uhlicek komentáře u knih
Coopere, Finch, Scotlande, Marie děkuju za dva večery strávené ve vašem příběhu a zakládám vás na poličku srdcových knih.
Když jsem zaklapla dočtenou knihu a koukla na obálku, tak mě napadlo, že to rozdělení názvu knihy dost sedí. Možná se to mohlo jmenovat jen "Vina". Moc dobrý to bylo. Čímsi mi to připomíná knihy Anny Bolavé.
Po skvělé Krvavé vášni jsem hned sehnala i Despera a to je ještě o fous lepší. Nedala se odložit a za jedno odpoledne byla přečtená. Hodně postav, hodně časových rovin, občas jsem se musela vracet. Tomáš Horec neskutečný sympaťák. Jen mi stále vrtá hlavou kdo je Viktor??
Tak tohle jsem zhltla za dva dny - bohužel část knihy už nelze považovat za sci-fi, ale za realitu. Mnohé se děje a vrchnost tomu přeje. Je znát, že pan Dostál je z lesnického prostředí a umí s lehkou rukou psát o těžkých tématech, která se v knize objevují. I bych se místy zasmála, ovšem byl by to smích spíše posmutnělý. Pobavila linka docenta Cani Vlka a jeho přítelkyně Kateřiny Vulpi. V knihovničce opět nechávám a půjčuju kamarádům a kolegům z lesa.
PS: nechtěl byste u nás dělat ředitele, pane Dostále?
Ty slovenské detektivky miluju, obzvlášť ve slovenštině. Sice už zhruba v půlce se dalo tušit, kdo je ten zlej, ale nevadí. Skvělá atmosféra i místo, kde se příběh odehrává, mělo to švih, napětí, super zápletku. Vďaka a idem kuknut po daľšej knihe autora:)
Právě jsem ji dočetla, úžasná, naléhavá, bolestná a pro mě jako člověka, který pracuje a žije v lese přinesla i naději. Kniha není primárně jen o vlcích, ale o ochraně přírody jako takové, o souladu, hledání rovnováhy, o lidech. Moc se mi líbilo, jak autorka do děje zakomponovala příběh dvou sester dvojčat a i krapet lásky pro skryté romantické duše.
No totooo.... čtvrtá kniha autorky a cože? Vypravěč si mě namotal, kompost mě pohltil a bylo to to nejlepší, co šlo při čtení udělat. Paní Bolavá má dar jakési obrovské imaginace. Díky a potřebuji další dávku:)
(SPOILER) Přečten už tento třetí díl s Robertem Kettem, čte se to dobře, ale už je to přestřelené. Robbie je zřejmě nesmrtelný a jeho tři holčičky jsem měla chuť skoro zaškrtit. Otravná, uřvaná, malá prasátka.
Knížka naivní, ale fajn, jen učitelka Ivana se chová jako vrcholová predátorka a každého použitelného chlapa schramstne na potkání:) Ideálně myslivecký slovníček po ruce.