Terva komentáře u knih
Martin Fajkus slíbil na počátku této knihy, že když se bude líbit, udělá za pět let antologii o sexu, ale BOHUŽEL, tohle mi připadá jako antologie sexu a ne Temné fantasy. Podlehl jsem Pevnostní reklamě a koupil si knihu o Temných časech, ale vypadá to, že spousta spisovatelů si myslí, že temné časy jsou jen o sexu. Spleť povídek to jen potvrzuje. Jsem velmi zklamán a pokud vyjde antologie o sexu od Fajkuse, nekoupím si jí, protože vše o sexu je řečeno zde.
Tak velké překvapení. Po velmi průměrné až podprůměrné Volume 5 se zde shromáždily velmi povedené povídky. Hned ta první z názvem Apokalypsa, je jakýsi předvoj k filmu Prometheus. I ostatní povídky jsou svou kvalitou na vysoké úrovni. Poslední kniha na téma Vetřelci. Trochu jsem se obával výběru, protože už pomalu není z čeho vybrat, ale nakonec obrovské překvapení nad dalšími povídkami o kterých jsem netušil, že existují.
Nemůžu si pomoci, ale, jak tvrdí sám pan spisovatel, tohle je kniha pro nováčky. Ti, co přečetli skoro všechno od pana Dänikena, tu nenajdou skoro nic nového. Ano spousty krásných fotografií, ale všechny bych našel ve starších knihách. Navíc témata jsou dána a moc nových otázek tu není kladeno. Knihu jsem, bohužel, přečetl již za jeden den a to se mi za tři stovky zdá velmi málo.
Malá, stručná, ale jídlo v této knize je ucházející. Hlavně ho musíte umět uvařit.
Divné téma zabíjí celý příběh. Někdy jsem se trochu nudil a nějak nevnímal obsah. Lehký průměr.
Velmi lehce čtivá space opera, která nehýří zbytečnou složitostí a krásně se tak čte.Trochu mrazivější napětí a dal bych za pět.
Jak se říká: Co je malé je hezké. Tato knížečka je malá, ale obsahově obrovská. Jenže, kdo nemá rád škatulkování, nebude moc nadšený. Tady například zjistíte i co je Mento. A rozhodně to není hanlivé:-)
Tato série je jedna z těch, pro mne divných. Vůbec jsem se nemohl do příběhu položit. Neustále jsem bloumal očima jinam a pak jsem zjistil, že si toho moc nepamatuju.
Ne a ne a ne. Prostě mi to nejede. Forma vyprávění je divná a mimozemšťané ještě divnější. Omlouvám se milovníkům tohoto spisovatele, ale krom Amberu už nic od něj nepřečtu.
Zjistil jsem, že krom série o Amberu mi tvorba Rogera Zelazného nesedí. Špatně se mi to čte, je to těžké až skoro hraničící z nudou. Tady mi do toho zamíchal ještě různé dimenze a já měl dimenzionální chaos.
Je to jednoduché učení, protože otázky jsou opravdu jak pro blbce a někteří blbci to stejně nechápou. Jednoduché, přehledné a s testy na konci, kde není naštěstí vyznačena správná odpověď, ale je napsána pod textem.
Fantasy je takové odfláknuté, nedobrodružné, ale má pár chytlavých míst a celkem slušné obsazení. Příběh bratrstva však nezapadl do mého oka a již jej nebudu číst.
Tohle je pecka. Lobo, veverka a šesti pívo, co víc si přát? Možná nějaký filmeček z Lobem?
Tohle bylo dobré. sice ne perfektní, ale dobré. Tři linie příběhu z matičky Prahy, zajímavá prostředí a dobrý děj. Perfektní vyvrcholení. Sice jsou zde hluchá místa, ale jako celek to prostě funguje a je to dobrodružné čtení. Jak je možné zjistit, kdo jsme, když nikdo kolem nás není, za co se vydává?
Není to zas tak špatné. některé případy se dokonce po roce 2000 potvrdí, ale je to jen minimum. Ostatní bylo jen dohadování.
Další román na téma Nostradamus. Kniha vám nic neřekne, jsou to jen úvahy, postřehy a dohady.
Víte, začít psát o budoucnosti podle Nostradama, to je sázka do loterie. Kniha je celkem zmatená a nic podstatného vám neřekne. Ale je to Nostradamus a tem byl vždy neprůhledný.
Tohle je strašně stará záležitost, ale o to více je věrohodná. Já věřím. Spoluautorem je ještě Ladislav Lenk.
Kdo financoval Hitlerovu expanzi, kdo měl z jeho vlády prospěch a jak se on revanžoval. Také o přepychu, ve kterém Hitler žil. Celkem zajímavé názory, dohady a fakta. Kniha obsahuje i pár dobových fotografií.
Tak tohle mi skoro nesedlo. Čekal jsem trochu něco jiného, už podle názvu, ale obrovské zklamání. Příběh z Čech roku 1572 a více mohl býti lépe zpracovaný a více dramatický. To vše tomu chybí.