Toňula Toňula komentáře u knih

Štěstí má barvu levandule Štěstí má barvu levandule Pauline Mai

Milá knížka, čtivý příběh se sympatickou hrdinkou zasazený do prosluněné Prevence. Příjemné pohlazení na duši.

21.03.2022 4 z 5

Stará tajemství Stará tajemství Patricia Gibney

Svérázná Lottie řeší další spletitý případ, který se jí opět velmi osobně dotýká - čtivý, napínavý a překvapivý od začátku do konce.. Super!

15.03.2022 4 z 5

Nový začátek Nový začátek Marie Lacrosse

Pokračování ságy vinařské rodiny Gerbanů na pozadí historických událostí, nelehké osudy hrdinů neztrácejících ani v těžkých časech víru, lásku a pochopení pro starostí a utrpení druhých.

13.03.2022 4 z 5

Opuštěný dům Opuštěný dům Mirka Skočílková

Opět velká spokojenost, jednoduchý, přesto zajímavý a lidský příběh o hrdinčině hledání štěstí a lásky, bez zbytečných klišé, vyprávěný s pochopením a citem ..

08.03.2022 5 z 5

Jen o trochu víc Jen o trochu víc Simona Ahrnstedt

Čtivý příběh o setkání a sbližování dvou naprosto rozdílných lidí, autorka se opět nevyhýbá otevřeným erotickým scénám, přesto do vyprávění dobře zapadnou, zkrátka takový dobře napsaný ženský román..

05.03.2022 4 z 5

Ukradené životy Ukradené životy Patricia Gibney

Napínavá, čtivá kniha, další setkání s Lottie, která sice selhává jako matka, ale jako vyšetřovatelka je nesmlouvavá a zapálená, snažící se dobrat spravedlnosti stůj co stůj.. Velká spokojenost.

26.02.2022 4 z 5

Báječný krámek s čokoládou Báječný krámek s čokoládou Jenny Colgan

Milá knížka o lásce, odvaze, druhé šanci ,ale i o smutku a bolesti, zkrátka o životě, který často dokáže překvapit..

20.02.2022 4 z 5

Nejskrytější přání Nejskrytější přání Marybeth Mayhew Whalen

Velká spokojenost - příběhy několika postav, obyvatel jednoho maloměsta, které se vzájemně proplétají, velkou roli hraje minulost, která významnou měrou ovlivňuje současné vztahy. Vyprávění nepostrádá pochopení pro lidské slabosti a ocenění jejich síly, odhodlání, schopnosti odpustit a především milovat..

13.02.2022 4 z 5

Poslední let Poslední let Julie Clark

I já se připojím k vysoce hodnotícím, téma záměny dvou životů je pojato docela originálním způsobem, postupné odkrývání tajemství a pohnutek, které k tomu vedly je napínavé, celkově velmi vydařený thriller.

12.02.2022 4 z 5

Lavička Lavička Saskia Sarginson

Milá kniha o lásce a míjení se dvou lidí, kteří chtějí spolu. Tematicky trochu připomíná příběh z knih Nicholas Sparkse, takže za mě velká spokojenost i čtenářský zážitek.

12.02.2022 4 z 5

Ztracené dopisy Ztracené dopisy Sarah Mitchell

Příjemný, oddechový příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách, mé oblíbené téma osudů dvou žen , které se později protnou..

02.02.2022 3 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Nedočteno,kniha mě zoufale nebavila, hrdinka nesympatická, rodiče i místní mluvící nářečím nevěrohodní..děj nijaký..zklamání..

30.01.2022 1 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Ke knize jsem přistupovala s rozporuplnými pocity, ale hned od počátku mě vtáhla do děje, který ačkoliv ovlivněn politickým pozadím a situací, do níž se zasažen, je především o lidech, o jejich síle, odvaze i slabosti, o schopnosti přežití i v podmínkách nesvobody, kdy jsou potlačovány jejich pocity a zkreslováno vnímání skutečnosti. Autorčino citlivé vyprávění nutí k zamyšlení, abychom si vážili světa, ve kterém žijeme, všech těch samozřejmých věcí, jejichž cenu si ani neuvědomujeme, protože tomu tak vůbec nemuselo být..

30.01.2022 4 z 5

Pojízdný krámek snů Pojízdný krámek snů Jenny Colgan

Milá knížka o realizaci snů, lidské odvaze, přátelství a lásce na pozadí skotské krajiny. Pro mě druhá kniha autorky a ačkoliv styl vyprávění je jednoduchý, přesto svou lidskostí a optimmistickým přístupem k životu dokáže oslovit a pohladit.

28.01.2022 4 z 5

Po pravdě Po pravdě Gilly Macmillan

Trochu rozpolcenost-na jedné straně čtivý a napínavý příběh, ale na druhé nevyrovnaná hrdinka, slavná spisovatelka stále komunikující s imaginární kamarádkou a hrdinkou svých románů.. Čekala jsem trochu více, předchozí romány byly lepší..

27.01.2022 3 z 5

Vítěz Vítěz Klára Janečková

Bohužel nedočteno, postavy nesympatické, vyprávění ploché, příběh sice měl potenciál, ale způsob psaní mi nesedl, škoda..

22.01.2022 2 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Skvělá kniha, která osloví silným příběhem na pozadí pohnuté španělské historie - láska, odvaha, touha vzepřít se osudu, hledání pravdy i štěstí.. Vše, co se lidském životě odehrává celé věky a co tu bude stále..

20.01.2022 4 z 5

Příliš mnoho tajemství Příliš mnoho tajemství Katarína Gillerová

Čtivý příběh o tajemství z minulosti, ale trochu překombinovan a v závěru těžko uvěřitelný..Autorka umí i lepší..

18.01.2022 3 z 5

Rosiin sladký krámek snů Rosiin sladký krámek snů Jenny Colgan

První kniha této autorky a hned nadšení. Moc milé vyprávění o životě a všech jeho aspektech, sympatické hrdinky, humor,láska, zkrátka takový koktejl lidskosti ozvláštněný recepty na nezapomenutelné cukrovinky.

15.01.2022 4 z 5

Debutantka Debutantka Jan Gardner

Příjemné překvapení v podobě čtivého příběh z doby, kterou mám ráda. Těším se na pokračování.

15.01.2022 4 z 5