uzivatel83509
![Milenec lady Chatterleyové Milenec lady Chatterleyové](https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69793/milenec-lady-chatterleyove-BZ7-69793.jpg?v=1550297012)
Kniha mě bohužel neoslovila... možná jsem ji měla dát větší šanci, ale pak už jsem se opravdu nutila do čtení a kdybych nepřeskakovala později i pár stran, asi bych to vůbec nedočetla... což se divím, protože mám takové příběhy ráda a první odstavec knihy mě hodně zaujal - říkala jsem si, páni, to bude pecka...
- "Náš věk je v podstatě tragický, a tak ho odmítáme tragicky brát. Katastrofa se přehnala, stojíme mezi troskami, začínáme si budovat nová bydišťátka, chovat nové nadějičky. Je to pořádná dřina: do budoucnosti dnes nevede žádná hladká silnice, místo toho obcházíme nebo přelézáme překážky. Musíme žít bez ohledu na to, kolik obloh se nám zhroutilo."
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Úplná prázdnota Úplná prázdnota](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15499/uplna-prazdnota-15499.png?v=1311247563)
Konečně jsem asi našla knihu, která mě, v mých cca 19 letech, chytla za srdce... díky ti, databáze knih :-)
Četla jsem 1x, ale knihu bych si ráda přečetla znovu i po letech, protože z těch mnoha knih, které jsem v té době četla, mi tahle utkvěla v paměti.. i když teď čtu úplně jiný žánr, kniha tenkrát ve mě něco zanechala, určitě doporučuji mladé generaci :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Řekni, že mě miluješ Řekni, že mě miluješ](https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/9963/rekni-ze-me-milujes-Nlq-9963.jpg?v=1623012034)
(SPOILER) Krásný příběh o tom, jak jednoho dne koupí lord Derek v dražbě ženu Kelsey, jen aby ji zachránil před krutým mužem, který si na ni brousí zuby.. vůbec netuší, že se na dražbě ocitla kvůli svému strýci a že ten krutý muž, se nesmíří s prohrou... Lord Derek odveze Kelsey na panství a odjíždí... tam ale o ni nikdo neví a Kelsey se tedy ocitá v nesnázích a začíná šít, aby se vůbec uživila... v příběhu dále nechybí vůbec nic - je tam romantika, akce, napětí... nádherný příběh, za mě plný počet hvězd...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ztracená duše Ztracená duše](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/4800/ztracena-duse-COT-4800.jpg?v=1691487550)
Tuto knihu miluji a četla jsem ji asi 3x :-)
Láska je největší dar na světě a vždycky zvítězí - je jedno, jestli je Julian upír, nebo člověk... láska se prostě nezapře...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vykoupení ohněm Vykoupení ohněm](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/1232/vykoupeni-ohnem-mJT-1232.jpg?v=1570463138)
Předchozí dvě knihy jsem nečetla, ale viděla jsem několikrát filmové zpracování.... možná proto jsem se do knihy nemohla pořádně začíst, protože jsem měla před očima film. Kniha je to hezká, čtivá a dobře napsaná, ale člověk musí mít náladu zrovna takovéto věci číst..
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Deset důvodů, proč tě miluji Deset důvodů, proč tě miluji](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131012/deset-duvodu-proc-te-miluji-ESg-131012.jpg?v=1644660156)
Právě dočteno. Kniha byla dobrá - ostatně jako i další knihy téhle autorky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Falešný třpyt Falešný třpyt](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251653/falesny-trpyt-251653.jpg?v=1433583963)
(SPOILER) Omlouvám se za spoiler, ale nemůžu si pomoct... Nelíbilo se mi, jak se v tomto díle Ruby zachovala... Když ji Beua podstrčil ten papírek, dalo se ještě pochopit, že nemyslela na nic jiného, než na svou lásku... bylo mi moc líto Paula, jehož postavu jsem si oblíbila stejně jako scény, kdy se převlékl za vojáka... Ruby ho úplně zničila, bylo bláznovství svolit k manželství s ním... a ta výměna... bylo vidět, že Paul by pro ni udělal cokoliv - cokoliv, jen aby byla šťastná... ach jo... postava Beua se mi celkem zprotivila... konec byl napínavý - čekala jsem, že soud rozhodne jinak a tím začne další díl... no, upřímně, do dalšího dílu se mi moc nechce...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Nepřítel Nepřítel](https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/7377/nepritel-aTU-7377.jpg?v=1638990923)
Z prvního dílu jsem měla rozpolcené pocity - na jednu stranu jsem si příběh Jessieho zamilovala, ale na druhou stranu se mi kniha moc nelíbila, protože v ní byla víc popisovaná válka a konflikty, než samotná romantika.. chtěla jsem ji prodat, ale neudělám to, protože tahle kniha na ni navazuje. Příběh Daniela a Callie se mi moc líbil a bylo super se dál setkávat s Jessiem a jeho Keirnan. Oba dva bratry jsem si naprosto zamilovala. V této knize bylo plno krásných momentů, kvůli kterým kniha opravdu stojí za přečtení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Láska v nebezpečí Láska v nebezpečí](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212397/laska-v-nebezpeci-212397.jpg?v=1405688046)
Začátek knihy mě moc nechytil, ale pak jsem si příběh Harryho a Olivie přímo zamilovala. Ty jejich rozhovory přes okna mě neskutečně bavily stejně, jako předčítání knížky, kterou ji Harry věnoval.. to bylo vtipné.
"Jestli to dokážeš hodit, já to zvládnu chytit!" :D Hezké romantické čtení, autorka opět nezklamala.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Perla v mlze Perla v mlze](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251652/landry-perla-v-mlze-WtE-251652.jpg?v=1443212206)
Druhý díl mě bavil, ale první díl byl lepší. Příběh Ruby... no, co napsat. Gisselle je vypočítavá potvora, já bych s ní asi tolik trpělivosti neměla...Luise mi bylo líto, ale i tak mi připadal divný... nevím, v této knize mi snad žádná postava nepřirostla k srdci..
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Rubínová zář Rubínová zář](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36477/rubinova-zar-ju3-36477.jpg?v=1574508825)
Příběh Ruby mě hned vtáhl do děje, jelikož jsem před lety četla poslední (pátý díl) a tak jsem se moc těšila na celou tuhle sérii knih.
Ruby to neměla lehké a jak už to v životě bývá - není všechno zlato, co se třpytí... Ruby našla svoji bohatou rodinu, ale bohatství a postavení není vždy výhra... její sestru - dvojče, nevlastní matku, Bea a ani jejího pravého otce, jsem si bohužel příliš neoblíbila... kniha mě přestávala bavit až do situace, kdy její nevlastní matka vzala Ruby na návštěvu do blázince za jejím strýcem... to bylo hrozné (ale dost dobře napsané) a zároveň to byl TEN impuls, který mě donutil sáhnout po dalším díle.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Lexikon lektvarů paní Daneové Lexikon lektvarů paní Daneové](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53456/lexikon-lektvaru-pani-daneove-hol-53456.jpg?v=1451128867)
Kniha byla psaná velice čtivě - dvě dějové linky : Connie, pátrající po knize, kterou sepsala čarodějnice. A pak příběh samotné Deliverance, která v Salemu pomáhala lidem a později byla oběšena, jako čarodějnice. Dějová linka Deliverance se mi hodně líbila a její konec byl hrozný (velice dobře napsaný)... příběh Connie mě bavil spíše jen ze začátku...
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dům plný temnoty Dům plný temnoty](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464193/dum-plny-temnoty-QGE-464193.jpg?v=1615141296)
Od knihy jsem očekávala "Dům plný temnoty" :-) a přesně to jsem i dostala. 4 dějové linky - 4 různé rodiny postupně bydlely v jednom velkém domě. Každá rodina měla svůj vlastní (ne příliš šťastný) příběh. Napětí a čtivost se knize nedá upřít! Bohužel tím, že je kniha rozdělena do 4 dějových linek, příběh se táhne a napětí později trošičku pokulhává, ale... i tak jsem si čtení moc užila a ten konec byl super! Celkově se mi kniha líbila :-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jedna noc s ním Jedna noc s ním](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445382/jedna-noc-s-nim-A2A-445382.png?v=1591946118)
Příjemné erotické čtení na odreagování! Obyčejná servírka se náhodně setká se známým hercem, jehož jméno je vláčeno bulvárem. Tento chlap se ji nastěhuje nejen do života a do kalhotek, ale i do srdce. Nic není tak, jak se zdá a i tento sexy rebel může mít dobré srdce.. Takové příběhy mám ráda ;-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pan Cavendish, jestli se nemýlím Pan Cavendish, jestli se nemýlím](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212276/pan-cavendish-jestli-se-nemylim-212276.jpg?v=1405683870)
Bohužel jsem četla tuhle knihu hned po dočtení prvního dílu a to opravdu nedoporučuji dělat. Větší část knihy se totiž odvíjí ve stejné dějové lince, jako první kniha - stejné situace a rozhovory, jen z pohledu jiné dvojice... Konec byl hezký, ale nezachránil můj celkový dojem.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Výjimečná dáma lorda Averyho Výjimečná dáma lorda Averyho](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529227/vyjimecna-dama-lorda-averyho-65926db62648c.jpg?v=1704095158)
Příběh Carrie a Averyho byl hezký, byť měl pomalejší rozjezd. Knížka se hezky četla, takové klasické romantické oddechové čtení - bohužel, chyběla mi tam nějaká ta akce, nebo alespoň pořádné jiskření mezi hlavními postavami...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Osudná jízda Osudná jízda](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177232/osudna-jizda-177232.jpg?v=1381321800)
Knížka mě bavila, měla krátké kapitoly, četlo se to dobře.
Příběh Sebastiena, který se nemohl vypořádat s tím, že jeho otec ujel od nehody prolínající se s příběhem Loica, který žil jen s maminkou, která nyní ležela v nemocnici po nehodě. Co mi trochu vadilo, byl styl psaní kapitol o Loicovi... abych vysvětlila - kapitoly u Sebastiena byly psané stylem já "šlapu do pedálů", kdežto u Loica byly psané stylem ty "šlapeš do pedálů".... ale jinak hezké čtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Lovkyně štěstěny Lovkyně štěstěny](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261285/lovkyne-stesteny-2l1-261285.jpg?v=1446282597)
Příběh mě vůbec nevtáhl do děje a nebavil mě... zdlouhavé a nudné..
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Vysněný cíl Vysněný cíl](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507457/vysneny-cil-EXq-507457.png?v=1675522076)
Jak už sama autorka uvedla, série neměla mít původně tento třetí díl, ale jen dva.
Potěšilo mě, že kniha byla psaná hlavně z pohledu Tobiáše (střídají se pohledy Cecílie, Tobiáše a pak také Tobiášovy vzpomínky z různých let na život, na bratra a také na to, jak bratrstvo vznikalo)
Na jednu stranu si myslím, že série měla skončit druhým dílem, ale na druhou stranu bylo fajn si čtení o havranech takto prodloužit o další díl.. :-)
Bohužel, tento díl byl, podle mě, nejslabší z celé série a občas bylo čtení zdlouhavé, akčnější konec byl super..