uminaa uminaa komentáře u knih

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou J. Lynn (p)

Za mňa - silný a krásny príbeh, o ktorom sa nedá povedať, že by bol tuctový. Znovu musím autorke prejaviť vďaku za ďalšiu vydarenú knihu :)

25.01.2019 5 z 5

Ďábelský vévoda Ďábelský vévoda Suzanne Enoch

Každou ďalšou knihou sa mi táto séria páči viac :) Hlavná hrdinka mi bola zatiaľ najviac sympatická a držala som jej palce už od samého začiatku. Bola som na ňu hrdá, že sa nikomu a ničomu nepoddala.
Som zvedavá, čo prinesie finále série.

08.05.2022 4 z 5

Zkrocení rebela Zkrocení rebela Suzanne Enoch

No teda! Musím povedať, že séria veľmi dobre pokračuje. Hlavné postavy sú naozaj zaujímavé a netypické. Čo sa týka deja, tak ten mal všetko - tajomstvá, intrigy, láska, priateľstvo, pár neznesiteľných vedľajších postáv...
Ja som si čítanie naozaj užila ;)
Som zvedavá na pokračovanie.

07.05.2022 4 z 5

Trojruža Trojruža Pavol Dobšinský

Jedna z mojich top kníh detstva aj vďaka ilustráciám :)
Ako dieťa som milovala rozprávku Soľ nad zlato v akejkoľvek forme - knižnej, filmovej, alebo prerozprávanej mojou mamou.
Teraz po toľkých rokoch jednoznačne vedie rozprávka O troch grošoch, na ktorú by sme my dospelí nemali zabúdať. Myslieť len a len na svoju prítomnosť nestačí, ale je potrebné zahŕňať do našich rozhodnutí minulosť a aj našu budúcnosť vo všetkých oblastiach nášho každodenného života.

A ešte si dovolím citát jedného pána menom Albert Einstein na záver:

„Ak chcete, aby boli vaše deti inteligentné, čítajte im rozprávky. Ak chcete, aby boli vaše deti viac inteligentné, čítajte im viac rozprávok.“

04.01.2022 5 z 5

Noc po Vánocích Noc po Vánocích Sabrina Jeffries

Pri tejto knihe mi vykĺzlo aj pár slzičiek. Kniha sa dobre čítala a príbeh bol naozaj zaujímavý.

Dáma nikdy neprohrává Dáma nikdy neprohrává Sabrina Jeffries

A je tu posledný člen rodiny Sharpovcov ;) a môj miláčik Pinter Rozuzlenie zápletky tiahnuca sa sériou bolo pre mňa naozaj prekvapivé. Celú sériu som si veľmi užila a nie je vylúčené, že sa k sérii vrátim.

Pravda o markýzi S. Pravda o markýzi S. Sabrina Jeffries

Prvá kniha série, ktorá sa mi naozaj veľmi páčila. Bola plná napätia, tajomstiev, náhod, humoru, a čo si budeme klamať... aj pár pekne horúcich chvíľok ;)
Rada som sa nechala vtiahnuť do deja, ktorý sa ľahko a plynulo čítal. Postavy boli sympatické od svojskej babičky Hetty, cez nie až tak konvenčného hlavného hrdinu Stonevilla, odvážnu a priamu Mariu, originálnych súrodencov Sharpových, môjho obľúbenca detektíva Pintera až po úžasne čarovného Freddyho
A čo sa mi páči na celej sérii je to, že v každej knihe nie je iba zápletka určená len a len aktuálnym hlavným hrdinom, ale aj zápletka a záhada, ktorá sa tiahne takmer celou sériu.
Je dosť možné, že časom sa ku knihám vrátim.

Deset polibků Deset polibků Sarah MacLean

Táto kniha série sa mi páčila viac než prvá kniha. Autorka sa v príbehu zmieňovala o zaujímavých témach, až mi bolo ľúto, že sa o nich nerozpísala viac. Trošku ma mrzí, že autorka nenapísala viac kníh série, ktoré by lepšie a podrobnejšie vyrozprávali príbehy vedľajších postáv - Lary a Rocka, ale aj ostatných obyvateliek domu.

16.09.2021 3 z 5

Maryčka Magdonova Maryčka Magdonova Petr Bezruč (p)

Táto báseň Je tak smutná, až je krásna :(

14.02.2019 5 z 5

Návrh Návrh Elle Kennedy

jiri9613 - tak rýchlo dokúpiť aj zvyšné ;)

31.12.2018 5 z 5

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Autorka ma síce zas nesklamala, ale trošku mi vadilo, že to tak skoro skončilo :( Pekný príbeh, ale niečo mi tam predsa len chýbalo. Netuším však čo!!!

07.12.2018 4 z 5

Chce sa mi s tebou m(a)ilovať Chce sa mi s tebou m(a)ilovať Teagan Hunter

Tentoraz som začala tak netradične druhou knihou série. A mám takú otázku - môže byť humoru priveľa? Touto otázkou som sa trápili pri čítaní niekoľkokrát. Nie že by ma nepobavila, ale podľa mňa tu platí "menej je niekedy viac". Akoby som si ten humor nedokázala užiť, pretože medzi tými vtipnými rozhovormi a SMS komunikáciou nebol priestor na nič iné, a tak mi to občas prišlo, že čítam časopis s vtipmi, čo bolo vlastne na úkor príbehu. Žiadny z týchto časopisov som nikdy neprečítala naraz a možno preto mi to množstvo vtipu pri čítaní trošku prekážalo.

03.07.2022 3 z 5

Sérioví vrazi: Patnáct příběhů, které otřásly světem Sérioví vrazi: Patnáct příběhů, které otřásly světem Jack Rosewood

Kniha, z ktorej mi naozaj behal mráz po chrbte. Ak má diabol tvár, tak rozhodne ľudskú.
Na túto tému som videla veľa dokumentov, takmer o každom zmieňovanom vrahovi, takže som mala predstavu o čom kniha bude, ale aj napriek tomu ma opäť šokovalo, čoho sú niektorí ľudia schopní dopustiť sa na iných. Stále ma trápi milión otázok „Prečo...“. Bohužiaľ, asi nikdy nedostanem odpoveď na všetky bez ohľadu na to, koľko dokumentov budem vidieť, alebo koľko kníh na túto tému budem čítať.
Aj napriek téme sa kniha dobre a plynulo čítala.

01.04.2022 4 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Sabrina Jeffries

Gabriela som mala chuť párkrát prehnúť cez koleno a dať mu na zadok, ale inak bola kniha dobrá. Celkom si užívam zápletky jednotlivých párov v sérii a aj to, že sa stretávame aj s postavami z predchádzajúcich kníh série

Tajná přísada láska Tajná přísada láska Poppy J. Anderson

Na čítanie tejto knihy ma nalákala obálka - je veľmi pekná

A teraz k tomu ostatnému. Kniha sa príjemne a plynulo čítala - vítaný oddych, takže som spokojná.

Príbeh predvídateľný? Áno, ale zábavný. Sarkastickú Brooke som si zamilovala okamžite. A Drew? No, ten bol na môj vkus trošku viac... dokonalý - ale vedel pobaviť

Dosť ma zaskočil rýchly koniec rozbroja medzi Brooke a Drewom, resp. zmena postoja Brooke. Ale na druhej strane by prílišné naťahovanie asi už zbytočne liezlo na nervy.

A na margo čučoriedkového koláča – tak ten by som si dala tiež a rozhodne by som ocenila recept

16.06.2021 4 z 5

Démon touhy Démon touhy Stephanie Laurens (p)

Škoda, že nebola viac rozvinutá zápletka okolo dostihov a viacmenej sa to točilo len okolo toho istého. Ale aspoň som si oddýchla ;)

13.11.2020 3 z 5

A přesto říci životu ano: Psycholog prožívá koncentrační tábor A přesto říci životu ano: Psycholog prožívá koncentrační tábor Viktor Emil Frankl

Túto knihu som si zvolila z dvoch dôvodov – kvôli názvu a kvôli siedmej téme čitateľskej výzvy na rok 2020.
Musím priznať, že téma druhej svetovej vojny mi nie je blízka a ani ju nevyhľadávam.
Táto kniha ma však prekvapila. Neviem, čo som od nej očakávala, ale určite nie to, čo mi dala. Dala mi úplne iný pohľad na túto tragédiu ľudstva a ľudstvo samotné. Je to kniha plná poučení a hovoriaca aj o tom, že sila človeka nespočíva v tele, ale v duši, že víťazom je ten, kto si uchová slobodu mysle a že stačí malá nádej na budúcnosť a človek je schopný nemožného. Hovorí o tom ako stav mysle môže a aj ovplyvňuje naše telo – jeho zdravie, jeho silu, jeho odolnosť. Veľa autorových myšlienok sa dá aplikovať v každodennosti „bežného“ života.
Oceňujem aj konkrétne udalosti, na základe ktorých autor vysvetľuje svoje analýzy a otázky bytia.
Je to neuveriteľné dielo a aj napriek tomu, že to nie je dielo o tisícke strán, má silu a výpovednú hodnotu väčšiu než stovky kníh. Vďaka!

31.05.2020 5 z 5

Navždy a věčně Navždy a věčně Jennifer L. Armentrout

Ďalší skvelý príbeh od skvelej autorky :)

22.01.2020 5 z 5

Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

Veľmi dobre napísaná kniha veľmi dobrou autorkou :) Príbeh sa rýchlo a ľahko čítal, postavy boli celkom sympatické, príbeh pútavý. Knihu si určite ešte prečítam.

31.12.2018 5 z 5

Hříšnice Hříšnice Suzanne Enoch

Kniha sa mi dobre čítala. Hlavné postavy neboli tuctové a naozaj ma bavili. Zápletka bola originálna. Teším sa na pokračovanie série :)

03.05.2022 4 z 5