Tvefisto | Komentáře u knih | Databáze knih

Tvefisto Tvefisto komentáře u knih

Můj život s Reinhardem Můj život s Reinhardem Lina Heydrich

Četla se hezky. Neznat historii, tak si Linu Heydrich i jejího manžela po přečtení nesmírně oblíbím. Oddaná a milující manželka až za hrob...

15.07.2016 4 z 5

Atentát - Operace Anthropoid 1941 - 1942 Atentát - Operace Anthropoid 1941 - 1942 Jiří Rajlich

Objevila se na Aukru a okamžitě jsem po ni sáhla. Není moc k sehnání. Po prohlédnutí jsem opravdu ráda, že ji mám.

15.07.2016 5 z 5

Dobrodružství v temných uličkách Dobrodružství v temných uličkách Jaroslav Foglar

Kniha mého dětství (zákeřně byla schována mojí vlastní matkou, abych četla i něco jiného). Nedávno jsem ji znovu otevřela a začetla se úplně stejně nadšeně jako kdysi.

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Michaela Klevisová je skvělá spisovatelka, detektivky má báječné. Knížka Ostrov šedých mnichů se četla hezky, ale vadil mi jeden podstatný detail. Neodehrávala se v Čechách, ale jinak super příběh jako vždy.

15.07.2016 3 z 5

Loupežnická historie Loupežnická historie Pavel Grym

Pohádku jsme měli na gramodesce a pouštěla jsem si ji jako dítě tak často, že jsem uměla zpaměti. Včetně části, která byla poškrábaná a opakovala se :D.

06.12.2020 5 z 5

Čest ničemy Čest ničemy Christi Caldwell

Potřebuju inzulín...

28.09.2019 4 z 5

Malý vetřelec Malý vetřelec Sarah Waters

Malého vetřelce jsem si půjčila po shlédnutí traileru filmu, který je podle knihy natočen. A jelikož v něm hraje můj oblíbený herec, bylo mi jasné, že film budu chtít vidět. :) Nejdříve jsem se však rozhodla přečíst knižní předlohu a absolutně nelituji. I když jsem očekávala malinko něco jiného, sedla mi se vším všudy. Je čtivá, má sympatické postavy a tajemno. Spokojenost :)

30.08.2018 5 z 5

Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Ze všech pohádkových příběhů mám nejraději právě Krásku a zvíře, proto jsem neváhala. Spíš jsem byla blahem bez sebe :) Knížka nezklamala, čtivé a příjemné. A myšlenky Zvířete, byly úžasně podané..jak píšu, blahem bez sebe.

20.04.2018 5 z 5

Strach Strach Jozef Karika

Asi mi úplně nesedl styl psaní (nejspíš důvod toho, že mi na knize "něco" nesedělo), ale celkově jsem byla zvědavá, jak to dopadne. A když jsem to četla večer v posteli, bála jsem se, takže to účel asi splnilo :). A 4 hvězdičky dávám za závěr, který mě překvapil.

16.03.2018 4 z 5

Deník alchymistky Deník alchymistky Amy Alward

Ze začátku jsem se nemohla začíst a trochu mě zrazovala fantazie (nějak jsem nemohla pochopit ty "magické věci"), ale výsledkem je, že se mi to líbilo a ráda si půjčím i druhý díl.

24.01.2018 4 z 5

Příliš mnoho vítězů Příliš mnoho vítězů Helena Hardenová

Četlo se to hezky, ale s detektivkou to mělo málo společného - spíš takové vyprávění o životu na zámku s detektivní zápletkou...

14.12.2017 3 z 5

Vejce podle Stroganova Vejce podle Stroganova Naďa Horáková

Celou knížku jsem netrpělivě čekala, jak do celého příběhu zapadá prolog. Velmi čtivé a napínavé.

10.12.2017 5 z 5

Tam za řekou je Argentina Tam za řekou je Argentina Jiří Hanzelka

Psali tam o lepře, takže super :D

17.07.2016 5 z 5

Kardiotokografie Kardiotokografie Alena Měchurová

Skvělá, jen už trochu neaktuální...

16.07.2016 5 z 5

Oskar a růžová paní Oskar a růžová paní Éric-Emmanuel Schmitt

Krásná kniha. Jen nevím, zda si ji ještě přečtu, nerada u knížek brečím...

16.07.2016 5 z 5

Anatomie 1 Anatomie 1 Radomír Čihák

Tak jo, je dobrá, poučná, přehledná, skvělý obrázky. Ale, je v ní toho prostě moc a nemám ji ráda (poslední poznámka se vztahuje i na další dva díly).

Praktická aromaterapie Praktická aromaterapie Zbyněk Šedivý

Skvělá knížka, praktická a přehledná. Najdu tam vše, co potřebuji.

Vzpoura andělů Vzpoura andělů Brigitte Melzer

Čtivá, přelouskala jsem ji za víkend (a to jsem měla spoustu práce). Jen, no, ten pohled na archanděli, to mi možná trošičku vadilo. Ale zase to tím bylo překvapivé a zajímavé.

15.07.2016 4 z 5

Porodnictví Porodnictví kolektiv autorů

Když si na něco nemůžu vzpomenout, vždycky vím, kam kouknout :D Metla českého porodnictví :)