TheMelorry komentáře u knih
Název je trochu zavádějící. Víc než o upírech jako takových je kniha o lidovém folklóru v různých zemích. O bytostech podobajících se, nebo předcházejích upírům. Rozhodně velmi zajímavá kniha se spoustu nových informací.
Kniha mě vážně moc bavila. Je to romantická oddychová knížka, která ale má zajímavý děj. Vážně dobře se čte, hlavní postava Angelika vypráví svůj příběh, přímo čtenáři a řeší situace ze všedního života.Nechybí vtipné komentáře a celkově je kniha napsaná lehkým čtivým jazykem. Rozhodně můžu doporučit a to nejen pro romantické duše.
Přestože má kniha od začátku velmi předvídatelný děj, mě se moc líbila a čtení jsem si užila. Jedná se o odpočinkový román, kde hlavní hrdinka na můj vkus trošku moc brečí, ale jinak divadelní prostředí, zakázaná láska... Co víc si člověk může přát.
Zajímavá fantasy kniha s příjemnou hlavní hrdinkou, kterou si nejde neoblíbit. Děj knihy svižně ubíhá, vše je vysvětleno tak, aby i člověk neznalý historie Asterionu dokázal dění příběhu pochopit.
Pro milovníky HP je tato knihy povinnost. Moc se mi líbily jednotlivé bajky, krátké přesto velice výstižné. Brumbálovy poznámky jednotlivé bajky skvěle doplňovaly a jeho pohled knihu ještě ozvláštnil. Velmi povedené a kouzelné.
Jakožto čtenář, který tehle žánr čte minimálně musím říct, že jsem byla nadšená. Kniha byla čtivá, napínavá a v podstatě mě nutila k dalšímu čtení a konečnému rozřešení. Možná je to mou nezkušeností s tímto žánrem, ale zápletku jsem neodhalila a na konci knihy jsem byla dsot překvapená. Nejhorší je jak snadno okolní svět člověka odsoudí a skoro ho kamenuje za něco, co s největší pravděpodobností ani neudělal. Jde jen o další důkaz jaké „ovce“ lidé vlastně jsou.
Kniha odehrávajíce se v době tudorovců, tentokrát ale z naprosto jiného úhlu, a to královniny sestřenice a dvorní dámy Madge Sheltonové. Díky tomu je na dobře známé události vrháno naprosto nové světlo, které celý příběh Anny Boleynové ozvlášťnuje. Kniha je čtivě a jednoduše napsaná. Někdy možná až přílíš. V některých pasážích se mi zdálo, jakoby byli až moc rychle ukončené a nedořešené, což bylo jedině na škodu. Celkově se jedná spíš o román s historickými prvky, než o odbornější výklad, s čímž čtenář musí počítat.
Zvláštní kniha se zvláštním tématem. Knihu jsem objevila v podstatě náhodou a úplně jsem nevěděla, o čem přesně je. Když jsem začala se čtením, myslela jsem, že půjde o milý, trochu zvláštní romantický příběh... opak je ale pravdou. Kniha je plná silných myšlenek o přostředí homosexuálů ve Finsku, ale i o životě člověka s depresemi. U knihy je třeba proniknout hlouběji a pochopit kontext. Rozhodně nejde jen o oddechové čtení, ale o těžkou literaturu na přemýšlení.
Kniha má mo hezkou obálku, tak jako většina knih z této edice.
Zajímavé básně na zamyšlení. Při čtení je důležité vnímat kontext toho, co autor hodlal básněmi říct. Za mě povedené, ale velmi težké dílo, které jsem si užila a rozhodně mi něco dalo...
Knihu jsem měla přečtenou za jeden den, a to nejen kvůli nízkému počtu stran. Příběh o Krysaři mám ráda od mala, když jsem jako dítě poslouchala muzikál od Dana Landy. Proto pro mě kniha rozhodně nebyla zklamáním. Kniha rychle ubíhala, jazyk byl lehce čitelný a musela jsem s Krysařem jen soucítit. Celkově jsem si knihu užila a myslím, že je vhodná pro každého, i když se klasice a povinné četbě vyhýbá.
Tentokrát je kniha vyprávěná z pohledu Adama. Ocitáme se 3 roky po Miině autonehodě, kdy už jsou oba dva slavní hudebníci. Bohužel už nejsou spolu a každý se s tím popral po svém. Kniha je opět proložena vzpomínkami z minulosti, tentokrát všechny z pohledu Adama, což je zajímavé - spoustu situací viděl naprosto jinak než Mia. Mě se kniha moc líbila, ale první díl byl myslím o dost lepší. Přišlo mi jako by v tomhle dílu něco chybělo... Ale jsem ráda, že autorka popsala dobu po nehodě, která mi v prvním díle chyběla.
Kniha se mi moc líbila. Námět se mi zdál velmi zajímavý a originální, ale podle mého názoru by celý příběh chtěl víc rozpracovat. A i na konci bych se chtěla dozvěděť víc, nebo co bylo potom. Jinak jsem si knihu užila a rozhdně si přečtu daldí díl.
Kniha se mi moc líbila. Lída Baarová skvěle a čtivě popisuje svůj život. Všechny jeho veselé i stinné stránky. Rozhodně jsem se u knihy nenudila, právě naopak. Velice mě bavila a líbila se mi asi více, než kniha o životě Adiny Mandlové, kterou jsem četla nedávno. Kniha mi přišla jako bezprostřední výpověď jedné z největších československých hereček.
O knize jsem si myslela, že to bude jen takový odpočinkový román pro mladé. Hrozně jsem se ale spletla. Nejen že příběh je hluboký a na zamyšlení, ale celá kniha je velmi dobře napsaná a moc dobře se mi četla.
Finche i Violet jsem si zamilovala a oba jejich příběhy mě uchvátili a dostali.
Říká se: Nesuď knihu podle obalu. A v tomhle případě to vyloženě sedí. Za mě velmi povedená knihu, o ne příliš obvyklém tématu.
Knížka, kterou jsem jako malá holčička milovala. Před spaním mi ji rodiče četli nespočetně krát, až jsem ji s nimi mohla recitovat. I po letech si na ni vzpomenu, a to že jsem ji mohla číst mladší sestře, které se také líbila, bylo úžasné.
Příběhy o Adámkovi jsou skvělé pro všechny generace.
Básně me uchvátili. Moc se mi líbili, jak styl psaní tak témata jednotlivých básní. I přesto že byli napsaný pred x lety stále mají co říct a lze si z nich vzít ponaučení. Prostě chytnou za srdce.
Knihu jsem měla přečtenou velice rychle. Moc mi nevyhovoval styl psaní a tak mi trvalo poměrně dlouho než jsem se pořádně začetla. Už od začátku jsem tušila , že to celé nebude jen tak a měla jsem pravdu. Ten konec mě musím říct docela dostal. Každopádně kniha je povedená, chápu proč je autor tak oceňován, ale můj šálek kávy to není a tak si nejspíš další jeho knihy už nepřečtu...
Na knihu jsem se těšila. Nadchla mě obálka a celkové téma. Počítala jsem, že bude spíše oddychová a to taky byla. Je to příjemné, klidné čtení s velice předvídatelným dějem a jasnými zápletkami. To jí ale neubírá na zajímavosti.
I přestože jsem ji přečetla za chvíli, líbila se mi a odpočinula jsem si u ní. Není sice moc náročná, ale pro chladné večery ideální.
Škoda jen, že autorka více nerozepsala jednotlivé druhy kávy (které k sobě sedí, co znamenají...)
Kniha sama o sobě je zvláštní. Nevěděla jsem co od ní čekat a ani po dočtení si nejsem moc jistá co si mám myslet. Chvílemi mě kniha i bavila ale je to prostě četba k maturitě, klasika a tak se to taky musí brát.
Nevěděla jsem co přesně mám od knihy čekat, a nakonec jsem byla velmi mile překvapená. I přestože se na první pohled zdá kniha pro mladší čtenáře, není to úplně tak pravda. Kniha nepostrádá děj ani zajímavé a dobře vykreslené postavy. Hlavní postava mi byla sympatická a kniha mě celkově moc bavila.