uminaa uminaa komentáře u knih

Na Vánoce o den více Na Vánoce o den více Christina Lauren

Príjemná oddychovka - čítala sa rýchlo a plynulo. Taká vianočná rýchlovka :)

24.04.2022 3 z 5

Dotyky Dotyky Miroslav Válek

Zbierka Dotyky nie je moje čitateľské "tenkrát poprvé" od tohto autora, a hoci ide o dielo, ktoré stojí za prečítanie, pravdepodobne nebude moje obľúbené. Jednoducho som sa nenaladila na rovnakú vlnu s pánom Válekom. Mojou srdcovkou už asi navždy ostane báseň "Len tak", ktorá v tejto zbierke ale nie je.

04.04.2022 3 z 5

Ukradené srdce Ukradené srdce Adele Ashworth

Tak z tejto knihy mám zmiešané pocity. Možno som len nebola s knihou v danej chvíli naladená na rovnakú vlnu. Skúsim si prečítať časom inú knihu autorky.

12.02.2022 3 z 5

Perla Perla Tiffany Reisz

Človek musí ísť do čítania tejto knihy už s tým vedomím, že ide o červenú knižnicu ako vyšitú a nič iné od autorky v tejto sérii ani nečakať.

30 nocí vášně 30 nocí vášně Christine D’Abo

Veľmi zaujímavé pokračovanie príbehu kartičiek. Dobrá kniha na čítanie, keď nefungujú radiátory ;)

Po čem touží vévoda Po čem touží vévoda Sabrina Jeffries

Kniha nebola zlá, ale už si musím dať od autorky asi pauzu.

Jak svést ostýchavou dámu Jak svést ostýchavou dámu Sabrina Jeffries

Musím povedať, že som sa veľmi tešila na Minervin príbeh, lebo som dúfala, že sa v ňom autorka viac zmieni a priblíži práve Minervinu tvorbu. Toho som sa síce nedočkala, ale aj tak ma príbeh veľmi bavil

Seznam skandálních snů Seznam skandálních snů Sarah MacLean

Celkom príjemné a zábavné čítanie :)

16.09.2021 3 z 5

Oko za oko Oko za oko James Patterson

Zo začiatku som mala veľký problém začítať sa. Stále som si hovorila, ako môže byť policajtka tak... (zvyšok vety nechám radšej nedopovedaný).
Behom dvoch týždňov som čítanie tejto knihy odložila asi tisíckrát. Ale potom som si povedala, že jednanie dotyčnej musí mať nejaký dôvod - teda okrem toho, že ide o knihu a keby hneď všetko vyklopila na začiatku, tak o čom by bolo ďalších „milión“ kapitol knihy, no nie?!
Po prekonaní prvých záchvevov averzie voči hlavnej hrdinke sa nebojím priznať, že som knihu (až na prvých tridsať kapitol) zhltla za pár hodín. A rozhodne táto kniha mala pre mňa dosť silný „fíha“ efekt a myslím, že po nejakej dobe sa k autorom a ich príbehom rada vrátim.

23.03.2021 4 z 5

Mister Mister E. L. James (p)

Musím povedať, že som trochu sklamaná. Nie preto, že sa táto kniha nepodobala dejom sérii Päťdesiat odtieňov - to mi nechýbalo vôbec a skôr by mi to asi bolo ľúto a bola by som ešte viac sklamaná, keby sa autorka snažila (ako sa hovorí) o to isté len v ružovom.
Chýbal mi ale ten 'náboj', ktorý v sérii bol. Aby ste mi rozumeli, nehovorím o sexuálnych pasážach, ale o akčnosti, tajomne, napätí, zvratoch... Vtedy som sa bála zavrieť knihu alebo mrknúť viečkami, aby mi niečo neuniklo. Pri tejto knihe by som pokojne vynechala prvú polovicu.
Ale oceňujem výber hudby, jej farebnosť ;), zmienky o Albánsku - krajina, tradície a kultúra. Priznávam, že kým som nečítala túto knihu, ani ma nenapadlo si o tejto krajine niečo zisťovať. Ale teraz môj internetový vyhľadávač nemá pokoj :)

15.09.2020 3 z 5

Rockový polibek Rockový polibek Kylie Scott

Tááák a máme tu komplet rodinku - sympatický David so svojou nevestinkou Ev, šialený Mal so svojou milovanou Tykvičkou, namosúrený dobrák Jimmy s MOJOU milovanou Lenou a pohoďák Ben so svojou Lizzy a Fazuľkou! Zazvonil zvonec a dobrej sérii je koniec :) Kniha sa čítala rovnako dobre ako aj predchádzajúce diel :)

01.02.2019 4 z 5

Navždy s tebou Navždy s tebou J. Lynn (p)

Už od prvej knihy série som (ani sama neviem prečo) túžila, aby jedna z kníh bola venovaná buď Nickovi, alebo Stephanie :) A tu to mám dva v jednom. Ďalší pekný (miestami pre mňa bolestný) príbeh.

25.01.2019 5 z 5

Buď se mnou Buď se mnou J. Lynn (p)

Ďalší zaujímavý príbeh z pera skvelej autorky :) Aj keď bol príbeh miestami predvídateľný a niektoré situácie som predpokladala už v predchádzajúcej knihe (v príbehu o Camovi a Avery), čítal sa mi dobre a rýchlo :)

25.01.2019 5 z 5

King King T. M. Frazier

Akože FÚHA!!! Kniha prečítaná za pár hodín. Nemohla som sa odtrhnúť od deja. Pre ma to bol šokujúci záver. Rozhodne v sérii pokračujem - len sa k nej dopátrať.

31.12.2018 5 z 5

Milovaný nevlastný brat Milovaný nevlastný brat Penelope Ward

Zaujímavá kniha - rýchlo sa čítala, dej bol s menšími zvratmi - dosť ma prekvapil rozdiel vo vzťahoch Eleca s otcom a Grety s nevlastným otcom. Myslím, že samotná postava Eleca knihu zachránila.

31.12.2018 4 z 5

Následuj oheň Následuj oheň Hope Marks

Nebolo to zlé, ale prišlo mi to až príliš prekombinované. Zápletky by pokojne vystačili aj na niekoľko kníh.

07.05.2024 3 z 5

Jeho lordstvo Jeho lordstvo Suzanne Enoch

Musím priznať, že som naozaj veľmi napäto čakala až dokonca, ako sa autorka bude snažiť "vykorčuľovať" z toľkých komplikácií, ktoré si naložila.
Nakoniec sa jej to celkom zaujímavo podarilo rozuzliť, takže aj napriek trošku odfláknutému koncu som celkom spokojná ;)

30.05.2022 4 z 5

Výtečník v jejím loži Výtečník v jejím loži Sabrina Jeffries

Dobré pokračovanie série ;)

Domeček plný koleček Domeček plný koleček Radek Malý

Presne taká, akú si pamätám z detstva Verím, že ju moja dcérka ju bude mať rovnako rada

21.06.2021 5 z 5

Gigantosaurus Gigantosaurus Jonny Duddle

Krásne ilustrovaná jednohubka s poučením, ktorú sme za posledné dva týždne čítali každý deň aspoň dvakrát

08.06.2021 5 z 5