Veronika33 Veronika33 komentáře u knih

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Tak zasa po dlhšej dobe super pútavý psychologický thriller, postavy dobre vykreslené, moje obľúbené striedanie deja. Už sa teším na ďalšie knihy od tejto autorky. Odporúčam a určite si knihu niekedy zopakujem.

20.07.2020 5 z 5

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Kniha ma veľmi bavila aj bola dostatočne pútavá. Vďaka kratším kapitolkám dej rýchlo ubiehal. Zo začiatku som mala problém sa orientovať v postavách, nakoľko nimi autor vôbec nešetril. Koniec sa mi však zdal opäť narýchlo, násilne ukončený. Napriek tomu sa teším a som zvedavá na autorové ďalšie knihy. Odporúčam.

19.06.2019 4 z 5

Dřív než ji najde Dřív než ji najde Michael Kardos

Táto kniha ma úplne pohltila, neskutočne ma bavila, presne štýl čo mám najradšej. Striedanie deja a postáv dodávalo knihe na svižnosti a pútavosti. Postavy boli sympatické. Ku knihe sa určite ešte niekedy vrátim, odporúčam.

04.07.2018 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Pointa knihy veľmi dobrá a zaujímavá, prevedenie však zabíja príbeh. Začiatok resp. takmer polovica knihy nudnáááá a zdĺhavá. Film som si asi užila viac. Ostatné knihy autorky ma zaujali viac, čo je paradox, keďže táto kniha je vyzdvihovanejšia.

23.02.2018 3 z 5

Pár od susedov Pár od susedov Shari Lapena

Ďalšia kniha, ktorá bola propagovaná ako top thriller, ale v skutočnosti je to taká nezáživná tuctovka. Samotný príbeh by bol super, ale spracovanie je biedne. Začiatok bol strašne zdĺhavý a nudný, vygradovalo sa to až na konci (posledných cca 20 strán obsahovalo toľko zvratov až to bolo prehnané). Kniha neurazí (priemer), ale vracať sa k nej už nebudem.

28.01.2018 3 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Kniha bol vynikajúca. Musím povedať, že kniha aj film patria medzi moje srdcovky. Videla a čítala som ju už niekoľko krát a vždy si ju užijem naplno. Odporúčam pre začínajúcich čitateľov tohto autora.

03.10.2017 5 z 5

Poprvé Poprvé Joy Fielding

Ďalšia kniha od Joy Fielding, ktorú som si užila. Príbeh rýchlo ubiehal a bol neskutočne pútavý ako všetky jej knihy. Odporúčam, spisovateľka patrí medzi moje srdcovky.

03.10.2017 5 z 5

Niekto sa díva Niekto sa díva Joy Fielding

Ku knihe nemám čo dodať, klasická Joy Fieldingová. Perfektný dej, zápletka, gradovanie príbehu proste výborná kniha. Odporúčam všetky autorkine knihy!!!

06.09.2017 5 z 5

Ty Ty Caroline Kepnes

Kniha ma neskutočne bavila a veľmi som si ju užila. Pravda je, že miestami bola trošku úchylná, ale to jej dodávalo tú pravú šťavu. Teším sa na pokračovanie (už ma čaká na poličke). Odporúčam všetkým, ktorím sa páči tento štýl (kniha fakt nie je pre každého, moja mama z nej nadšená nebola :-) ).

29.08.2017 5 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Kniha ma bavila, bola napínavá. Bolo príjemné opäť sa začítať do ďalšieho prípadu Muncha a Mii. Musím však priznať, že Mia je riadna troska a začínať byť dosť nesympatická a rušivá na úkor deja. Prvý diel bol o trochu lepší, ale stále je to dobré,kvalitné severské krimi. Odporúčam prečítať.

23.06.2017 4 z 5

Čo Clara zanechala Čo Clara zanechala Ellen Marie Wiseman

Táto kniha bola perfektná. Zaujímavá téma aj spracovanie. Musím povedať, že dej týkajúci sa Clary ma bavil o trošku viac ako Izzin, veľmi ju odporúčam, tento typ kníh ma baví.

22.06.2017 5 z 5

Chlapec vo svetle reflektorov Chlapec vo svetle reflektorov Samuel Bjørk (p)

Kniha bola celkom pútavá no priemerná, musím podotknúť, že prvý diel bola o mnoho záživnejší, a každý ďalší diel o niečo slabší. Miestami som bola zmätená kto je kto, mala som väčšiu pauza v čítaní tejto série. Príliš veľa postáv a často nudné časti. Vývoj deja trošku zmätočný, uvažujem, že ďalšie diely, už si odpustím.

11.04.2023 3 z 5

Obětina Obětina Sharon J. Bolton

Dlho som sa chystala na túto spisovateľku a musím povedať, čakanie sa oplatilo. Kniha bola pútavá bez hluchých miest, zaujímavá téma. Jediné čo mi vadilo, trocha veľa náhod a prekombinovaný koniec, ale napriek tomu to nebolo vôbec zlé. Som zvedavá na ďalšie knihy autorky...

02.10.2022 4 z 5

Ptáčník Ptáčník Mo Hayder

Kniha ma zo začiatku nezaujala, ale časom sa to rozbehlo. V podstate som si ju užila bez hluchých, nudných miest. Som zvedavá aj na ostatné diela tejto autorky...

10.03.2021 4 z 5

Prosím vás, sestřičko Prosím vás, sestřičko Hana Marie Körnerová (p)

Knihy z nemocničného prostredia nezvyknem často čítať, ale táto až na pár slabších miest ma celkom bavila. Postavy v príbehu boli dobre vykreslené, len občas dosť zvláštne reagovali. Druhú časť si určite rada prečítam, nakoľko som zvedáva ako sa vyvíjali osudy hrdinov. Bola to moja prvá skúsenosť s tou autorkou.

09.09.2020 4 z 5

Sirotek č. 8 Sirotek č. 8 Kim van Alkemade

(SPOILER) Kniha ma neskutočne bavila. Dej bol pútavý a zaujímavý, asi ani raz som sa nenudila. Striedanie deja veľmi pomohlo čítaniu knihy, musím zhodnotiť veľmi dobrá, avšak nedocenená kniha. Určite si ju ešte niekedy zopakujem.Jediné čo ma trošku vyrušovalo, bola lesbická dejová linka..

20.07.2020 4 z 5

Andílek Andílek Mary Kubica

Kniha ma neskutočne bavila, trošku som sa v deji zo začiatku motala, ale potom sa to rozbehlo. Postavy boli celkom presvedčivé len Heidi mi dosť liezla na nervy, veľmi nevyrovnaný človek. Napriek tomu výborný príbeh s viacerými zvratmi.

26.12.2019 5 z 5

Co jsi to za matku? Co jsi to za matku? Paula Daly

K čítaniu knihy som pristupovala trošku s obavami či sa mi to bude páčiť, ale zbytočne. Príbeh ma neuveriteľne nadchol bol pútavý, zaujímavý námet aj postavy. Určite skúsim aj autorkine ďalšie diela.

02.09.2019 5 z 5

Pozvanie Pozvanie Ruth Warburton

Kniha ma neskutočne bavila. Bola pútavá, väčšina postáv správne strelená a teda aj zaujímavá. V knihe je čiastočné prelínanie deja, ktoré mi v tomto prípade trošku vadilo. Koniec už bol taký poslabší, násilne vytvorený. Ako celok som si však knihu užila a vrelo odporúčam.

27.06.2019 4 z 5

Handrová bábika Handrová bábika Daniel Cole

Ďalší zaručený bestseller, ktorý u mňa nejako neuspel, ja vážne nejdem s davom :P. Neviem či to bolo slovenským prekladom, ale začiatok knihy sa mi zdal veľmi krkolomne napísaný. Keď sme sa dostali hlbšie do príbehu, dej celkom dobre odsýpal, najmä kvôli mojím obľúbeným krátkym kapitolkám a striedaní postáv. Koniec resp posledných cca 70 strán, zrazu zvrat som nechápala prečo čo ako...totálne nastal chaos v celku pútavom príbehu (ako keby ju dopísal niekto iný) a koniec otvorený. Nie som si úplne istá či ma kniha natoľko upútala, aby som uvažovala o prečítaní autorovej druhej knihy. Fakt neviem..

07.05.2019 4 z 5