velmi_zajimava

Musím říct, že mě tato kniha velmi mile překvapila! Skvělé oddechové čtení.

Úžasný překlad, ale ten příběh už tak úžasný nebyl. Bohužel.

Tato kniha mě zklamala. Nejspíš se mělo jednat o oddechovou četbu, ale já tam zkrátka pořád čekala na nějakou událost, která by byla alespoň něčím zajímavá. Žádná z postav mě nijak zvlášť nezaujala. A romantická linka v příběhu? Myslím, že se nemusím vyjadřovat.
Na druhou stranu autorka se inspirovala reálnou událostí. A toto téma je neustálým problémem v dnešní době. Ale nemyslím si, že by v této knize bylo téma sebevražda dobře zpracováno.

Tato kniha měla něco velmi specifického v sobě. Myšlenkové pochody pana Bellmana byli naprosto nepochopitelné a přesto tak obdivuhodné. Autorka ve mě dokázala vyvolat velmi zvláštní pocity. A i přesto, že kniha vyžadovala více času se čtením, opravdu nelituji že jsem knihu neodložila a dočetla ji. Jsem velmi spokojená s koncem této knihy. No ano, ach ti havrani.

I přes všechny pozitivní recenze na tuto knihu jsem se opravdu bála, že mě kniha zklame. Jak už to bývá u většiny knih.. Ale to se nestalo. Příběh byl sice předvídatelný, ale která pohádka není. :) Přečetla jsem jedním dechem.