tildasusane komentáře u knih
Autora mám velmi ráda, ale skutečně nevím, co si mám myslet o hrubkách v textu, stejně tak jako o faktických chybách.
Fantaskní dílko s mírně filosofickým podtextem - proměna zamilovaného snílka v lehce znuděného manžela unaveného stereotypy manželství.
Drsná, fascinující, … jako když letíte a vítr vám vyráží dech ...s Vránem dokáži dobře souznít. Kniha není moje, nerada se s ní loučím. Poklona nejen autorovi, ale i překladateli.
Podle mne se to odehrává v Kambodži nebo je to alespoň touto zemí, její nedávnou historií, inspirovano. Dost mne to vzalo a děkuji za to, že žiji, kde žiji.Pri vsi te hruze jsem se ale musela smát, ze stará vrchni sestra měla na tváři VÝROSTKY místo vyrůstky.
Skvělé - nejen pro děti, ale všechny ty, kteří se do Paříže teprve chystají. Podle plánků pochopíte rozložení Paříže, propojení městských čtvrtí, jak se dostanete k památkám a k tomu spousta zajímavostí a perliček.
Znovu převařený guláš jeho úspěšných děl - stejně jako jeho předchozí 2- 3 romány. Všechny postavy rekapitulují dokola to stejné a většinou se ani nedá říci, že situace komentují z jiného úhlu. Kdo je tajemná matka s dcerou bylo příliš průhledné a konec vyzněl jaksi naprázdno - katarze se nedostavila.
Také jsem zklamána. Příliš dlouhé, příliš podrobné ..., ale přitom se nic moc nedozvídám o té době, ve které se román odehrává. S jejím románem Klub radosti a štěstí se to nedá srovnávat.
Nádherná, poetická kniha, tedy spíše knížečka, která skrývá mnohé mezi řádky. Dýchá z ní léto (možná i díky ilustracím Dagmar Berkové) a do poslední řádky nás udržuje v jakémsi mírném napětí - pointa je překvapivá. Evokuje vzpomínky na dětství a sourozencké vztahy. Knihu jsem objevila zcela náhodně při hledání jiných informací na netu, nechala si ji poslat z antikvariátu a poslední týden je to má každovečerní "chvilka poezie" na dobrou noc.