Toňula Toňula komentáře u knih

Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Opravdu povedený thriller, úhlem několika hrdinů se skládá dění kolem svatby dvou významných celebrit, postupně pronikáme pod povrch vztahů a stínů minulosti, které nezvratně mění přítomnost. Obřad samotný není důležitý, mnohem významnější jsou nečekaná odhalení, vedoucí k překvapivému konci. Moc povedené!

07.07.2022 5 z 5

Cyklistka: Osud poslední baronky Cyklistka: Osud poslední baronky Jana Poncarová

Zajímavý příběh pro mě neznámé osobnosti baronky Blanky. I když styl vyprávění není úplně jednoduchý , je plný citu, laskavosti a i přes dvojí časovou rovinu jemně propletený do výsledné hluboce lidské podoby.

03.07.2022 4 z 5

Slib mrtvým Slib mrtvým Victoria Jenkins

Opět čtivá detektivka se sympatickou dvojicí vyšetřovatelek, děj měl spád, trochu jsem se v závěru zamotala v množství postav, ale i tak velká spokojenost. Je to skutečně konec série?

27.06.2022 4 z 5

Sestry Sestry Bernard Minier

Po delší pauze jsem znovu sáhla po dalším případu, vlastně případech Martina Service. A opravdu, kromě Mrazu asi nejlepší díl. Napětí, originální zápletka, sympatický vyšetřovatel..Co víc si přát...

21.06.2022 5 z 5

Tajemství Tajemství Kathryn Hughes

Moc milá kniha s příběhem ve dvou časových liniích,hodně lidskosti, pochopení i smutku, ale vše nadávkováno akorát, aby potěšilo a povzbudilo v tom, že pořád dokážeme pomáhat si navzájem a milovat se.

21.06.2022 4 z 5

Za pět let Za pět let Rebecca Serle

Kniha byla trochu jiná, než jsem čekala, ale přesto mě nezklamala. Jen mě přesvědčila v tom, že člověk nikdy neví, jak se bude jeho život ubírat a je to tak dobře. Život je jedinečný a každá událost v něm nás nějakým způsobem ovlivní. Hezká kniha o síle přátelství a lásky.

14.06.2022

Tátovy holky Tátovy holky Sarah Flint

Nebylo to špatné, ale oproti předchozím autorčiným knihám trochu slabší. Příběh byl čtivý, ale takový nemastný neslaný, hrdinové odtažití..Škoda

10.06.2022

Zlatá léta Zlatá léta Maria Nikolai

Stejně čtivé jako předchozí díl, možná jen trochu slodkobolný závěr, ale celkově příjemné romantické čtení.

29.05.2022 4 z 5

Zpřetrhané pouto Zpřetrhané pouto Meredith Appleyard

Milý příběh o vztazích v rodině, o hledání lásky, o odpuštění a šanci na nový život.

21.05.2022 4 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Nejprve jsem viděla upoutávku na film, poté jsem přečetla knihu, která překvapila zajímavým a hlavně originálním příběhem o jedné výjimečné dívce a o lidech kolem ní, jejichž pravá tvář se odráží ve vztahu k ní..

21.05.2022 4 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Četla jsem zatím všechny knihy od Roberta Bryndy a zatím mě žádná nezklamala. Po Ericee Fosterové je i Kate sympatickou hrdinkou a s Tristanem tvoří sehranou dvojicí řešící komplikované případy. Už se těším na další případ.

07.05.2022 4 z 5

Osudové dny Osudové dny Marie Lacrosse

Bohužel jsem nedočetla, závěrečný díl ságy nebyl špatný, ale za polovinou jsem už měla dost politiky, Ireniny i Franzovy angažovanosti, vytratil se ten lidský pohled na vztahy mezi hrdiny, láska, cit...škoda..

03.05.2022 2 z 5

Třetí na řadě Třetí na řadě Allison Brennan

Stejně jako ostatní jsem měla problém se začíst, ale vyplatilo..pak děj nabral rychlé tempo i napětí hezky gradoval, akorát pachatel byl docela brzy zřejmý.

02.05.2022 4 z 5

Jak naladit štěstí Jak naladit štěstí Agnès Martin-Lugand

Člověk je složitá bytost a v kritických momentech života někdy překvapí sám sebe..Kniha k zamyšlení nad nevyzpytatelností pocitů, které člověk prožívá,když mu do života vstoupí tragédie milované osoby..nelze říci , jestli to, co cítíme a jak se s tím vyrovnáváme je dobré či špatné..

17.04.2022 4 z 5

Čokoládovna Čokoládovna Maria Nikolai

Čtivý romantický příběh z počátku minulého století, hodně připomínající ságy jako Vinařství nebo Panský dům. Za mě velká spokojenost.

13.04.2022 4 z 5

Vražda v hotelu Sacher Vražda v hotelu Sacher Beate Maxian

Bohužel, nedočetla jsem, hodně zdlouhavé a popisné, postavy mě ničím nezaujaly.. Škoda

11.04.2022 2 z 5

Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Zajímavý příběh vyprávěný ve dvou časových rovinách dvěma hrdinkami o lidských chybách a slabostech, ale také o síle a mnoha podobách mateřské lásky a o komplikovanosti rodinných vztahů.

10.04.2022 4 z 5

Návrat Návrat Nicholas Sparks

Možná trochu slabší než předchozí příběhy, přesto je tato kniha hluboce lidským příběhem muže, který přes rány, které mu život zasadil, na něj nezanevřel a zůstal vnímavým vůči lidem okolo, dokázal se zamilovat a pomoci těm, kteří se mu stali blízkými.

08.04.2022 4 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Trochu slabší než předchozí autorčiny knihy, ale přesto milé, oddechové čtení se sympatickou hrdinkou na pozadí krásné švýcarské přírody.

28.03.2022 3 z 5

Jessičin slib Jessičin slib Jill Childs

Ačkoliv se nejednalo o typický thriller, příběh nepostrádal lehké napětí, byl čtivý, pomalu gradoval ke konci, který sice nepřekvapil, ale ani nezklamal.

26.03.2022 4 z 5