tulipa komentáře u knih
Těžko vyjádřit slovy. Kniha asi nezasáhne každého, ale koho ano, věřím,že nastane procitnutí, jak píše sama autorka.
Je to čtivé i napínavé a neustále Vás žene kupředu motiv pomsty. Jsem zvědavá, jaký bude film.
Napínavé a strhující!! Hnedka se dávám do čtení dalších knížek od tohoto autorského dua.
Krásná kniha plná životních osudů několika generací. Určitě můžu doporučit.
Neotřelé, surové, ale je to příběh, který Vás od začátku zaujme. Stále Vám pak v hlavě budou vířit myšlenky o Namim, jezeře, třech červených trojúhelníčkách a cestě. Cestě jednoho chlapce.
Napínavé a čtivé. Trošku mě mrzí, že jsem se na konci nedozvěděla více informací o Isaaku Handelovi, ale budiž.
Myslím si, že je důležité, aby si každý v životě přečetl podobnou knhu s tématikou sekt a s vymýváním mozků, která by sloužila k určité "prevenci".. Když ty řádky čtete, těžko se Vám věří, že se to opravdu děje i v dnešním 21. století.
Knížka je děsivá, scény v ní popsané nahánějí hrůzu o to více, že je inspirovaná skutečnou událostí a o to horší, že je zasazená do kraje, který většina z nás zná. Nehodnotím 5 hvězdami pouze proto, že si nejsem jistá, zda se mi líbil ten fantasy konec, ale nadruhou stranu a proč ne?
Naleznete zde příběhy z nejvyšších hor světa, z Antarktidy i z pouště, příběhy, které se staly vojákům v období války i dobrodruhům při jejich touze objevovat. Síla knihy není ve stylu psaní, slovních spojeních či obratech (jak tomu někdy bývá), nýbrž v souhrnu příběhů o odvaze, kuřáži, nezdolné houževnasti a pokoře. Dojem z knihy je umocněný o to více, že vše je napsáno podle skutečných událostí.
Formou rozhovorů s podezřelými a svými vytříbenými smysly se Cormonaran Strike dopátrá řešení případu. Knížka mě jen tak nepustila a musím se přiznat, že dvojice soukromého detektiva a nadějně sekretářky Robin mě přijde bravurní. Těším se na další případ, který věřím, bude ještě lepší než ten předchozí.
Kvůli plavání se jako malá se svoji rodinou a sourozenci přestěhovala do Californie. Postupem času zjistila, že ji neuspokojuje plavání v uzavřeném bazénu ale volnost otevřeného moře a oceánu. Během svého života si dávala různé cíle, přeplavala kanál La Manche a další různé průlivy. Její největší výzvou se však stalo uplavání jedné mílé v ledové vodě Antarktidy. Kniha mě fascinovala. Je zajímavé, co dokáže lidské tělo společně se silnou lidskou vůli... neuvěřitelné.
Strhující a napínavé. Určitě si od autorky ráda přečtu další knihy. Jelikož je detektivní thriller zasazený do středověké cambridge 12. století, vytváří se tak zajímavé a lákavé prostředí. Hlavní hrdinka se potýká s tím, jak středověk pohlížel na ženy, jako na hříšnice a možná právě proto je tento román, tak zajímavý. I tak je to potřeba brát s určitým nadhledem...
Bohužel jsem byla velmi zklamaná. Tak trošku jsem doufala, že se kniha alespoň lehce přiblíží k mému oblíbenci Danu Brownovi, ale tak se nestalo. Několikrát jsem čtení knihy chtěla vzdát, ale nedalo mi to, jelikož jsem chtěla znát konec, který pro mě ale nebyl nakonec vůbec žádným překvapením. Možná jenom zčásti. Co mi na knize asi nejvíce vadilo byly časté telefonické hovory a neustálé přepojování - to mi přišlo na knize velmi otravné.
Je to již několikátá kniha od paní Blechové, kterou jsem četla a mohu říci, že jsem vždy byla nadšená. Oproti její knize, ve které se zabývá spíše rozdíly mezi mužem a ženou, je tato kniha orientována spíše na nalezení sama sebe. Ale nejenom na to, kniha je opět plná zajímavých informací do života.
Kniha je velice zajímavá a strhující. Je to kniha, která je ke konci velmi dojemná. Jediné, co bych zde vytkla, byly občasné pasáže, které zahrnovaly podle mého názoru až příliš podrobný archivální výzkum o letci, který zemřel při druhé světové válce. Kniha je také zajímavá z toho pohledu, že rodiče jsou křesťané, ale i přesto uvěřili v reinkarnaci. Již jsem o této problematice četla více a kniha určitě stojí za přečtení.
Kniha, kterou nosím velmi často u sebe v kabelce a ve špatných chvílích mě vždy dokáže zahřát u srdce.