tomas256

Tak tohle bylo milé překvapení! Po nepříliš povedené Smrtící hře, kde bylo házení kostek v hlavní roli, přinášejí Blesky a šílenství zajímavý příběh s pekelnou atmosférou a originálním herním systémem kouzel a šílenství, které ovlivňuje možnosti budoucího rozhodování.
Gamebook navíc nabízí mnoho možností a bude jistě zábavný i při hraní po několikáté.
Jedinou vadou je opravdu miniaturní písmo, ze kterého staršího hráče (gamebooky sbírám už 35 let) rozbolí po chvíli oči. Větší písmo bych uvítal i za cenu tlustší knížky a pár korun navíc.

Velmi milá iniciativa a povedená knížka.
První gamebook (třetí místo) rozhodně nejslabší. Klasický dungeon v Českém hávu, což k sobě moc nepasovalo. Příběh uspěchany, nudný. Konec to trochu zachránil, ale na víc jak tři hvězdy to není.
Druhý gamebook to u mě vyhrál! Příběh z cyberpunkového prostředí, napínavý, s mystickou atmosférou a chytrými nápady. Pět hvězd.
Třetí, oficiálně vítězný, gamebook byl zajímavý, vtipný s neotřelou mechanikou sčítání času, ale jaksi mu chyběla atmosféra a nedokázal jsem se do hlavního hrdiny vcítit. I tak vzhledem k prostoru povedené dílko za krásné čtyři hvězdy.

Celkově mám rád upírské téma, takže tento gamebook byl pro me trefa do černého. Temná atmosféra prokleteho lesa a moje oblíbená postava druida navíc si prostě plný počet zaslouží.

Možná je to tím, že jsem tento gamebook hrál dřív než Půlnočního lupiče, kde se pravděpodobně inspiroval, ale ja se skvěle bavil. Obzvláště první část má napětí a moment překvapení. Můj oblíbený gamebook od Negart group.

Naprosto úžasný komorní gamebook z lesa a kapradí! Nemusí být vše epické, aby to byla dobrá zábava a napínavý příběh. Tady si autor vystačí s málem, ale je to až dost. Hlavní postava je sympatická a stojí za to za ni hrát s plným nasazením.

Skvělý gamebook s tíživou až funerální atmosférou. Pokaždé mě dostanete. Klenot Negart group.

Vcelku jednoduchý neoriginální gamebook. 4 hvězdy si však zaslouží už za tu odvahu reinkarnovat fighting fantasy v Česku. Za iniciativu Negart group jsem velmi vděčný!

Netradiční, ale o to zajímavější. Hádanky jsou super a příběh taky, i když snad trochu lineární.
Jedinou slabinou jsou ilustrace (snad minimálně z části AI generované). Určitě by se našel i šikovný kreslíř, který by knihu posunul na vyšší level. Za tohle bohužel hvězdička dolů.

Gamebook zaměřený na souboje s minimem (předvídatelného) příběhu.
Tento dlouho očekávaný gamebook je pro mě spíše zklamáním, protože gamebooky čtu kvůli příběhu a ne házení kostkou (kdo má rád souboje, hraje radši videohry).