tulip131 tulip131 komentáře u knih

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Kniha začala poutavě, zhruba v půlce jsem si začala říkat, že to upada, že to bude jak z běžného amerického filmu, kterých bylo s touto tématikou natočeno spoustu, ale konec knihy milé překvapil, celé knize to dalo šmrnc. Přečteno za tři dny.

05.07.2017 3 z 5

Kruh Kruh Mats Strandberg

Přesto, že tenhle druh knih není úplně můj šálek kávy je to napsáno poutavě. Dobrý příběh, přes velkou spoustu postav se dalo snadno orientovat. Jediné co mě zklamalo je, že se jednalo o "děti" z gymnázia, kdyby hlavní postavy byly starší, cca kolem 25let odpadly by drobnosti s první pusou, prvním sexem, ovlivňováním, aby je kluk miloval apod. Tyto pasáže tam vůbec nemusely být.

30.06.2017 2 z 5

Umři znovu Umři znovu Tess Gerritsen

Zprvu jsem si myslela, že dvě linie příběhu mě budou rušit, ale opak byl pravdou, nenásilné spojení obou linek a rozuzlení bylo čtivé.

21.06.2017 3 z 5

Poslední porotce Poslední porotce John Grisham

Moc hezký vymšlený příběh, bohužel Grisham se pro tentokrát nedržel svého a já se musela dozvědět o všech obyvatelích města, vsuvka a popisu příběhu každého druhého, o volbách, o sportu...klidně to mohl vynechat, kniha by byla útlejši, ale byl by tam Grishamovsky švih.

08.06.2017 3 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Tak tahle kniha byla mnohem lepší než autorova Dívka v ledu. Jediné co by mohl autor omezit opakovane odvolávání z případů a Eriččino neustále neuposlechnutí rozkazu, skoro to vypadá, že je neustále protežována kvůli úmrtí manžela a ne protože je dobrá a má výsledky. Přesto dobrá zápletka, prečteno na počkání.

05.04.2017 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Po prvních dvou kapitolách jsem měla dojem, že to bude jen dlouhé vyprávění, ale spletla jsem se. Od třetí kapitoly měla kniha spád, neustále se něco dělo a konec byl co věta to nové fakta. Oceňuji, že tam nebyly zdlouhavé popisy míst. Moc se mi kniha líbila a určitě si přečtu i druhou knihu tohoto autora Noční lov.

22.03.2017 4 z 5

Grayova hora Grayova hora John Grisham

První dvě stránky mě trochu zaskočily, nic zajimaveho, ale od třetí strany až do konce se pořád něco dělo, nebyl tam ani řádech "tlachání". Velice dobre čtivo pro milovníky Grishama. O to víc, že se nebojí nechat umřít jednu z hlavních postav. Opravdu skvělá kniha.

10.02.2017 5 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Od této autorky druhá kniha. Místy to autorka hnala až moc do krajností což v mé fantazií ztrácelo na "skutečnosti", i přes to kniha přečtena jedním dechem, rozuzlení napínavé.

02.11.2016 3 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Kniha je postavena na dobre myšlence, bavila a když už od.půlky bylo jasné,.kdo je vrah, konec o to víc překvapil. Pustila jsem se do Temných koutu.

04.09.2016 5 z 5

Platanová alej Platanová alej John Grisham

Bylo příjemné se vrátit ke známým osobám a místu, věčně sprostému rozvodovemu právníkovi Harry Rexovi, na mol opilemu právníkovi bez licence Lucienovi a hlavnímu tahonouvi Jakevi, do známé soudní sině. Případ týkající se poslední vůle, kde jde o sakra velké peníze a jedné černé posluhovačce a to vše má základ již v dětství mrtvého Hubarta. Samotný příběh byl vyšperkovaný do konce přesně tak jak to Grisham umí. Co bylo mírně rušivé byly pasáže, které na mě působily že je potřeba natáhnou děj, to u spisovatele není obvyklé. Přesto opět spokojenost.

14.08.2016 3 z 5

...a je čas zabíjet ...a je čas zabíjet John Grisham

Hned na několika prvních stranách bylo znásilnění, ubliženi na zdraví a pokus o vraždu, síla davu, , rozdily běloši a černoši, rozjelo se to od první stránky, žádné prodlevy, stále je čtenář napnuty. Knihu jsem zlhtla. Zatím asi to nej od Grishama

31.07.2016 5 z 5

Poslední vůle Poslední vůle John Grisham

Tahle kniha je trochu něco jiného. Z právních věci, dohadů u soudu a hromadu pravnickych intrik je jen malo na začátku a poslední část knihy, zbyly děj se odehrává v mokřadech, lagunach, mezi indiány. Musím ale říct, ze napsáno je to hodně dobře, žádné obsáhlé a nepotřebné pasáže, děj ma spád, příjemná změna.

10.07.2016 5 z 5

Pověsti vyšehradské Pověsti vyšehradské Marie Popelková

Tuto knihu jsem dočetla jen proto, ze nerada odchazim od rozečtene knihy. Neoslovila mě a to mám pověsti moc rada.

24.06.2016 1 z 5

Pověsti staré Prahy Pověsti staré Prahy Magdalena Wagnerová

Tak tady se nedá úplně mluvit o knize, spíš několik stran v tvrdé vazbě, o to víc skvělých. Každá kapitola začíná historii a fakty, potom přechází k pověstem, které se k danému místu nebo budově tradují. Ještě nikdy jsem žádnou knížku nečetla dvakrát, ale tohle bude výjimka, opravdu příjemné a poučné čtení.

15.05.2016 5 z 5

Z deníku ajťáka Z deníku ajťáka Lukáš Pavlásek

Jako čtenářská jednohubka do vlaku na dlouho cestu, což byl i můj případ, to jde. Ale každá stránka navíc by už byla nudná. Ale abych nebyla úplně negativní, několik úsměvných chvilek to mělo.

08.02.2016 2 z 5

Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Byť jsem se prokousala až ke konci, kniha mě moc neoslovila, velká spousta postav, které nehrály žádnou roli - jen byly, popis když hledali chlapce - u šestého stromu v lese vedle třetiho zákrutu potucku a desátého kroku...a nudnou atmosféru doplnil starý dům na kopci.

21.10.2015 3 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Tak tohle se četlo trochu hůř a to kvůli filmu, který je natočený poměrně věrohodně ke knize. Přesto čtivo kvalitní.

21.10.2015 3 z 5

Mysterium tremendum Mysterium tremendum Sebastian Rainer

Mnoho povyku pro nic...na to jak užasná byla reklama, tak samotný obsah byl spíše slabý průměr.

09.09.2015 2 z 5

Rychlopalba Rychlopalba Štěpán Kopřiva

Byla jsem mile překvapena a o to víc, že se jedná o českého autora. Autor pracuje s existujícími místy a reálnou podobou PČR - ETŘ. Určitě stojí za přečtení.

25.08.2015 4 z 5

Obchod s orgány Obchod s orgány Tess Gerritsen