Ženy bez slitování
Camilla Läckberg
Tři mrtví manželé = tři osvobozené ženy? Ingrid se vzdala slibně rozjeté kariéry, aby podpořila svého manžela. Teď však zjistila, že ji podvádí. Birgitta se vyhýbá lékařským prohlídkám. Jen tak si nikdo nevšimne modřin, které na jejím těle zanechaly manželovy rány. Viktoria se přestěhovala z Ruska, aby si vzala muže, kterého potkala na internetu. Její nový manžel je ale úplně jiný, než čekala. Tři různé ženy, tři manželství plná chladu a násilí. Vyřeší to tři dokonalé vraždy?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2020 , MottoOriginální název:
Donne che non perdonano, 2018
Velmi krátké, rychle ubíhající, bez detailních popisů příprav všech vražd, bez následujícího vyšetřování. Takže vlastně jednoduché a bez nutnosti promýšlet jednotlivé kroky v ději. Ale přesto, nebo možná i právě proto, se tato kniha - obsahující vlastně spíš delší povídku - čte velmi dobře.
Knihu jsem brala do výzvy AZ kvíz, měly jsme přečíst knihu od této autorky zrovna.
V knihovně jsem tedy jednu vzala a vůbec jsem netušila o co jde.
Proto jsem pak doma byla překvapená jakou jednohubku jsem si domů donesla. Kniha se četla sama, měla skvělé krátké kapitoly. Vše šlo hned k věci, vůbec tam nebylo žádné zbytečné kecání okolo.
Všechny tři hrdinky mi byly sympatické a všem třem sem fandila!
Trochu jsem byla ze začátku mimo, protože tři pohledy, že jo. Ale hned se člověk zorientoval a pak už to jelo… bylo to fakt mazec.. drsné počtení.
Někdo psal, že by klidně uvítal dalších 200 stran. Já ne, přesně tohle bylo akorát a nebyly tam žádné zbytečné řeči!
Kniha byla fajn.
Taková jednohubka.Krátké kapitoly a rychle ubíhající děj...to bylo fajn.nicméně je to příběh který mi v podvědomí nezůstane...
Kniha byla napsaná moc dobře, děj odsýpal a nikde nebyla hluchá místa. Poměrně krátké kapitoly jsou z pohledu tří hlavních hrdinek. Nicméně v ději se pořád krásně orientujete a vždy víte (pokud autorka chce), v které době se ta daná událost děje a proč. Ze začátku se jejich příběhy nijak neprolínaly, ale postupně začínáte odkrývat, cože se to vlastně děje a jaké plány začínají postupně spřádat.
Jsem moc ráda, že jsem na tuto autorku narazila a zařazuji ji do svého seznamu autorů, od kterých si ještě někdy chci něco přečíst.
Pokud jste o ní ještě nikdy neslyšeli a máte rádi krimi, zkuste se po jejích knihách poohlédnout. Myslím, že nebudete litovat.
Po přečtení téměř celé série Eriky a Patrika se mi ani nechce věřit, že tato jednohubka je ze stejného pera.
Takové.... rychlé, slabé, no nic extra.
Ano, přečíst se dá, ale.......
Camillu Läckberg mám spojenu se sérií s Erikou a Patrikem, proto jsem se potěšil z příjemné změny. Knihu jsem v podstatě nemohl odložit, dokud jsem ji nepřečetl - téměř filmový střih, gradace děje až do závěrečného vyvrcholení. Všechny tři osudy reálné, uvěřitelné a nebetyčně smutné.
Téma bylo zpracované dobře a i se hezky četlo, ale nelíbily se mi až moc krátké kapitoly a víc bych rozepsala to jejich seznámení na internetu.
Toto je moje druhá kniha od autorky a musím říct, že Nebezpečná Hra se mi rozhodně líbila víc...
Proč ne. Kniha není špatná, takové krátké spestření před spaním. Je to takový její styl poslední doby. Příběh je stručný, ale aspoň čtení utíká rychle.
Taková jednohubka. Téma silné, ale napsáno jako delší povídka. Děj není vůbec nějak rozepsán.
Zajímavá krátká oddychovka. Četla se hezky, dej je svižný, nečekejte nic hlubokého, ale na zpříjemnění dvou tři večerů ideální záležitost.
Taková detektivní jednohubka bez většího prokreslení postav a širšího příběhu. Vysloveně odpočinková záležitost.
Ženy bez slitování jsem poslouchala jako audioknihu v podání mé oblíbené Jitky Ježkové. Ta na tom odvedla kus práce - bavilo mne to v její interpretaci poslouchat.
Obsahově se jedná o krátkou jednohubku, kterou budete mít poslechnutou/přečtenou za jedno odpoledne. Určitě od toho nečekejte nic objevného - není to literatura, ke které by se většina lidí podle mne vracela.
Obsahově i stylem psaní je to vcelku jednoduchý příběh o docela těžkém tématu - krutí muži, co uzurpují ženy, ačkoliv na venek se tváří, jako by se nic nedělo a vztahy byly v pořádku. Manipulace z hlediska psychiky par excellence. Způsob, jakým to autorka vyřešila může sice být přitažený za vlasy, ale v člověku to nějak probouzí pocit zadostiučinění.
Celkově 3 hvězdy. Není to nic objevného, téma pro mou psychiku vcelku nepříjemné a tíživé, ale solidní zpracování. A audioknižní podoba skvělá.
Tak to byla tedy rychlost. Než se člověk rozkouka, už je konec. Děj byl tak rychlý, ze nejste ani napjati ani zvědaví, protože hned na další stránce se dozvíte vše co potřebujete.
Ale i tak jsem si čtení užila, líbili se mi krátké kapitoly. Jak už tady bylo parkrat zmíněno, trochu mi chybělo vysvětlení, jak se ženy dostaly k sobě a vše vymyslely, ale ve finále je to asi jedno.
Tento typ literatury moc nečtu, ale chtěla jsem teď nějakou oddechovku a tak jsem sáhla po této útlé knížce. Zvládla jsem ji přečíst za jeden večer a nebyla vůbec špatná, děj měl spád, žádné zbytečné odbíhání od hlavního tématu. Jen na mě byla krátká až moc, chybělo mi tam, jak celé to propojení tří žen vzniklo a taky na závěr nějaké vyšetřování, to mohla autorka trochu víc rozpracovat. Dávám tři a půl hvězdičky.
(Audiokniha)
Další povedená jednohubka na odpoledne. Jitka Ježková naprosto bezkonkurenční, u jejího poslechu vydržíte sedět, i kdyby četla návod na myčku :-)
Příběh jednoduchý, stručný, místy osekaný, ale není radno si zahrávat se ženou, která je nešťastná a hlavně ublížená. Jeden "povedený" manžílek vedle druhého, no, jakpak to asi může dopadnout...
Byla to jednohubka, ale líbila se mi. Už jsem jednou něco podobného četla. Celkem jednoduchý děj i zápletka, konec trochu uspěchaný.
Kniha se ke mě dostala náhodou. Začátek se mi moc líbil a příběh byl napínavý, ocenila bych, kdyby byl delší, protože konec byl osekaný a dost se v ději skákalo.
Téma, které se v knihách nebo filmech už nejednou objevilo. Jedná se o jednohubku na hodinu a kousek. Z toho důvodu je jasné, že nejde o kdovíjak propracovaný příběh a naprosto dokonale prokreslené postavy. Je to rychlé, žádná omáčka ani odbočky. Kdyby se příběh rozvinul na délku standartní knihy tak si myslím, že by to rozhodně prospělo. Camilla psát umí, čte se to samo. Jen je to takové velice jednoduché.
thrillery pro ženyAutorovy další knížky
2009 | Ledová princezna |
2014 | Andělíčkářka |