verbula komentáře u knih
Knihu jsem přečetla na jeden zátah. Kéž bych i já stihla svůj vlak do Lisabonu. Kniha, která inspirovala hlavního hrdinu k pátrání po jejím autorovi a tím i ke změně života, by klidně mohla vyjít i samostatně.
Moje největší stálice, mým snem je přečíst si ji v originále.
Tuto knihu nedávno četla moje čtrnáctiletá dcera v rámci povinné četby, byla jí úplně okouzlena a neustále nám z ní předčítala. Udělala mi tím velkou radost, protože tuto knihu měl rád i její pradědeček.
Tuto knihu jsem koupila pro svou jedenáctiletou dceru, abych ji podstrčila něco jiného než její oblíbené koňské a čarodějnické příběhy. Nakonec jsem ji přečetla dříve, než ji dostala. Zajímalo mě totiž, co si nakladatel představuje pod pojmem "milovník napínavých příběhů bez rozdílu věku. Mě kniha nadchla a už se těším na další pokračování. Teď jen uvidím, co na to řekne ona.
Doporučuji souběžně číst jinou knihu této autorky OSUD JEDNOHO ČECHA, příběhy obou knih se spolu střetnou v tom nejnapínavějším okamžiku.
Při čtení knížky mi občas scházel slovník, který by vysvětlil používané výrazy zřejmě obvyklé v židovské komunitě. Jinak jsem knihu přečetla na jeden zátah a i když jsou některá rozuzlení předvídatelná, líbila se mi.
Její přečtení mne přivedlo k jiné knize ze stejného prostředí, ale jiného času - Právo na návrat od Leona De Wintera.
Do poloviny knihy se mi nedařilo se pořádně začíst, potom jsem ale obětovala celou noc, abych zjistila, jak skončí.
Po přečtení prvních stran jsem litovala, že jsem knihu koupila, ale s přibývajícími stranami se to změnilo. Jsem ráda, že jsem to nevzdala hned na začátku. Znám několik podobných mystifikátorů ve svém okolí, ale Edwardových kvalit nikdo nedosáhl. Bohužel nebo bohudík?
Tato kniha je mým favoritem mezi knihami o atentátu na Heydricha. Nedrží se sice přesně historie a autor dokonce přidal jednoho atentátníka navíc, ale popisem událostí a různých souvislostí mi tuto dobu a tento hrdinský čin přiblížil nejvíc.
Dobrá kniha, skvělý příběh ( jak by nebyl, když ho napsal sám život), ale v mém případě měla tato kniha tu smůlu , že přišla jako druhá po knize se stejným tématem a trochu podobným zpracováním ( střídání dvou časových rovin). Tou první byla kniha Viditelný svět od Marka Slouky a i když v ní autor mnohem méně dbá na pravdivost údajů, je pro mě příběh atentátu takto zpracovaný čtivější.