Usire komentáře u knih
Bohužel krátká díla, která by mohla být více rozepsána. Obě jsou velmi dobré, ale opice se mi zdála lepší, je to možná i proto, protože tam byly známé vedlejší postavy, ke kterým mám vztah.
Začátek se mi moc líbil, pak se to natáhlo nečekaným směrem a závěr byl už mírně fantaskní. Množství postav bylo pro mě mírně nepřehledné, ale zase zde byl zobrazen brutální systém moci staré Číny. Takže rád odpustím i nedostatky, jako jsou některé málo rozepsané pasáže.
Kniha se dobře čte, protože má spád a vlastně často ani moc netuším, proč soudce jedná, tak jak jedná. Celou dobu byl přede mnou o několik kroků. Celkem mě udivuje brutalita staré Číny a naopak baví naprosto jiná kultura.
Určeno především pro děti, ale i dospělý si užije slušný zážitek. Sám jsem musel zahrát několikrát, abych se vyhnul všemožným nebezpečím (smrti) a zdárně dokončil příběh. Vytkl bych jen rámec 5 nocí, který mě dost svazoval v příběhu.
Hutná atmosféra, upřímně jsem čekal až to na hlavního protagonistu padne a on se psychicky složí. Kniha je taková ze života, prostě někteří lidé mají na vztahy fakt smůlu.
Kniha není špatná, ale kdyby se autor držel jen líčení svého bídnického života, tak by to bylo mnohem lepší čtení. Kniha je zpočátku velmi těžkopádná, naštěstí se to postupně zlepší. Bohužel co se nezlepší, jsou filozofické rádoby kecy, jenž často ani nedávají větší smyls.
Celkem dobře se to četlo, jen první dějství mi přišlo o dost lepší než to druhé. Bylo více uvěřitelnější a nebylo tak přitažené za vlasy. Záporák mohl být více propracován. Jen by mě zajímalo, jak mohl se svou povahou žít až do té doby.
Celkem ucházející dílo, které se přečte vlastně samo. Ale tak jako mnozí jiní, dávám přednost raději Poirotovi, než Marplové. Proč? Bude to zřejmě šarmem a charismatem postavy.
Netradiční pohádka pro dospělé, která ale zaujme. Kniha se četla vlastně sama, co bych ale vytkl je ten konec. Proto bych ser rád dočkal nějakého pokračování, protože mnoho věcí bylo neukončeno. Na konci knihy bylo jen náznakem uvedeno co se stalo dál, a to bych si právě rád podrobněji přečetl.
Kniha není špatná, jen myslím, že existuje řada lepších. Děj do jisté míry předvídatelný, ale vrah byl velké překvapení. Konec knihy mi také vadil, protože byl až příliš přeslazený. Takové klišé typu "žili šťastně až do smrti" tady vůbec nepatří.
Romantizované představy o mafii, které bohužel nedosahují prvního dílu. Kniha je nicméně čtivá a napínavá. Místy mi to přišlo jako (tele)novela, ale atmosféru to nijak zvlášť nenarušuje.
Jedna z nejoblíbenějších obrázkových knih mého dětství. Text jsem tenkrát vůbec neřešil, a to mi naštěstí nezničilo vzpomínky na knihu. Dnes je to jen nostalgie.
Vyprávění se začíná horšit, používají se nejrůznější klišé a děj se začíná recyklovat.
Tohle by mělo vycházet pořád. Skvělá věc, kterou si děti zamilují. Dodnes si ji beru a prohlížím úžasné kresby.
Celkem průměrná sbírka hororových povídek. Bohužel zde není nic co by vyčnívalo nad ostatními. Po chvíli čtení mi to přišlo všechno už velmi podobné.
Díky fotografiím jsou houby snadno rozpoznatelné + je zde i doplňující text, který vše ještě více objasní. Jsou zde také uvedeny zajímavosti, které lze nalézt jen vzácně a se štěstím. Nešťastně jsou uvedeny i některé druhy, které se u nás ani nevyskytují.
Dobře napsaná kniha pro základní botanické experimenty v laboratoři. Navíc obálka publikace je naprosto fascinující, protože biologické struktury nejsou jen vytištěné, ale jsou i vytlačené do pevné obálky.
Knížka pro děti, ale má co nabídnout i dospělým. Opravdu nádherné kresby pana Kociana nenásilně doplňují text Zahradníka (skvělá kombinace).
Skvělá věc, která mi mnohokrát pomohla i na VŠ. Nemůžete si pořád pamatovat všechno, ale zde je to jednoduše a srozumitelně předloženo.
Nostalgická vzpomínka na mé dětství, když jsem si vybíral jakého pejska si pořídím. Na svou dobu to byla opravdu dobrá publikace: fotografie + velké množství textu. I výběr předložených ras je chválihodný, protože jsou zde zastoupena dosud málo známá plemena (např. šiperka).