Usmivamse komentáře u knih
Příběh ženy, která by -kdyby neemigrovala - asi byla dnes známou zpěvačkou v Čechách. Ale zase by toho tolik nezažila a možná by ani nenapsala knížku, která stojí za přečtení vzhledem k autenticite a energii, jaká z ní vyzařuje.
Tahle kniha mi sedla. Podařilo se mi díky ní zbavit zlozvyku nechávat oblečení nebo vyprané prádlo přehozené přes křeslo či židli. Poté, co jsem 6 neděl trénovala předsevzetí "žádné prádlo na židli" podařilo se mi vypěstovat se "odpor" k prádlu na židli a vydrželo i to už několik let. Teď čtu knihu podruhé a přemýšlím o nějakém dalším mikropředsevzetí. Funguje to spíš na jednodušší věci a zlozvyky, ale i to je fajn. Kromě Konce prokrastinace už mě dlouho žádná kniha o osobním rozvoji konkrétně nepomohla něco změnit k lepšímu.
Kniha je pro mě zajímavá svou autenticitou, snahou podat svědectví o době a lidech, s kterými se autorka setkala. Přečetla jsem ji celou a zaujala mě i část, kde se nemluví o Václavu Havlovi.
Přečetla jsem celkem s chutí. Kniha Prvok, Šampón, Tečka a Karel se mi líbila víc....ale autor umí psát o vztazích dobře.
Pověst o praotci Čechovi v moderním podání. Kniha pro děti, kterou si s chutí může přečíst i dospělý. Dobrodružný příběh s magickými momenty, moc pěkně literárně zpracované.
Humor je těžká disciplína a autorce se podařilo mě rozesmát. A určitě nejen mě. Píše svižně, vtipně a v příbězích je znát životní zkušenost, nadhled a moudrost.
Z autorčiných knih mám tuhle možná nejraději vzhledem k její autentičnosti a zpracování osobní zkušenosti. I když jsou to tak trochu knihy dvě. Jedna humorná o návratu domů a druhá o nemoci otce...