Terry.89 komentáře u knih
Tato kniha mi opět poskytla nový pohled na válečné utrpení a to nejen lidské, ale i to zvířecí. Po přečtení jsem získala mnoho informací a celou řádku pocitů. Autorčino pojetí, respektive její styl, mě však příliš nenadchl. Více by se mi kniha líbila, kdyby byla pojata více románově. Autorčin styl mi přišel trochu strohý a spíše sdělovací, než jako vyprávění. Fakta a jednotlivé informace v něm sdělené, jsou však bezesporu zajímavé. Jsem velmi zvědavá, na filmové zpracování, ke kterému jsem se prozatím ještě nedostala.
Prvně mě kniha zlákala svou obálkou a nezvyklým provedením. A samozřejmě mě také zaujala anotace. Musím říct, že se mi příběh zalíbil, i když z počátku se trochu vlek a pro mě se tam nedělo moc zajímavého. Většinou , když se u příběhu prolínají dvě časové linie, zaujme mě více ta, jež se odehrává v minulosti, pokud se tedy jedná o příběh s nádechem historie. tentokrát to však bylo zcela naopak. Musím se přiznat, že ve vyprávění z minulosti jsem se nejprve trochu ztrácela. Příběh se mi líbil, konec nebyl tak přeslazený, jak jsem očekávala, ale přišlo mi, že na to, jak příběh pozvolna nesl, byl trochu náhlý. jsem zvědavá na autorčinu další knihu.
Na knihu jsem se velmi těšila, i když mi trvalo poměrně dlouho, než jsem se k ní dostala. Velmi mě zaujala anotace, a tak když jsem se dala do čtení zpočátku jsem se obávala, že jsem šlápla vedle. Naštěstí tento dojem se po pár kapitolách vytratil. Příběh je velmi zajímavý a poutavý. Krásně vykresluje dobu traperů a dobývání amerického západu. Určité pasáže, ve kterých se jednalo o zabíjení zvířat mi byly trochu proti srsti, ale tenkrát to byla realita všedních dní nebo případy, kdy se jednalo o samotné přežití.
Filmová verze pro mě byla velkým zklamáním, ale to už je zase jiné téma.
Druhý díl je pro mě o malinko slabší, než první. Rozhodně ale stojí za přečtení! Autorka nám opět nabízí propracovaný příběh se špetkou strachu. Závěr se mi velice líbil a potěšilo mě, že Anna konečně našla štěstí.
Zpočátku jsem měla pocit, že druhý dil mě jednoduše nenadchne tolik, jako první. Jaka to chyba!
Po pár kapitolách jsem ději opět propadla a hltala stránku za stránkou, jak jen to čas dovolil. Byla jsem natolik zvědavá, až mi to doslova nedalo spát.
Příběh je opět prodchnutý množstvím neočekávaných zvratů a tajemství. Osud Nehemie mě zarmoutil, protože jsem si ji oblíbila a bude mi v příběhu scházet. Ale jsem velmi zvědavá na další pokračování.
I když už jsem před pár lety viděla seriálovou verzy, i když ještě né celou, tak i přesto, se mi kniha líbila. Navzdory tomu, že jsem víceméně věděla, co se bude dít, jsem se bez jakýchkoliv problémů začetla. V podstatě jde o všední příběh obyčejné dívky, která vlastně nění vůbec obyčejna a její život by si jen málokdo troufal označit za obyčejný. :) V určitých aspektech se postavy liší id svých seriálových protějšků, ale neřekla bych, že je ta odlišnost nijak zvlášť výrazná.
Sérii mám doma celou, takže se těším, až si přečtu další dilý, i když k těm se v letošním roce ve svém plánu asi nedostanu, ale uvidíme.
Tuhle knížku jsem dostala pod stromeček od Tess, zaujala mě anotace, a tak jsem si ji přidala na seznam přání. A rozhodně jsem udělala dobře. Příběh je odpočinkový a prodchnutý nádechem romantiky i všednodenních starostí, které krásně vyrovnávají hrůzy války. Hlavní postavy jsem si hned oblíbila a knihu jsem přečetla doslova jedním dechem. Od autorky jsem dostala jetě jednu knihu, po které jsem toužila, tak jsem zvědavá, jaká bude.
Dárce je takovým předchůdcem v současnosti velmi oblíbených dystopických knih, jako je třeba Povstalecká trilogie. Velká škoda u této knihy je, že děj není vice propracovaný. Člověk má pocit, že čte spíše povidku, nežli román, přesto je to však velmi zajímavý a originální příběh. Rozhodně nelituji jeho přečtení.
Jak tak koukám, anotace odhalí vpodstatě celý děj knihy, ale i tak rozhodně stojí za přečtení. Sparks je moje srdcovka, i když je tedy tato kniha spíše delší povídkou, než románem, přesto je stejně krásná, jako jeho další díla. Zpočátku nám autor odhaluje spíše charaktery jednotlivých postav a děj se převážně točí okolo Vánoční hry. Postupně se však prpracovává k milostnému vzplanutí dvou mladých lidí, kteří na první pohle mají společného jen velice málo. I když už zpočátku vlastně tušíte, jak to celé dopadne (anotaci jsem četla až po přečtení knihy :) ) přesto to na kráse příběhu a emocích, které jsou v něm obsažené, pranic neubírá. A jako u každé knihy, kterou jsem od autora četla, i tady ukápně slzička. No dobře tekly v průbehu posledních kapitol téměř bez přestání.
Zátím jsem od autorky četla pouze upírskou sérii VA, kterou zatím ještě nemám dočtenou, ale zbožňuju ji. Neslyšno bylo něco neotřelého, i když s jasně patrným charakterem autorčina stylu. Příběh byl zajímavý a nápaditý, i když místy trochu nadnesený, ale co, je to fantasy, propána! Jedinou výtku bych měla k vyjadřování některých postav, i když to samozřejmě mohl způsobit i překlad. V jednu chvíli se postavy chovají oduševněle a téměř až pokorně a pak najednou z pusy vypouští slova hodná soudobích poběrťáků, to mi trochu kazilo dojem. Přesto se mi kniha líbila, což jasně dokládá i fakt, že jsem kvůli jejímu dočtení malém přišla pozdě do práce. :D
Další krásné omalovánky, autorka kreslí vážně úžasně, mám od ní všechny troje :)
Trvalo mi poměrně dlouho tenhle díl přečíst. Že začátku se to dost vleče a nic moc se neděje, takže mě dej místy nudil. V druhé polovině se dej trochu rozproudí. Je zajímavé porovnat knihu a film, odlišnosti v ději by snad nemohly být nákladnější. Zrovna jsem se pustila do závěrečného dílu, ale zatím u mě jasně vede první díl :-)
Knihy, které jsou psané "podle" filmu, většinou za moc nestojí. U této však neplatí. Dej ma rychlý spád, zbytečně neztrácí čas obšírnými popisy. Vypráví příběh sice stručně, ale poutavě a velmi čtivě. Už se moc těším až zhlédnu film.
Přečíst tuhle knihu mi trvalo celkem dlouho, nezaujala mě tolik, jako první díl. Připadala mi trochu zmatená a ani postavy mě nijak významně neoslovily. Nato, že se zpočátku vpodstatě nic nedělo, na nás autorka zničehonic nahrnula hromadu postav a zásadních dějových zvratů, ve kterých jsem se ztrácela. Na můj vkus se děj trochu vlekl. Na další díl jsem zvědavá, ale mé prvotní nadšení, které se mě zmocnilo u Večeře s vampírem po tomto dílu částečně dopadlo.
Ideální knížka pro trochu odrostlejší děti doplněná o nádherné ilustrace
Tři hvězdičky dávám proto, že se při hodnocení tohoto románu zaměřuji na ostatní autorčiny knihy. Kniha mě nijak zvlášť nenadchla, opět je velice čtivá, ale příběh mi přijde až zbytečně zdlouhavý. Jeho rozuzlení je však beze sporu velice poutavé. Měla jsem sice jisté tušení už při četbě, ale závěr mě přesto mile překvapil. Četbou jsem se pobavila, ale Sanditon nemá ani zdaleka na to, aby se mu byť jen náznakem podařilo vrhnout stín na díla jako Rozum acit nebo Pýcha a předsudek.
Na můj vkus bylo v knize až příliš nepodstatných popisků. Trvalo mi, než jsem se zorientovala v ději. Námět byl celkem zajímavý, ale na to, jak dlouho trvalo vbec se k něčemu podstatnému dobrat, tak příběh najednou bez žádného většího rouzlení jednoduše skončil. Jako plus musím uznat, že v textu bylo dost vtipných hlášek a příměrů.
Mě se kniha moc líbila, musím ale popravdě přiznat, že jsem ji četla ještě na základní škole, což už je pěkná řádka let. Tenkrát jsem si ji při suplované hodině půjčila od kamarádky, a tak jsem se začetla, že mi ji maminka musela hned druhý den koupit. :) Možná kdybych ji četla teď, tak už by mě taky tolik nezaujala, ale tenkrát mě naprosto okouzlila.
* Likvidátorčina dcera - Meg Cabot
jde o první povídku a přiznám se, že mě nijak zvlášť nenadchla. Meg má přitom urřitě na víc, což v žánru fantasy předvedla sériií Mediátor
* Kytička na ruku - Lauren Myracle
od autorky jsem zatím nic jiného nečetla, ale pokud se mi ta možnost v budoucnu naskytně, nebudu váhat. Povídka je opravdu moc vydařená, jemně strašidelná a člověka při jejím přečtení příjemně zamrazí. Je to jedna z nejlepších povídek z celé knihy.
* Madison Averyová a smrťák - Kim Harrison
ze začátku mě povídka nijak zvlášť nezaujala, potom se ale příjemně rozvinula a nakonec jsem byla celkem zklamaná, že už je konec. Možná kdyby autorka pokračovala dál, mohl z krátké povídky vzniknout zajímavý fantysy román
* Přísně tajné - Michele Jaffe
vážně moc pěkná povídka, já osobně ji považuji za druhou nejlepší v celé knize. jen mě zklamalo, že už se nedozvím, jak to bylo s Mirandou dál, zaujalo mě to :)
* Peklo na zemi - Stephenie Meyer
všemi opěvovaná autorka fantasy ságy Twilight, se dle mého názoru moc nepředvedla. Povídka mě niajk zvlášť nezaujala, dokonce mi přišla celkem nudná.
Celkový dojem:
Přestože se mi zdá, že ani Meg Cabot a ani Stephenie Meyer se nijak zvlášť nevyznamenaly, kniha přesto určitš za přečtení stojí. a jak už jsem se zmiňovala jednoznačně u mě vedou povídky od Lauren Myracle a Michele Jaffe.
Původně jsem si myslela, že mě závěrečný díl této trilogie nijak zvlášť nenadchne. Ale bylo tomu přesně naopak. Hltala jsem každé slovo a z knihy jsem ukusovala rovnou po sto stranách a stále jsem se ji nemohla nabažit. její přečtení mi trvalo jen 3 dnya bývylo by to mohlo být i mnohem kratší údobí. Příběh si i v závěrečném dílu udržel všechny své původní aspekty a tak ani zde nebyla nouze o směsici napětí, lásky a vášní. jedinou výtku snad mám k tomu, jak rychle se hrdinům podařilo získat zbývající díly elementálního kříže. Šlo jim to možná až příliš rychla av celku i snadno. Ale úžasnou představivost autorky, to nijak neomezilo. A opět mi ukápla i nějaká ta slza.