Tirisa komentáře u knih
Pěkné a místy napínavé čtení. Rozhodně to nebyla ztráta času.
Já jsem se bohužel nějak nedokázala pořádně začíst. Zezačátku jsem si říkala, že to bude fajn, ale postupně moje nadšení opadávalo a bylo mi tak nějak jedno, kdy se ke knížce zase budu moct vrátit. Je pravda, že historické romány to u mě mají tak 50:50, to už musí být, abych se začetla...ale stejně to pořád dál zkouším a doufám, že tentokrát narazím na takový, který mě zaujme. Teď se to bohužel nestalo, ale to je opravdu spíš o mě, než o tom že by to byl špatný román.
Po druhém dílu, který se mi četl z nějakého důvodu hůř, jsem se opět začetla a těšila se na další volnou chvilku, kdy budu moct v příběhu pokročit, takže u mě spokojenost.
Bylo to opět pěkné, ale první díl se mi líbil o něco víc.
Souhlasím s tím, že začátek je utahaný...v nějakou chvíli se to ale zlomí a já si čtení užívala a překvapivě mě bavilo. Myslím si, že není jednoduché navázat na takovou ikonu jako je Jane Austenová a navíc ještě na Pýchu a předsudek. Já se těmto umělým pokračováním z pera jiného autora vždy vyhýbám. V tomhle případě jsem ale, díky vcelku vysokému hodnocení, udělala výjimku a jsem za to ráda, protože na mě opravdu v určitých chvílích dýchl duch austenovské Anglie, jak tomu říkám :-)
Na závěr téhle série musím říct...klobouk dolů, byl to skvělý zážitek!
Spisovatel mě opět nezklamal. Není jednoduché podat fakta tak, aby zaujala i někoho, kdo historické knihy zase tolik nevyhledává, ale jemu se to zatím vždy podařilo. Caligula se mi líbil o malinko víc, proto jednu hvězdičku ubírám, ale i tak skvělý román.
Bohužel jsem asi zrovna nebyla na té správné vlně, ale prostě jsem se nedokázala začíst tak, jak jsem díky zdejším recenzím doufala. Určitě nechci po první knížce na spisovatelku zanevřít...zkusím to při lepší konstelaci hvězd a snad to tentokrát sedne.
V rámci žánru opravdu skvělá knížka, u které jsem se bavila a ráda se k ní vracela. Romantika jako vyšitá, ale překvapivě vůbec ne iritující.
Vlastně to byla celkem fajn kniha...bohužel děsivé a napínavé pasáže naprosto zabily ty utahané s rozvleklými popisy. Když už jsem začala být napjatá, tak najednou přišel konec kapitoly a zase se člověk prokousával pomalejší pasáží, než se dotal k něčemu zajímavému a tak pořád dokolečka. Zkrátit knihu o dobrou třetinu a byla bych nadšená. Ale i tak to rozhodně nebyla ztráta času.
Já bohužel musím jít proti proudu většiny posledních recenzí. Sparkse jsem zkusila už dřív a můj šálek kávy to nebyl ani tehdy ani nyní. Z mého pohledu se bohužel nic moc nedělo, takže jsem nakonec začala opět přeskakovat. Nicholas Sparks už je mezi spisovateli pojem a má širokou základnu fanoušků...nebo spíš fanynek, takže je jasné, že umí a je víc než dobrý. Já prostě jen jen nejsem cílová skupina, takže se přesunu o dům dál a zkusím zase něco jiného.
Zase krása, jsem zvědavá na poslední díl...
První díl byl o fous lepší, ale i tak to byla skvělá detektivka, která mě bavila.
Je mi líto, ale odkládám. Opravdu jsem se snažila a vydržela jsem do půlky knížky. Těšila jsem se na historickou detektivku a dostala jsem spíš hodinu z dějepisu. To určitě není k zahození a já spisovatele obdivuji za to, kolik času bádání kvůli knize věnovali, ale teď zrovna jsem potřebovala něco jiného. Detektivka zde byla opravdu jen okrajová, spíš aby se zábavnou formou podaly informace o dějinách...aspoň na mě to tak působilo. A když jsem se už asi po tisícé přistihla, že vypínám a vlastně vůbec netuším, co čtu, řekla jsem si, že to asi nemá úplně smysl.
Kniha mě chytla co se týče historické doby. Bohužel mi ale hlavní postavy byly tak nesympatické, že mi bylo nakonec jedno, jak to s nimi dopadne, nakonec jsem začala i přeskakovat a četla už jen části, které mě zajímaly.
Rozhodně ale neříkám, že je kniha špatná. Naopak chápu, proč má spisovatelka své fanoušky a její jméno je tak známé. Prostě jen mně osobně nesedí. Zkusila jsem i nějaké detektivky, bohužel se stejným výsledkem.
Knihu jsem našla v knihovně v práci a podle vloženého evidenčního lístku si ji za posledních pět let nikdo nepůjčil. Velká škoda, kniha je opravdu skvělá a já ji vřele doporučuji! Teď už jsem v půlce druhého dílu a užívám si ho stejně.
Nějak nevím...příběh asi nebyl špatný, ale něco mi v knize prostě hrozně nesedělo. Když jsem o tom přemýšlela, tak to asi bude nereálnost. Tady musím říct, že mám podobné příběhy ráda, takže to nebude nereálnost příběhu jako takového, ale spíš umělé rozhovory a situace...prostě nevím...nějak to NĚCO neumím úplně uchopit a pojmenovat, ale bylo tam celou dobu čtení a rušilo mě.
Po druhém dílu, který mi přišel po skvělé jedničce slabší, jsem si zase pěkně početla. Dala bych tak 4,5 hvězdy.
Chtěla jsem historickou romanci a dostala jsem historickou romanci. Bylo to milé, odpočinkové čtení, které mě dokonce místy donutilo se pousmát. Postupem času ale už té červené knihovny a dokonalosti bylo na mě až moc...ale to je spíš můj problém. V rámci žánru jde určitě o dobrou knihu a já se k červené knihovně za nějakou dobu zase ráda určitě vrátím.
Jedním slovem: skvělé...dvěma slovy: vážně skvělé...
Druhý díl na mě zapůsobil ještě magičtěji než díl první. U toho jsem nechápala proč, ale musela jsem pořád číst, i když téma není zrovna moje cílovka...
U tohoto dílu už jsem se nad tím moc nepozastavovala a prostě jsem četla a četla v každé volné chvíli. Nikdy by mě nenapadlo, že mě zrovna tahle kniha bude tolik bavit a spisovatelka má můj velký obdiv...protože na to, že se jedná o vyprávění, kde přímé rozhovory zabírají ani ne třetinu celé knihy, musím říct, že jsem nenašla ani jedinou větu, která by v knize byla navíc...a to se nevidí často...