Verousek komentáře u knih
K téhle knize jsem se dostala proto, že si ji všichni vychvalovali. Název oslovil i mě, a tak jsem se rozhodla zjistit, co se skrývá pod obalem. Celkově mě kniha moc nenadchla, čekala jsem od ní víc. Je v ní pár pěkných myšlenek, ale myslím, že to Fulghum umí i líp...
Opět to píšu, ale tohle je velice zajímavá kniha (tedy pokud to tak mohu říci u knihy, která má toto dané téma). Zprvu jsem od knihy čekala něco jiného, ale nakonec kniha předčila mé očekávání. Nejenže jsem se dozvěděla něco o dobrodiní pana Schindlera, ale mohla jsem nakouknout i do života jiných lidí a přečíst si jejich příběh, což je věc, které mě velice zajímá- osudy lidí v 2. světové válce. Je až neuvěřitelné, co člověk dokáže, pokud chce a ještě krásnější je vidět sílu, kterou lidé mají, když se spojí a navzájem si pomáhají. Bohužel je velice smutné, že toto lidé dokážou jen ve velice krušných chvílích (budiž buďmě rádi alespoň za to)
Moc krásný příběh :) držel mě nad vodou, když jsem byla nemocná a dodal mi úsměv na tvář, který jsem potřebovala k uzdravení :) moc se těším na film a velice doufám, že ho nezvorají
Kniha mého dětství :) opravdu moc se mi líbí :) a seriál je také povedený :)
Musím říct, že když jsem tuhle knihu viděla v knihovně, hodně jsem se smála. Nedalo mi to a přečetla jsem si jí. Pak jsem se musela smát ještě víc. Rozhodně by mě zajímalo, které dítě si bude chtít číst o tom, jaké bobky má prase a jaké zase koza :D Je to naprosto zvrácené a rozhodně takovou knížku bych do ruky svému dítěti nedala. Tohle už je opravdu výsměch
Tuhle pohádku mám moc ráda :) nehledě na to, že motiv Lady a Trampa jsem měla na první tašce do školy :)
Jsem ráda, že jsem si tuhle knihu mohla přečíst zvláště od Carolly Erickson, protože umí nádherně vyprávět a dozvěděla jsem se tak velice příjemnou cestou vše, co jsem chtěla vědět o Marii I. Vřele doporučuji :)
O Michelle Obamové se toho dá říci spousta, já v ní ale především vidím dámu. Je to žena, která se neohroženě postavila různým životním situacím a zvládla je svým pozitivním přístupem a s grácií. V knize popisuje svůj příběh velmi čtivě a přístupně různým věkovým skupinám. Je to příběh zvídavé holčičky, román o lásce i cesta k poznání. Není to velká kniha pouze tiskem, ale i obsahem. Byla jsem nadšená od začátku do konce. Jsem okouzlena její osobností a ladností slov. Je až neuvěřitelné, jak dokonale dokázala rozebrat důležité otázky týkající se například pozice žen ve světě nebo fungování médií a jejich vlivu. Je mi velkou inspirací. Až je mi zatěžko hodnotit knihu, protože to trochu vnímám tak, že čtením přede mnou vyvstala její osoba sama. Myslím, že vedle prezidenta stále ještě jedna ikona - ikona v podobě jeho manželky.
Jsem naprosto zklamaná. Příběh je plytký, zbytečně roztahaný, není tam žádný pohyb, žádné napětí. Z hlediska tloušťky silná kniha, nicméně po otevření je patrné, že to činí pouze velká písmena a široký okraj - opravdu to musí být? Absolutně nechápu, čím si kniha zaslužila tak vysoké hodnocení.
Ú-Ž-A-S-N-É!!! Garfielda miluji od malička a tohle čtení bylo pro mě jako návrat do dětských let. Garfield je prostě věčný!
Knihu jsem četla v práci o polední pauze a musím říct, že v tomto ohledu jsem si nevybrala dobře, protože jsem se musela ustavičně smát. Šílené, ztřeštěné, trefné, ujeté ... asi těmito slovy bych knihu popsala. Zvláštní, na co všechno jsou schopní lidé přijít. Na jednu stranu si ale říkám, kam to s tímhle přístupem vede a zda bych se tomu vůbec měla smát...
Nádherná kniha! Jednoduché, jasné, naprosto vystihuje podstatu, úžasné ilustrace. Jednotlivé prvky spolu v knize pěkně hrají a vytváří nádherný celek. Bowieho mám moc ráda a myslím, že tahle kniha je přesně taková, jak ho vidím.
Tuto knihu vidím jako velice dobrý začátek pro nejmenší čtenáře nebo děti, které zatím číst neumí a chtějí si "přečíst" knihu prostřednictvím obrázků, které jsou lehce interpretovatelné i bez textu. Souhra textu a ilustrací je velmi pěkná, takže kniha se dle mého názoru hodí pro děti od pár měsíců až po první třídu. Menší děti ocení výrazné (kontrastní) barvy, na které jistě budou dobře reagovat, větším dětem při čtení určitě pomůžou krásné obrázky. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása, tato kniha mi rčení opět potvrdila. Přidanou hodnotou je jistě i poučení o kamarádství.
Několikrát zmíněný fakt, že kniha obsahuje nádherné ilustrace je jedna věc, co pro mě ale bylo větším překvapením je to, že ilustrace jsou utvořeny z koláží, přijde mi to velmi nápadité. Prohlížením jednotlivých stran jsem tak strávila mnoho času. Navíc tvořivějším dětem to dá jistě vodítko k tomu, co si mohou vyrobit ve volném čase.
Text je oproti důmyslnosti obrázků jednodušší, ale v tom neshledávám žádný problém vzhledem k tomu, že se kniha řadí do kategorie pro mladší čtenáře. O to víc mě zarazilo, že se nad tím čtenáři v předchozích komentářích pozastavují. Myslím si, že textově v knihách pro malé děti nelze hledat nic objevného, potřebují právě jednoduchost a smysluplnost, musí je to zaujmout, nelze jim přeci hned servírovat Shakespeara. Asi bych pochopila, že dospělým, kteří musejí za knihu vydat peníze se to zdá málo, ale není to kniha pro jejich cílovou skupinu, takže ji nelze hodnotit dle jejich požadavků. Nehledě na ten fakt, že pokud je na produktu nálepka "pro dítě" (nebo třeba "svatba"), hned je ta věc o to dražší. Navíc nikdo neříká, že kniha musí být hned zakoupena, vždyť máme nespočet knihoven.
Úžasná, úžasná kniha! Jedinečný příběh, který mnou velmi silně rezonoval :)
Moc pěkně udělaná kniha...člověk v ní najde, co potřebuje vědět o jednotlivých kamenech a zároveň také různé ostatní věci, které jsou možná méně důležité, leč velice zajímavé :)
Kniha se mi moc líbila. Děj mě vtáhnul do sebe a celkově jsem měla přečteno během dvou dnů. Musím říci, že jsem se malilinko ztrácela, ale jinak krásný příběh :)