vaclav5809 komentáře u knih
Moc rád bych jako velký fanda světu JRR Tolkiena napsal, že kniha byla krásná. Ano, byla krásná, ale jen první část, což je cca 65 stránek, kde je samotný příběh.
Zbytek knihy jsou básně/písně (což je vlastně to, jak byl příběh původně napsán), a to je extrémně těžké čtení. Možná v originále je to krásné, ale v českém překladu je to velmi náročné a často mi to moc ani smysl nedávalo.
Pokud někdo nezvládl Silmarillion, tohle nemá cenu zkoušet.
(SPOILER) Pro velké nadšence Středozemě asi nutnost, ale je to těžké čtení. Kniha má jen málo ucelených příběhů, avšak některé jsou naprosto zásadní pro vývoj světa JRR Tolkiena.
Kniha popisuje stvoření Ardy z písní Valar, proměnu Melkora v čiré zlo, stvoření elfů trpaslíků a lidí, vraždění elfů mezi sebou až po porážku Morgotha. V závěru se píše i o prstenech moci, proč a k čemu byly stvořené.
Jedna z nejlepších knih, jakou jsem doposud četl.
Popisuje život Vincenta a to především, jaký to byl bídák a loser a později i jeho psychické problémy. Nebýt jeho bratra, který ho prakticky po celý život finančně podporoval, kdoví, jestli by dnes někdo znal jeho jméno.
dost mrazivý příběh o třech bratrech, kteří procházejí koncentračními tábory a díky šikovnosti v opravování hodinek se mají o maličko lépe.
Kniha popisuje život zapomenutého geniálního umělce, se všemi zvraty a až neuvěřitelnými náhodami.
Pro někoho nudná knížka. Občasné popisy scén jsou vskutku trochu zdlouhavé, ale celkově paráda.
Tahle knížka je taková oddechovka, přesto dobrodrůžo, čte se moc pěkně. Už jsem četl 2×, můžu doporučit každému, kdo se chce v představách vydat na putování Afrikou a nalézt štěstí tam, kde ho nikdo nečeká.
Roach, posedlá sériovými vrahy, se snaží za každou cenu dostat do života kolegyně Laury, kterou začne být postupně úplně posedlá.
Už od třetiny jsem si přál, aby knížka skončila.
Knížka vyloženě neurazí, ale rozhodně ani nenadchne.
Skvěle napsaná detektivka. Děj nemá slepá místa, vše pěkně plyne. Co oceňuji je pouze jedna dějová linie bez přehršle postav.
Můžu jen doporučit!
na tuto knihu jsem se těšil, bohužel nenaplnila mé očekávání, strašně se to vleklo. Na to, že má knížka poměrně málo stránek, tak mi trvalo ji přečíst asi měsíc.
Do dalších dílů se pravděpodobně už nepustím.
je to opravdu bichle, příběh postupně graduje. Do zhruba 3/4 se to četlo parádně, pak už to bylo trochu nucený, přesto skvělý.
Tvá slova jsou jako bzučení much v mých uších.