asi trochu moc, protože jsem postrádala napětí. Nechytlo mě ani zpracování tématu, a to si myslím, že téma bylo výborné, ale dalo se z něj vytěžit víc. Ani postavy mi nepřirostly k srdci, ale abych nebyla tolik kritická, nápad to byl a vše do sebe logicky zapadalo. Možná až moc.

11.06.2020 3 z 5

Záměna Záměna Caro Martini

Skvělý námět, s kterým se dalo pracovat lépe, vtipné , někdy to bylo až absurdní a nereálné. Nicméně konec vše vysvětlil a to mě uspokojilo, protože bez toho konce bych dala o hvězdičku méně.

02.04.2020 3 z 5

Cukrářova dcera Cukrářova dcera Laura Madeleine

Odlehčený románek odehrávající se před první světovou válkou; milostný příběh z cukrářství voňavé Paříže. Příběh má dvě dějové linky, současnou a historickou. Za mě nenadchne a neurazí. Nejhezčí byla představa vyráběných sladkosti, ta atmosféra mě tam vcucla.

23.09.2021 3 z 5

Počkej na mě v Paříži Počkej na mě v Paříži Kristin Harmel

Kniha mě dostala, i když jsem si po první třetině říkala, že je to laciný povrchní příběh z válečné Paříže, bez hloubky emocí a postrádá dobová fakta francouzského odboje. Ale pak to přišlo. Uvěřitelný příběh, kde válka bere a láska dává. Naděje, odvaha a dobrosrdečnost hlavních hrdinek mě potěšila, ale útrapy se jim nevyhnuly. Dočkala jsem se i silných emocí v poslední části knihy, i jak fungoval odboj. Takže velká spokojenost.

07.04.2021 5 z 5

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Detektivní zápletka zde byla dobře vymyšlená, ale zpracování s předem známým pachatelem mě neoslovilo. Příběh Avy a Luca mohl být popsán více do hloubky, přišel mi dost povrchní. Případ odložených dětí byl jen jako vsuvka? Měla jsem co dělat, abych knihu dočetla.

16.11.2018 2 z 5

Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Mám ráda motýly, trochu jsem se bála, co mě čeká. Myšlenka sběratele motýlů byla naprosto jedinečná, příběh děsivý a přesto tak barevný a zajímavý. Sem tam ukápla i slza dojetí a smutku. Čekala jsem asi dramatický konec ve stylu nic není jak na první pohled vypadá. Ten se ale bohužel nekonal.

05.10.2018 3 z 5

V nejlepším věku V nejlepším věku Martina Kemrová

Takové milé a vtipné pohlazeni po duši na jeden den.

25.07.2020 3 z 5

Balíček Balíček Sebastian Fitzek

Obálka se mi hodně zalíbila, tak jsem se těšila, co bude uvnitř balíčku. Asi jsem už přečetla moc knih o psychicky vykolejených lidech, pacientech a psychiatrech za sebou, že už to nedokážu objektivně hodnotit, mně to přišlo nereálné a nikdo, kdo mi byl sympatický. Nicméně si zkusim přečíst od pana Fitzeka jiné dílo.

22.07.2020 2 z 5

Křik Křik Nicolas Beuglet

Kniha se mi četla dobře, začátek výborný a jak zde již bylo řečeno, jak začaly supermanské akční scény, jen jsem se divila, že hlavní hrdinové mají elixír asi na nesmrtelnost, nicméně námět byl pro mě ohromné zklamání, vzhledem k tomu, že nešlo o fikci ale skutečnost, přišlo mi až "stupidní", že se tímto vůbec někdo zabýval a vědecky zkoumal na takovéto úrovni.

03.03.2020 3 z 5

Stopy v krvi Stopy v krvi Steve Robinson

Hlavní hrdina geneaolog pátrá v minulosti, tolikrát je na hranici mezi životem a smrtí, že nevím, jestli není superman, chová se jak polda se super výcvikem, no nevím. Nevytvořila jsem si k němu žádný vztah, což se mi moc často nestává, nepřehledné množství postav, konec mi neodpověděl na otázku, která mě od poloviny knihy provázela, postavy ploché, popisy míst, které nadchnou pouze místní znalce a bez těch bych se obešla. Čekala jsem trošku víc.

25.01.2020 3 z 5

Zpověď nudné manželky Zpověď nudné manželky Marie-Renée Lavoie

Takové odpočinkové vyprávění, hlavní hrdinka se vyrovnává s odchodem manžela po svém, jednoduchá dějová linka, konec jsem nějak dočetla, ale přišlo mi to trošku nudné.

30.04.2020 2 z 5

Sestry z Versailles Sestry z Versailles Sally Christie

Sestřičky měly asi stejný náboj, který přitahoval francouzského krále jako magnet. Jinak semi to zdá až neuvěřitelné, ale o to víc fascinující, že příběh je na základě historických skutečných postav. Nu ve Versailles se asi děly věci.... skvělý námět i na filmové zpracování, protože já jsem naprosto fascinována všemi těmi rokokovými šatičkami, botičkami a mašličkami, ta dortová přeslazenost se mi líbí - ovšem tak jen ve filmu nebo na jeden den v reálu. Nu a tam vás kniha přenese...

01.01.2020 3 z 5