Tuffy Tuffy komentáře u knih

Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Edgar Allan Poe

Poe mě svými díly nepřestává překvapovat... Opět vynikající! Nemohla jsem se od jeho napínavých povídek, které vždy mají nějaké logické řešení odpoutat. Doporučuju.

20.02.2011 5 z 5

Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

King se opět předvedl - ukázal, že umí napsat kvalitní příběh a nemusí to být zrovna horor. A nejvíce mě zaujala povídka Nadaný žák, ta měla opravdu něco do sebe.

23.01.2011 5 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Četla jsem jenom proto, že jsem to měla jako povinnou četbu. Normálně bych si knihu nepůjčila a kdyby přece jenom ano, odložila bych ji po pár stránkách. Nuda, nuda, nuda. Možná, že film za něco stojí, ale už jsem z toho tak znechucená, že nemám náladu ten příběh sledovat znova. Never more... :/

17.01.2011 1 z 5

Dóóóst dobrá partička Dóóóst dobrá partička Karen McCombie

Jóóó, kolik času jsem strávila nad knížkami od této spisovatelky. V mladším věku jsem ji opravdu "žrala" a série Alice a dóóst dobrý... jsem si nemohla vynachválit. Humorné, jednoduché čtení pro odpočinek. :)

29.12.2010 3 z 5

Krajina stínů Krajina stínů Edgar Allan Poe

U této knihy jistě budeme mít protichůdné názory. Povídky nám přinášejí trochu jiný pohled na Poeovu tvorbu. Nejsou zde jen hororové a detektivní povídky, ale i satirické, parodizující, pouze popisující krajinu a místy i pobaví. Možná proto je kniha tak zvláštní, na čtení, dle mého názoru, velmi obtížná, ale kdo má ráda Poa (jako třeba já), určitě si v knize najde zalíbení. Netroufla bych si ale knihu doporučovat pro první setkání s tímto zajímavým spisovatelem.

Anglické listy Anglické listy Karel Čapek

Čapek... Nepatří k mým oblíbencům, protože mám problém se do jeho knih pořádně začíst. Autor mě moc neumí zaujmout. Ale tato kniha mě velmi mile překvapila. Jednoduché, svěží čtení a nejlepší, co jsem od Čapka četla.

Othello Othello William Shakespeare

Klasika, ale kvalitní. :)
Ačkoliv mi divadelní hry nesednou, Shakespeare se mi vážně líbí. Řekla bych, že tragédie mu šly lépe než komedie. Má to něco do sebe...

29.12.2010

Past na Sněhurku Past na Sněhurku Krystyna Kuhn

Ačkoliv obyčejné, přesto čtivé a zajímavé. V jednoduchosti je holt krása...

Případ trhače jahod Případ trhače jahod Monika Feth

Moc se mi tahle knížka líbila. Chytila mě už na samém začátku. Nejlepší pasáže pro mě byly ty, z pohledu vraha. Celkově má knížka zajímavý a originální nápad, proto dávám 5*. :)

Označená Označená Kristin Cast

Obávala jsem se, co to bude. Nechtěla jsem číst druhou verzi "Tvajlajtu", ale jak jsem se mýlila. Tohle je úplně jiné, lepší. Velmi čtivé, napínavé a není žádný problém přečíst knihu za jediný den. Autorky vědí jak na nás, protože jde o návykovou knihu, kterou jednou otevřete a hned začnete shánět další díl...
PS: Nadchla i ty, kteří by knihu nikdy nevzali do ruky a to už o něčem svědčí... :)

28.12.2010 5 z 5

To To Stephen King

Velká, tlustá bichle. Nemám ráda takhle rozsáhlé knihy, protože čím delší, tím víc ztrácí na své zajímavosti a čtivosti. Tohle ale neplatí u To. Ač s překvapením se dá tato kniha přečíst od začátku až do konce a to za poměrně krátkou dobu. Jestli jste viděli filmové zpracování a nelíbilo se vám, tak to hned vyžeňte z hlavy a vemte si do ruky knihu! To je hned jiné kafe. Chytne a nepustí vás. Prostě dokonalé a snad nejlepší kniha, co znám.
A co napsat na závěr? Jedno velké DOPORUČUJU!

28.12.2010 5 z 5

Němá barikáda Němá barikáda Jan Drda

Nebýt povinné četby, nikdy bych do této knihy nešla. Jsem ráda, že nepatřím k těm línějším lidem, kteří si četbu jen nesmyslně okopírují z internetu, a vrhla se na tuto knihu. Nelitovala jsem. Krásné povídky, které mají svižný děj, nic se zbytečně neprotahuje, jsou plné, často tragických, událostí a chválím autorův jednoduchý jazyk. Nemám nic, co bych měla vytknout.

25.12.2010 5 z 5

Velká kniha strachu Velká kniha strachu Veronika Bohatá

Asi byla chyba pouštět se do této knížky někdy ve 14 letech, kdy už čtete o něco drsnější knihy. Nezaujalo mě to. Čekala jsem od této knihy víc.

19.11.2010 2 z 5

Černá krabice Černá krabice Joe Hill (p)

Jednoho dne jsem si řekla, že začnu číst horory. Šáhla jsem po této knize, která ze mě udělala hororovou fanynku. Nečekala bych, že mi někdy u knihy bude běhat mráz po zádech. Neměla jsem jinou možnost, než jen číst, číst a číst. Moc se mi líbil děj a styl autora mi sedl hned na začátku, což se mi nestává příliš často. Snad autor napíše takových skvělých knih více. :)

19.11.2010 5 z 5

Škola zabíjení Škola zabíjení Evan Hunter (p)

Detektivky nikdy nebyla moje parketa (např. se mi ještě nepodařilo přečíst nějakou Agathe Christie do konce), ale Ed McBain umí detektivky podat o něco jiným, mně milejším způsobem. Je to čtivější, zajímavější a příběhy bych se dají dobře představit. Myslím, že u mnoha knih od McBaina bych mohla povědět to samé a tato knížka nemůže být vyjímkou.

Po hlavě Po hlavě Nick Hornby

Tak tato knížka by mohla být skvělou antikoncepcí. Ironie, humor a až přílišná reálnost... to vše začleněné do této senzační, čtivé knihy. Při čtení jsem se smála, prožívala příběh zároveň se Samem a teď se jen budu modlit, aby se mně nestalo něco podobného... :-)

Stopy strachu Stopy strachu * antologie

Povídky nejsou moc dlouhé, což je dobře, protože by ztrácely na své čtivosti. A i když některé jsou vážně typicky americké, stejně vás z nich zamrazí. Jsem ráda, že jsem tuto knížku náhodně našla doma při uklízení, protože její počtení mi rozhodně udělalo radost a už dlouho jsem v ruce nedržela tak skvělou knihu. :)

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Mé druhé setkání s tímto spisovatelem. Kdo by čekal, že děj se rozvine v taková jatka a dokonce s malým vrahem. King mě nepřestává překvapovat svým stylem psaním, vctínením do nálad a myšlení člověka a hlavně originálním dějem. Jo, tato knížka patří k mým top.

Proč? 13x proto Proč? 13x proto Jay Asher

Knihy z Albatros Girl mě vždycky nějakým způsobem nadchnou. Nemůžu říct, že by to byly jen obyčejné slátaniny pro náctileté dívky. Tyto knihy mají myšlenku a jsou něco víc, než ostatní romány pro tuto cílovou skupinu.