vekune vekune komentáře u knih

Mrtvorozená Eliška Frankensteinová Mrtvorozená Eliška Frankensteinová Michael Stavarič

Naprosto úžasná kniha! Vzdávám hold hlavně překladu - Radce Denemarkové - bez toho by to nebylo ono. Považuji za nejlepší knihu toho roku. Hrátky s jazykem, napínavý příběh, situace hlavní hrdinky - vše perfektní. Škoda jen, že neumím tak dobře německy, abych si topřečetla v originále.

21.11.2012 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Skvělá kniha! Když vykládá smrt, tak opravdu nelze než sedět a číst.

21.11.2012 4 z 5

Totál Balkán Totál Balkán Blanka Čechová

Na knihu jsem čekala dlouho, jelikož jsem byla nadšená z autorčiných příspěvků na blogu. Musím však podotknout, že výběry psané na blogu byly opravdu to nejlepší z knihy. Líbí se mi děj a prostředí mezinárodní organizace v Kosovu a popis toho šíleného kolosu. Trochu mě zklamaly některé části knihy, třeba láska s francouzským důstojníkem mi tamm přišla naprosto nadbytečná (nevím, zda by tam byla kvůli tomu, aby zaujala i ženskou část publika?)

21.11.2012

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Po přečtení recenzí jsem šla a knihu si okamžitě koupila. Grafická stránka knihy je opravdu úžasná. Obsah samotný již trochu pokulhává. Je to nenáročná kniha psaná tak, aby se dobře četla všem. Trochu prvoplánová a ve finále jsem bya spíš zklamaná, i když by mě zajímalo jak to všechno dopadne.

A odpusť nám naše viny A odpusť nám naše viny Romain Sardou

Naprosto neuvěřitelná knížka. Přečetla jsem ji během dvou dnů, příběj´h naprosto pohltí. Bohužel trochu moc masakroidní na mě.

Dědictví ztráty Dědictví ztráty Kiran Desai

Tato kniha m

Červenka nese smrt Červenka nese smrt Jo Nesbø

Podle mě je nejlepší ze všech knih, kde vystupuje Harry Hole. Trochu rušivé je, že kniha má dvě linie, první je současnostu a druhá se vrací do doby bitvy u Stalingradu, ale nakonec do sebe vše krásně zapadne a vysvětlí se. což je také nezbytné pro porozumění dalších knížek s Harrym.

03.01.2012