Varjohukka Varjohukka komentáře u knih

Někdy i vás posere pták Někdy i vás posere pták Sue Salvi

Čekala jsem trošku rozsáhlejší obsah, ale pobavilo.

22.09.2019 4 z 5

Fajnová farma Fajnová farma kolektiv autorů

Zábava na několik hodin, dcerka nadšená.

19.02.2019 5 z 5

Pravda leží zde Pravda leží zde Lindsey Klingele

I když je kniha určena spíše pro -náctileté, a to už (bohužel nebo bohudík?) dlouho nejsem, tak mě tento tajemný příběh plný záhad velmi bavil.

Black Box Blues Black Box Blues Ambra Durante

Velmi zajímavý komiks o tom, co prožívá člověk trpící depresí. Narazila jsem na něj náhodou v knihovně. Rozhodně stojí za přečtení.

Tesáky Tesáky Sarah Andersen

Autorčiny komiksové knihy mám moc ráda a vždy se u nich dobře bavím. Ne jinak tomu bylo i u téhle malé a tenké lahůdky, kterou jsem slupla během krátkého čekání na autobus. Téma vtipné a určitě by mi nevadilo nějaké pokračování.

Finsko Finsko Helge Sobik

Mám starší verzi z roku 2002 a patří mezi mé oblíbené.

05.09.2020

Finsko Finsko kolektiv autorů

Průvodce po Finsku s cestovním atlasem, který se velmi hodil při první návštěvě Finska s autem.

05.09.2020 4 z 5

Rytíř, který nechtěl bojovat Rytíř, který nechtěl bojovat Helen Docherty

Opět velmi milá knížka s úžasnými ilustracemi.

17.11.2019 5 z 5

Cesta: Veľká panda a malý drak Cesta: Veľká panda a malý drak James Norbury

Tohle je naprostá nádhera!

Agnes a sedmý host Agnes a sedmý host Kati Närhi

Asi jsem se na tento komiks těšila až moc, takže mě ve finále trošku zklamal. Možná mu dám šanci ještě později znovu... již bez velkého očekávání a v lepším rozpoložení.
A třeba vyjdou česky i předchozí díly.

14.09.2023 3 z 5

Prokletí Harrow Lake Prokletí Harrow Lake Kat Ellis

Ani jsem nečekala, že mě příběh bude až tolik bavit. Kvůli některým recenzím jsem neměla moc velké očekávání, o to víc mě kniha příjemně překvapila. Můj šálek čaje!

Kdybych tě našla Kdybych tě našla Ava Dellaira

Kniha mě (stejně jako autorčina prvotina Dopisy na konec světa) velmi překvapila tím, jak se mi dostala pod kůži a emočně mě vyždímala.

14.09.2023 5 z 5

Finština - cestovní konverzace + CD Finština - cestovní konverzace + CD * antologie

Hodně stručná konverzační příručka. Našla jsem bohužel i několik chyb.

05.09.2020 3 z 5

Špína: Smradlavá historie hygieny Špína: Smradlavá historie hygieny Monika Utnik-Strugała

Tahle kniha mě zaujala v knihovně, některá historická fakta byla z dnešního pohledu opravdu děsivá. Určitě stojí za přečtení a ani ilustrace (místy velmi vtipné) nejsou marné.

Logopedické hádanky 2 Logopedické hádanky 2 Jana Havlíčková

Tato hravá knížečka byla asi jediná, která dceru bavila při procvičování výslovnosti.

14.09.2023 5 z 5

Příběh ukrytý v notách: Louskáček Příběh ukrytý v notách: Louskáček kolektiv autorů

Byly jsme s dcerou (6) na baletu Louskáček a byla nadšená, tak jsem jí k narozeninám koupila tuhle nádheru a je u vytržení i z knihy a baletí na hudební ukázky.

Kočkonautky Kočkonautky Petr Kopl

Morgavsa a Morgana baví mě i dceru (6,5). Zajímavé je, že ve Čtyřlístku nás to tolik nezaujalo, ale takhle hezky pohromadě je to pecka!

Pohádky o princeznách Pohádky o princeznách František Zacharník

Dcerka (6,5) tyhle tak trochu výchovné pohádky o princeznách a princích od Františka Zacharníka miluje. Půjčujeme si je v knihovně celkem pravidelně. Konkrétně na tyhle jsme strašně dlouho čekaly (než byly k dispozici na půjčení) a zpříjemnily nám v létě pobyt v nemocnici.

Stůj! Pozor! Volno! - cyklista Stůj! Pozor! Volno! - cyklista Josef Votruba

Velká nostalgie. Jako by to bylo včera, kdy nám je (tehdy ještě) soudružka učitelka rozdala na začátku školního roku.

Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek Jennifer Coulmann

Tohle byla taková nádhera!