valeria0031 valeria0031 komentáře u knih

Eskejp: Na útěku z kanceláře Eskejp: Na útěku z kanceláře Jiří Charvát

Super, naprosto mě pohltilo, za dva dny 3OO stránek pryč.
Do postavy jsem se vcítila jako už dlouho ne.
Avšak myslím, že je to cílené převážně na čtenáře, kteří se s myšlenkami autora aspoň nějak ztotožnují. Tvz pokud jste postarší zarytý kariérista - nic moc pro Vás.

22.06.2022 4 z 5

Chamtivost Chamtivost Marc Elsberg (p)

Ve srovnání s ostatními knihy autora, není kniha tak napínavá.
Řadila bych v pořadí Zero, Blackout, Chamtivost, Helix
Avšak jako vždy, myšlenka úžasná.
Myslím, že autorova mise je rozšířit povědomí o ekonomických konceptech a to se mu taky daří.

22.06.2022 4 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

První kniha od Zibury a nezklamala!
Smála jsem si, někdy jsem se skoro pohoršeně mračila.
To že není mapa a kvůli tomu sklízí horší hodnocení? nebo kvůli ilustracím? To mi příjde absurdní.
Účelem byla pouť jako zážitek, ne jako příručka jak si trasu zajít a racionální sledování kilometrů. Ani sám autor nesledoval kudy šel po mapě...

09.06.2022 5 z 5

Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Kniha má vše co kniha má mít.
- humor
- černý humor
- blázna
- milostné trable
- mezigenerační rozdíly
- krásné detaily

04.06.2022 5 z 5

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

PO dlouhé době znova přečtené. A mnohem lepší než pamatuji. Autor nezklamal a jsem na cestě pro další knihy od autora :)

31.10.2021 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Poslední kniha, která mi od Hartla chyběla. A spolu s Erotikonem moje oblíbená. Každá postava jiná a jak už to Hartl umí - najdete kus sebe nebo nahlédnete do realistického života jiných.

28.09.2021 4 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Prvního jsem četla knihu Posel. Musím říct, že tohle jsem absolutně nečekala. Naprosto odlišné. Chvíli trvalo než se člověk v knize začte, samozřejmě náročné chvíle, ale četlo se příjemněji a působilo lehčeji než mnoho knih této tématiky.

28.09.2021 5 z 5

Hovno hoří Hovno hoří Petr Šabach

Po delší době dávám 5 hvězd. Krátké, výstižné, k zamyšlení a humorné.

28.09.2021 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Naprosto ROZPORUPLNÉ.
Zezačátku jsem si myslela, že knihy nezvládnu číst. Ne protože by byla nudná. Jen to nebyla relaxační četba. Jedno neštěstí za druhým a jediné štěstí bylo, že se to dělo jen na papíře.
Nakonec mi zvědavost nedala a rozhodla jsem se knihy dočíst. Četla jsem průběžně Jáchyma i Veroniku.
Nelitovala jsem, nakonec to byl vydařený příběh, ale za mě Malý pražský erotikon vede.
Jsem ráda, že mám knihu za sebou a od tohohle žánru si budu muset dát na chvíli pauzu. Ta kniha dokáže pořádně vyčerpat, když to poctivě prožijete.

22.05.2021 3 z 5

Chovejte se jako kočka Chovejte se jako kočka Stéphane Garnier

Zezačátku mě kniha zahřála u srdce. A rozhodně mi poskytla větší pochopení ke kočkám. Ale nakonec jsem si odnesla jen dvě myšlenky, který tenhle typ knih zas tak často neuvádí.
"Když je vám něco nepohodlné napravte to hned a definitivně." (no kdo by to neznal. Odkládání věcí, co ve skutečnosti tolik času nezaberou, ale pořád vás děsí a stresuje, že jste to furt neudělali.)
"Napsal jsem knihu za 3 týdny." (já ji sice nedočetla, ale stal se z toho bestseller. Kdo ví, možná to bude velikostí knihy a obálkou)
Je znát, že to byly jen 3 týdny, ale je znát, že se tím autor netrápí. (ano, uhádly jste, kočka by se také netrápila) Je to k zamyšlení, co opravdu všechno můžete.
Ale po půlce, už je to spíše trochu neuspořádané opakování.
Citáty o kočkách byly ovšem skvělé ;)

08.05.2021 2 z 5

Posel Posel Markus Zusak

Je to tak kniha, kterou dočtete s úsměvem a pocitem , že tohle STÁLO ZA TO.
Kniha od mladého člověka pro mladé.
Málokdy se člověk dostane k něčemu, co by se dalo nazvat zlatý střed. Vystihuje surovou realitu a ne moc obdivuhodné lidi. Ale zároveň opravdu nese jednoduché, ale snad až vznešené poseltství. Dokonalá kombinace humoru, smutných chvílí, pochyb a ... hrdinství.
Díky Ede!

08.05.2021 5 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Jak se dalo čekat. Není co dodat...

03.05.2021 5 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Tahle kniha lící život ve všech barvách a se všemi odstíny, nikoliv černobílé.
Za mě nejlepší Hartlova kniha.
Líčí velký časový rozptyl. Od mládí až po smrt + až dospělost dětí. Zároveň zachycuje i různé období tady v Praze.
Je fascinující takhle vidět nejvýznamnější chvíle několika životů. Jejich problémy, radosti a nehody.
Budete se usmívat, budete toužit po tom zavřít oči a doufat, že se nestalo to co se v knize právě stalo.
Budete postavy milovat i proklínat a hlavně nakonec každou jedinečnou osobnost pochopíte a nahlédnete do ní.

02.05.2021 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Skvělý krátký příběh o přátelství a problémech naprosto odlišných osobností. Jako figurky.
Je to rychle za vámi, ale zanechá to ve vás dobrý dojem :)

02.05.2021 4 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Náročné si zapamatovat kdo je kdo zpočátku. Musíte si tu vztahovou motanici v hlavě srovnat.
Zároveň možná až moc dlouhé napětí a pak uspěchané rozuzlení.
Zezačátku jsem byla naprosto nadšená - propracované postavy, šílené, ale zároveň skutečné životní situace, zajímavá zápletka.
Ale po půlce a hlavně ke konci mě kniha zanechala zklamanou.

02.05.2021 2 z 5

Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Zpočátku náročné čtení (hlavně příběh o Pilátu a náboženská rovina).
Ale v půlce už vám začne být autorův styl vlastní a stává se z toho umění. Píše snové obrazy, které vás naprosto uchvátí a vezmou vás do míst, které byste nečekali ani v nejvíc šílené fantasy filmu.
Jak mnoho lidí naznačuje, je třeba se ke knize vrátit a to určitě udělám, protože za jedno čtení asi jen málokterý smrtelník může zachytit všechny zvláštnosti a kouzla tohoto díla.

02.05.2021 4 z 5

Zdráhavý věštec Zdráhavý věštec Keziah Frost

Příjemné čtení. Zhltnuto za jedno odpoledne se skvělým pocitem na srdci.
Postavy přirostou k srdci. Ke všem si vytvoříte vztah (nebo vám lezou na nervy).
Jako spousta jiných knih Vám připomene, že máte možnost svůj život měnit (i když vám je 80 let jak tvrdí autor).
Zároveň je to zajímavé nakouknutí do toho, že role kartáře nebo jasnovidce může často spočívat v naprosto přirozených schopnostech.
Hvězdička dolů za někdy až přehnané a trochu falešné vypětí, že postava sama tomu nevěří, kýčovité opakování toho faktu. Zároveň u některých postav přetaženy věci do krajností. Ale to jsou maličkosti, které rozhodně nebrání si knížku užít ;)

02.05.2021 3 z 5

Slíbila jsi, že budeš žít i za mě Slíbila jsi, že budeš žít i za mě Caréne Ponte

Nic převratného, hlavně zezačátku si chvíli říkate, že to bude kýč. Ale jakmile si zvyknete na autorčin autentický styl i humor a prostý způsob, kterým vypráví stane se z toho oddechovka co zhltnete raz dva - a ti kteří nejsou šťastní se svým životem možná konečně najdou sílu to změnit.

25.03.2021 4 z 5

Blackout: Zítra bude pozdě Blackout: Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Rychle se čte, možná trochu nepřehednost vedlejších postav, realistický scénář, skvěle představuje problematiku.

08.03.2021 4 z 5

Helix - I ty budeš nahrazen Helix - I ty budeš nahrazen Marc Elsberg (p)

Skvělé seznámení s problematikou, poutavý příběh a neřekla bych, že je na místě jakákoliv kritika autorova stylu psaní, čte se to příjemně a ani si nevšimnete a máte 200 stran za sebou.

27.02.2021 4 z 5