tulip131 komentáře u knih
Postava Alex byla napsána perfektně, její dobře utvářená minulost, bezchybná kariéra, žádná spojitost s pacienty. Její manipulace a hry, tak aby své pacienty donutila vraždit. Napínavá zápletka s touto doktorkou. A Kim, která poodhalila svou minulost s Tedem, vzala si psa a parťákovi ukázala hrob svého dvojčete. Skvěle čtení
Skvěle propracované postavy, hlavně vyšetřovací tým, vedoucí týmu, která nerespektuje pokyny nadřízeného, nebere si servítky s osobami, které vytěžuje k tomu dobrý děj a je tu kniha plná napětí. Překvapil mě i závěr o osobnosti Nicoly. Už se těším na další pokračování.
Počteničko jak u správné detektivky, bavilo mě to, agent CIA Rouch byl skvělý, jak si vyřezal do hrudi napis, byl klaďak, ale Baxterova ho měla za padoucha. Chybělo mi, jak to s ním dopadlo, když rozstřílel organizátora útoku. A na konci se s pouty ukáže Wolf, že by další kniha...
Slušné čtivo. Dobře postavený příběh, taky jsem čekala, kdy už David přestane truchlit a na samý závěr jsem se dočkala. Zajímavé je, že po první dílů ( případu ), měl za celý rok jen 4 malé případy, takže tahle Davidová práce musí evidentně dost vynášet. Už se těším na další díl.
Příjemné čtení, kniha nezklamala a změna v postavení - seržantka Mendozova, která nemá Wintera ráda, není nadšená, že s ním musí pracovat a nezobe mu z ruky.
Dobrá zápletka, napsáno živě a svižně, hlavní vyšetřovatel projevil cit a zájem o své "pomocníky". Závěrečné vyvrcholení i s dramatem. Určitě si přečtu i další knihu autora.
Příjemné počteni, vyšetřování má spád, zvraty a hlavní postavy, včetně pachatele jsou vymazlené. Kniha bavila do poslední stránky.
Když jsem se začetla, říkala jsem si, zase detektiv, zase zavřený v blázinci z předešlého vyřešení případu, zase ho opustila manželka, zase mladý kolega, co bude hrát významnou roli. K úplnosti děje to však mělo svůj význam. Několik mrtvol seskladanych dohromady, zjištění, že to souvisí s dalšími vraždami z minulosti a k dalším vraždám dochází dle seznamu, exmanželka reportérka a detektiv sám o vraždy požadal ďábla v době, kdy byl psycho. Poutavé a čtivé.
Kniha by mohla být klidně kratší, rozhodně bych se obešla bez neustálých opakováních toho, jak jezdí trajektem tam a zpět, jak je záliv rozbouřeným apod. Pátrání děti na vlastní pěst, taky trochu utažené za vlasy. Kdyby si s tím autor trochu vyhrál, určitě by udělal líp. Každopádně příběh jako takový není vůbec špatný a závěr se četl sám.
Příjemná změna, že vrah byl znám od začátku a to co vraha k tomu vedlo a další pikantnosti od konce k začátku. Čtení pohodové, ale vzhledem k tomu k vyprávění od konce tomu chybělo trochu víc krve.
Po knize jsem sáhla náhodou, ani jsem neznala autora. Prvních 150 stran jsem přečetla během jednoho dne, zbylou část jsem si dávkovala, aby mi vydržela co nejdéle. Hodně zajímavý příběh, kniha má styl, akci, napětí, smrt a samozřejmě zajímavé rozuzlení. Bavila mě, nešlo knihu odložit a vždy jsem se těšila na chvíli volno, kdy se do knihy začtu.
Igor, vysokoškolák s technickým zaměřením, který, svůj údajně pravdivý příběh, vypráví autorovi a ten to tak i píše, což bylo ze začátku rušivé, ale zvykla jsem si. Prvních 180 stran je o tom, jak Igor pracuje v budově, která byla blázincem, najde písemnosti a nahrávky, začne googlit a potká další dva magory s protikladnými názory. Dalších 50 stran domlouvají výlet do hor Triebeče, kde se maji ztrácet lidé. Zbylých 50 stran jsou v Triebeči a dějou se jim divné věci ( ztráta sluchu, neví kolik se jich tam vydalo, nesedí vzdálenosti míst, motají se v kruzích, nesedí počty místnosti v domech ). Až do jejich záchrany. Na knize není nic strašidelného, v zásadě je jedno jestli je to vymyšlené nebo pravdivé, protože je to brak. Knihu jsem dočetla jen proto, že rozečtené knihy neodkládam. Jediné co by snad mohlo být pravdivé, jsou postavy. Jedna hvězda autorovi za to, že měl odvahu pustit něco takového mezi čtenáře.
Prvních 200 stran to byl zpomalený film, bla bla první sebevražda, bla bla druhá sebevražda, bla bla třetí sebevražda. Zbylých 150 stran už mělo tah na branku, přečetla jsem je na jeden zátah. Kniha jako celek nebyla špatná, ale už si ji znovu nepřečtu. Kdo se chce bát, tak tahke kniha mu to nedopřeje.
Od Grishama toho mám přečteno spoustu, tohle bylo ale něco jiného a musím říct, že povedeného. Kniha je akorát dlouhá, právníci jen v pozadí, přesto podrazy a léčky nechybí. Skvěle jsem se bavila.
Kniha je napsána poutavě, vyhovují mi krátké kapitoly, které "běží " jedná za druhou. Erika jako hlavní vyšetřovatelka se několikrát sekne než kápne na vraha. Známe postavy, nějaká ta mrtvola, systém vraždění, mě kniha bavila.
Skvělá zápletka, místy překombinované, Martin přežije snad úplně všechno a podle závěru knihy to vypadá, že Martin ještě neřekl poslední slovo.
V první půlce knihy mi chyběl Martin, jeho výstupy jen sem tam, byly málo, prvních 200 stran bylo zmatených. Avšak všechno bylo dohnano v druhé půlce, Martin vyšetřoval, střídalo se napětí a rozuzlení. Kniha čtivá avšak oproti předešlým dvoum, mírně slabší.
Kniha měla šmrnc a nechybělo napětí. Chvíli mi trvalo než jsem pochopila, že sem tam vsunuta kapitola nemá nic společného se současnosti ( s dobou, kdy probíhá vyšetřování ) a v závěru se to objasnilo. O chlup slabší než první díl. Přesto skvělé čtení.
Knihu jsem přečetla za 12dni, což samo o sobě vypovídá, že byla čtivá, fakta a drama. Čtení, které neodložite. A musím říct, že některé vysvětlení na konci bych opravdu nečekala - proč Martina políbila manželka jeho podřízeného. A to, že ten podřízený ví, že se Martin manželce líbí.
Kniha byla napsána skvěle, bavilo mě, že na každé stránce vyjde na světlo další nový kus skládačky. A to co se na konci jevilo jako závěr, přineslo velké odhalení. Akční čtení.