uminaa komentáře u knih
Dala som to!!! Musím priznať, že som mala zo začiatku trošku problém sa do toho začítať, ale keď som sa dostala asi do tretiny knihy, už som nemohla prestať.
Veľmi sa mi páčil námet a taktiež poskytnutie pohľadu do komunity tatérov, o ktorej absolútne nič neviem a musím povedať, že ma to zaujalo.
Z niektorých pasáží mi teda nebolo veľmi dobre. Nechápte ma zle, nečakala som ruže a čokoládu, ale miestami mi to prišlo trošku zvrátené. Ale o tom to asi všetko je.
Určite sa chystám aj na Inkoust.
Jednoducho Samantha. Krásna kniha plná emócií. Túto autorku jednoducho milujem a pri jej dielach idem na istotu, že si prečítam nádherný príbeh s pridanou hodnotou. Ešte stále mám zimomriavky a cítim zvláštny smútok, že som knihu dočítala.
Vrelo odporúčam prečítať :)
„Mám vám vykládat, vám, který jste to neuhodl o nic více než drazí, že jsem do té hrozné knihy vložil celého svého ducha, celé své srdce, celé své náboženství (v travestované podobě), celou svou nenávist? Jistě, budu tvrdit pravý opak, budu přísahat na bibli, že je to kniha čistého umění, pouhé opičení a kejklířství; a budu lhát, jako když tiskne.“ - z listu Baudelairea notárovi Ancellovi
Netrúfnem si hodnotiť, pretože som pravdepodobne ešte nedozrela natoľko, aby som v tomto diele našla krásu. Skôr ma pri čítaní sprevádzal smútok.
Veľmi rýchle a plynulé čítanie, a kto chce, tak si v tejto knihe nájde aj "niečo naviac".
No táto kniha mala asi všetko - romantiku, napätie, dojímavé chvíľky, ducha...
Niektoré pasáže sa čítali naozaj ťažko a Erin/Katie som držala palce od začiatku až do konca.
Kevinove myšlienkové pochody boli naozaj zaujímavé a trošku ma mrzí, že nemal viac priestoru, pretože vidieť príbeh z jeho pohľadu dalo príbehu iný rozmer (to, že mi dvíhal žlč, prebúdzal vo mne moje pomstychtivé, násilnícke ja, a najradšej by som mu dala ochutnať jeho medicínu, je druhá vec).
Páni!!! Film som videla už niekoľkokrát, ale aj napriek tomu, že je naozaj veľmi dobrý, na knihu sa nechytá.
Súhlasím s komentárom Atanone, že bolo až neskutočne desivé, akým štýlom dej plynul - pokojne až mi párkrát napadlo, či sa to nemiesi s apatiou. Príbeh mi prišiel miestami až veľmi skutočný.
Aj napriek tomu, že sa jedná o veľmi závažnú tému, kniha sa čítala veľmi dobre.
U Elle idem jednoducho vždy na istotu. Vždy ma jej knihy pobavia a potešia. A milujem pasáže s Hollisom a Rupi ???? Nemala som ďaleko ku slzám smiechu ????
Tak tento kúsok od autorky ma rozhodne bavil a aj sa mi páčil omnoho viac než Kulti. Ale opäť sa mi potvrdilo, že na knihy od Zapaty musím mať jednoducho tú správnu náladu.
Na začiatku som sa do Knighta platonicky zamilovala a hovorila som si, aké je to sladké chlapča zamilované už od plienok. Lenže ako sa príbeh začal odvíjať viac a viac, tak boli pasáže, kedy som tak silno škrípala zubami, až ma bolela čeľusť. A tak, ako som na začiatku nechápala Lunu, tak som jej držala palce, aby to s tým svojim zlomeným Knightom nevzdala a vydržala.
Myslím, že ani nemusím hovoriť, že som preplakala poslednú štvrtinu knihy a pasáže venované koncu Rosienho príbehu :(
Kniha, pri ktorej už na začiatku viete, o čom bude a ako to skončí, ale aj napriek tomu sa vydáte na tú cestu a neľutujete, pretože vás to jednoducho zabaví ;)
Keďže som čítala prvé dve knihy série, tak som vedela, do čoho idem a hoci som čakala, že autorka už nemá kam hranice posunúť, tak ma prekvapila (a samozrejme nehovorím o dejovej línii). A myslím, že už nemusím nič k tomu dodať.
Z tejto knihy som trochu rozpačitá. Autorky to poriadne premiešali a podľa mňa už trošku tlačili na pílu.
Ale čítanie tejto knihy splnilo účel ;)
Príjemná oddychovka, kde si už vlastne od prečítania anotácie viete predstaviť, ako sa bude príbeh vyvíjať, ale aj tak do toho idete. Ako vždy som spokojná s knihou od tejto autorky. Páči sa mi, ako vykresľuje postavy, humor, zápletky atď.
U Vi Keelandovej idem vždy na istotu - oddýchnem si, zabavím sa, občas mi vyhŕkne aj slzička. Jej knihy mi pomáhajú nakopnúť moju vlastnú predstavivosť, čo na knihách milujem. Jednoducho jej tvorbu mám rada a ani pri tejto knihe si nemôžem (a ani nebudem ) sťažovať
Táto kniha ma bavila. Bolo v nej všetko, čo mám na knihách rada - napätie, tajomstvá, láska, priateľstvo, silné ženy, milujúci muži, vyvíjajúce sa postavy... Bol to príjemne strávený čas s knihou :)
Jediné, čo ľutujem, že som si ju nenechala na leto.
Dosť mi odľahlo, keď som zistila, že táto kniha spadá do Elleiných autorských začiatkov. Bála som sa, že už vyhorieva. Príbeh to bol zaujímavý, zábavný, dobre, ľahko a hladko sa čítal, ale chýbalo tomu niečo trochu viac "elleovské". Akoby ešte v tej dobe nevedela vpustiť do príbehu svoj charakteristický štýl humoru v plnej sile, ktorý jednoducho milujem a ktorý dáva jej príbehom neuveriteľné čaro. Ale aj napriek tomu má kniha bavila :)
Fíha! Otvorila som knihu, pustila som si piesne a nemohla som sa odtrhnúť od príbehu. Vôbec mi nevadilo, že som čítala do pol šiestej rána, aj keď som vedela, že môj spánok bude trvať maximálne tri hodiny.
Kombinácia knihy a piesní (musím priznať, že som sa zaľúbila do hlasu Griffina Petersona) prepožičiava príbehu Ridgea a Sydney vysokú mieru ozajstnosti. Kniha dala podľa mňa nový význam slovu IMTIMITA.
Ale musím povedať aj pár negatív. Som dosť emocionálna, ale trošku mi vadilo, že je Sydney taká urevaná. Ďalším paradoxom je, že mi dosť vadilo, aká je Maggie úžasná, rozumná, chápavá a vlastne dokonalá. Radšej mohla byť mrcha, aby mi nebolo tak ľúto, keď sa to všetko prevalilo.
Určite si prečítam aj ďalšie knižky od tejto autorky (táto bola moja prvá). Myslím, že po čase si rada prečítam znovu aj túto :)
Krásna cesta jedného rukopisu a ja som bola jej súčasťou.
Príbeh plný náhod a osudu. Kniha sa dobre a plynulo čítala aj vďaka tajomstvám a zádrhelom.
Tak, keď som si osviežila príbeh Alfa samec, tak som sa rozhodla aj znovu siahnuť po Šéfovi, a celkom ma to potešilo.
Vi mám jednoducho rada a jej príbehy mi naozaj vyhovujú :)