Tirisa komentáře u knih
pozor SPOILERY!!!!
Vlastně to bylo fajn, což dokazuje, že jsem všechny zatím vyšlé díly přečetla bez přestávek, ale do pěti hvězdiček mi stále něco chybělo a já to nedokázala pojmenovat....Teď u zatím posledního dílu mi to konečně tak nějak docvaklo. Zaprvé mi vadilo, že nemůžu tipovat, jak to celé bylo, nebo kdo by mohl být vrah, protože se většinou jednalo o osobu, která nebyla téměř zmiňovaná a motiv vyšel najevo až opravdu na konci...A zadruhé mě neustále ve čtení rušily vložené afrikánské výrazy...bylo jich až dost a u páté knihy jsem toho začala mít dost já. Jinak to ale vážně nebylo vůbec špatné, takže za mě čtyři hvězdičky a teď si dám zase něco z trošku jiného soudku.
Vždycky jednou za čas mám chuť na něco romantického. Bohužel se mi ale málokdy stane, že mě knížka nakonec opravdu pohltí. Tak tomu bylo i v tomto případě. Byly zde momenty, kdy jsem se začetla, ale stále mě z tohoto začtení vykopávaly myšlenky typu...to je tak naivní...Já vím, že to není chyba knihy samotné ale moje...Vím přesně jak to v těchto příbězích funguje a že už bych si na to měla sakra zvyknout a přijmout to jako fakt, ale stejně... Každopádně to hodlám s romantikou zkoušet dál a jednou snad narazím na knížku, která bude víc podle mého gusta. Dokonce věřím, že by se mohla skrývat někde mezi díly Nory Roberts :-)
Ze začátku jsem si říkala, že to asi nebude úplně můj šálek kávy...ale zhruba od padesáté stránky jsem se do příběhu zakousla a už nepustila. Ráda bych napsala, že jsem se opravdu bavila, ale u tohoto tématu mi to nepřijde vhodné...ani nedokážu spočítat, jak často jsem se rozčilovala...každopádně jsem ráda, že jsem knihu četla, nadzvedla mě ze židle (v dobrém slova smyslu) a nechyběla ani romatika, takže za mě dobrý :-)
Rozhodně to nebylo špatné, psychologie postav mě bavila a kniha byla i čtivě napsaná...ale i přes to všechno mě to nebavilo tolik, abych se těšila, až si zase budu moct číst...
Souhlasím do puntíku s hodnocením uživatele karel.kral...Kdyby se kniha o třetinu zkrátila, vůbec nic by se nestalo, naopak by jí to dost prospělo...Posledních sto stran jsem už četla jen dialogy a dlouhé popisné pasáže jsem přeskakovala. Naprosto to stačilo, abych věděla, jak kniha dopadla.
Zkusila jsem ještě jednu knížku od E. Haran a bohužel musím říct, že to není můj šálek kávy, takže to zkusím zase s jinými autory.
Z knihy jsem hodně rozpolcená. Na jednu stranu se mi líbila, na druhou mě v určitých pasážích nudila...Chvíli jsem plakala a chvíli usínala...Takže tři hvězdičky jsou tak akorát.
Přečetla jsem první dva díly, uvidím časem, jestli se pustím do dalších dvou...to jen tak na úvod. S knihami jsem byla spokojená. Byly to oddechovky, které jsem si přála a navíc mě několikrát rozesmály, což jsem od tohoto druhu literatury ani nečekala, takže za mě spokojenost.
Jen kvůli pomalejšímu rozjezdu, kdy jsem nevěděla, jestli se začtu nebo ne, strhávám jednu hvězdičku. Po příjezdu Rachel na panství už se knížka četla sama.
Já jsem to bohužel nedala...vydržela jsem 200 stran a nakonec jsem odložila. Slovo, které mě napadá je - naivní... to by asi bylo v pořádku v tomto druhu knih, nechtěla jsem sofistikovaný román, který ve mně probudí stovku otázek o smyslu života, ale tohle už na mě bylo nějak moc. Uznávám ale, že z velké části za to nejspíš mohl překlad...když mi někdo popíše drsňáky z australského vnitrozemí, tak nečekám, že budou mluvit jakoby zrovna vylezli z románu Jane Austenové. Tady to ale větami plnými Ano, to vskutku ano jen hýřilo a mě to prostě strašně dráždilo... Každopádně nechci autorku zatratit...Předpokládám, že jsem si prostě vybrala jednu z těch slabších knih, takže časem zkusím něco s vyšším hodnocením a uvidíme...
Krásná série, víc takových! Už se těším, až si ji dám celou komplet bez čekání na další díl.
Bylo to tak nějak humorně hluboké...a ten styl...Jsem ráda, že jsem si knížku pořídila do knihovny, určitě se tam neztratí...Bohužel i přesto jsem chvílemi vypínala, za to jedna hvězdička dolů.
Za mě bohužel nic moc...občas si ráda přečtu červenou knihovnu, je to příjemné rozptýlení...ale tady mě nějak nakonec vytáčeli úplně všichni, takže jsem byla ráda, že jsem konečně na konci.
A je konec :-( Byla to skvělá série, celou dobu jsem se bavila a při čtení jsem byla naprosto ponořená do děje. Myslela jsem si o sobě, že po tolika přečtených detektivkách dokážu odhadnout vraha hned na začátku (většinou totiž funguje pravidlo - je to ten nejmíň pravděpodobný)...tady jsem ale byla vždy napjatá a až do úplného konce jsem si nebyla jistá a moje podezření se pořád točilo (i když třeba jen kolem dvou tří postav)...O tom že je série skvělá vypovídá i to, že jsem neměla ani mezi jedním dílem potřebu přečíst něco z jiného soudku...naopak jsem se pokaždé modlila, aby mi v knihovně stihli včas splnit rezervaci, abych mohla jeden díl hned vyměnit za druhý.
Opět skvělé...nechápu, jak to autorka dělá, ale těch téměř 500 stran mám vždy přečtených během chvilky (nutno dodat, že tím trpí především domácnost)...včera odpoledne jsem se pustila do posledního dílu a už jsem zase na straně 179...
Já jsem spokojená, autorka mě ani trošku nezklamala a já si tento díl užila stejně jako první...teď už chroupu třetí a jsem pořád stejně napjatá...
Tohle byla jízda, jsem nadšená a nemůžu jinak než doporučit. Zase jsem po nějaké době ráda vstávala v pět ráno a těšila se na hodinu a půl dlouhou cestu do práce, až si budu moct číst. Byla jsem napjatá, znechucená a u toho všeho pořád u vytržení...ani na chvíli jsem se nezamýšlela, jak by to celé mohlo být, neměla jsem čas, plně jsem se soustředila na čtení. Jsem zvědavá, jestli autorka dokáže udržet tuhle laťku i v příštích dílech...Jdu na to!
Skvělá knížka, která mě opravdu bavila a dokonce rozbrečela na veřejnosti (od té doby, co mám doma malou holčičku, jsem nějaká přecitlivělá B-)).
Na začátku knížky jsem si řekla - skončí to takhle...a překvapení se bohužel nekonalo, proto ubírám hvězdičku.
Romantická linka mě opravdu bavila, až na konci už mi několikrát prolétlo hlavou...ale no tak už.
Jinak ale musím říct, že knížka byla skvělá a měla jsem ji přelouskanou během pár dnů, takže nakonec jsem víc než spokojená.
Mně se to bohužel zdálo často rozvleklé a asi od poloviny knihy jsem začala přeskakovat. Nejspíš mi ale jen zrovna nepadla do nálady.