Tyquick2 komentáře u knih
V pubertě čtený a částečně zapomenutý kousek, který jsem jako dárek dostal coby audioknihu namluvenou Richardem Krajčem. Skvělé! Opravdu parádní dramatický přednes.
Tak tahle kniha mi vážně skvěle sedla. Jednoznačně 5/5
U Peruna, tak tohle mě vystřelilo z bot! Dostal jsem přesně to, co jsem chtěl a četl ve většině Vašich recenzí. Akce, černý humor, hlášky, krev a zase akce. Jednoznačně 5 hvězd a velký dík za super "oddechovku".
Na rozdíl od "Tatéra" si tahle kniha na nic nehraje. Už v předmluvě autorka zmiňuje to, že je příběh vlastně z větší části smyšlený a přizpůsoben tak, aby se "líbil". Pravě proto se mi to prostě četlo líp a tak často jsem se u Cilčiny cesty nezasekával s mnoha otazníky v hlavě. Velké plus za doslov Owena Matthewse, našel jsem tam inspiraci na další čtivo. Přesvědčivě o jednu hvězdu víc než Tatér z Osvětimi.
Tak toto ne! Jen kvůli fotkám nedám odpad. Podobní patlalové by neměli dělat naučnou literaturu. Omlouvám se, ale jinak to nešlo...
Většinou, když mě kniha nezaujme po šedesáti stránkách, odkládám jí. Stále jsem si opakoval, že je kraťoučká a prokoušu se tím. Prokousal, ale ... příběh s takovým potenciálem si zasloužil trochu lepší podání. Bylo to nudné a bez akce. Britská pýcha a chování důstojníků mě přimělo vžít se do role doktora Climptona - "nenávidět je a obdivovat zároveň". Na každý pád jsem od knihy čekal mnohem víc, ale jak už zde někdo napsal, už jen kvůli posledním 10 stranám to stojí za to.
Tolik citů, tolik lidskosti v tak zlé době a na tak strašném místě! Skoro k neuvěření...? Kniha je jednoduchá a čte se sama. Osobně mi vadilo neustálé opakování jména hlavního aktéra. Tři hvězdy jen kvůli pochybám o důvěryhodnosti příběhu.
Taky jsem si poslechl jako audioknihu a byla vůbec první, co jsem opravdu vnímal! Hlas pana Ornesta působí velmi mile a "mazácky". Opravdu pěkný poslech krásné knihy. Děkuji!
Zatím asi nejlepší kniha co jsem o SAS četl a jedna z nejlepších celkově. Hltal jsem každou větu od začátku do konce a byl napnutej jak kšandy. Už teď se sháním po podobném příběhu.
Jeden velký, šílený, drogový trip umocněný prostředím Las Vegas! Tohle opravdu není pro každého. Příběh je poplatný době ve které se odehrává.
Moje první, ale rozhodně ne poslední kniha od pana Hrušky. Dost pro mě neznámých informací. Děkuji!
Kniha plná polní pošty vojáků německé armády obklíčené u Stalingradu. Někdy velmi emotivní dopisy, které psali svým ženám, dětem, rodinám vyprávějí o "pohodlí" na bitevním poli.
Na audioknihu jsem narazil na YT. Příjemná oddechovka čtená přímo autorem. Se spoustou příhod se člověk ztotožní.
Životní příběhy "obyčejných lidí" v nelehké době kolem války čtu s obrovským nadšením. Ta lidskost v nich mě fascinuje. Jsem opravdu moc rád, že se najdou tací, co se snaží tyto příběhy posbírat a předat dalším generacím. Děkuji za další krásný zážitek autorovi knihy i lidem v ní.
Moc pěkně ilustrovaná kniha se spoustou doplňujícího textu. Věřím, že každého nadšence do vojenských uniforem a insignií nadchne stejně jako mě.
Jako rodák z Trutnova a milovník historie jsem si tohle nemohl nechat uniknout. Kniha plná informací určitě nesmí chybět v knihovně fandy ČS armády a našich moderních dějin.
Kraťoučké, ale o nic méně zajímavé příběhy z pohraničí, kde se sešlo několik národností díky jeho dosídlování. Hltal jsem každý z nich. Pan Hruška opět nezklamal. Díky
Unifromy, odznaky, označení, vyznamenání a další... spousty doprovodných fotek a doplňujícího textu. Opravdu velmi pěkně zpracované pro sběratelé i pro laika! Doporučuji i Nacistické reálie!