Valdora komentáře u knih
(SPOILER) Nelíbilo se mi, že příběh začal tragickým koncem a pak až se začalo klubko příběhu rozmotávat. Hlavní postava mohla být více rozpracovaná, ale i z náznaků se dalo vytušit, co se v ní odehrává.
Ač mám detektivky ráda, tohle jsem nedokázala dočíst. Nebavilo mě to.
Příběh psaný formou dopis měl zajímavý nádech. Po celou dobu byl příběh tajemný, záhadný. Pořád nás autor udržoval na pochybách - nevěděla jsem, co si o tom všem mám myslet. Co j vlastně pravda a co klam...
Vzhledem k tomu, že mám docela dost detektivek načtených, někde v půlce knihy jsem už tušila, jak to asi dopadne a to je z mého pohledu škoda. Přesto jsem dočetla a hodnotím jako "odpočinkové" čtení, jestli se to dá o detektivním žánru říct. Příliš nenadchne, ale ani neurazí.
Nevím, jak je to dlouho, co jsem četla Nomáda, ale bavil mě mnohem více. Tento příběh mi přišel zbytečně natahovaný, ke konci jsem četla už jen ze setrvačnosti, abych se dozvěděla, jak to všechno dopadne. Otevřený konec slibuje další pokračovaní, ale myslím si, že už se do jeho četby nepustím. Proto jen 3 hvězdy.
Doufala jsem, že půjde o spletitější špionážní příběh rozsahu románu. Povídková forma mne trochu zklamala. Ale knihu nezatracuji natolik, abych si nepřečetla pokračování. Jako odpočinkové čtení fajn a autorovi se podařilo navodit atmosféru doby dvacátých let, o které ráda čítávám.
Kniha obsahuje dva detektivní případy, které vyšetřuje nesourodá dvojice. Svou atmosférou a zpracováním mi to trochu připomínalo dvojici Sherlocka Holmese a Watsona. Kniha je psaná s lehkostí, milým inteligentním humorem a s jistou nadsázkou. Příjemné odpočinkové čtení.
Přečetla jsem celou sérii a moc se mi líbila, i když někdy té politiky a náboženství bylo na mě příliš. Ale to nemění nic na tom, že to bylo velmi napínavé, čtivé a zábavné.