Vikina333

Četla jsem a buď jsem se pousmívala anebo překvapivě kroutila hlavou. Velice zvláštní knížka ve které si snad každý (téměř každý) najde něco nad čím se může zamyslet. Dobře popsané postavy, které jsou "jedinečné" svojí povahou, charakterem i výchovou... Líbil se mi i konec, který mě po spletitém ději příjemně pobavil.

Není to vůbec špatná kniha, ale nemějte přehnaná očekávání. Jsou v ní napínavé momenty a některé kapitoly opravdu "musíte" dočíst. Pro mě to však nebyla celá kniha (a že je hodně obsáhlá), ale pouze kapitoly - některé byly báječně napsaný. Jestli je to pana Cronina prvotina mohl by se ještě více rozepsat...

Nemyslela jsem si, že někdy budu číst o "útrapách" naivních zemědělců a že mě to zaujme...Nad knihou je spousta otevřených sociálních témat (ikdyž jsem současný odpůrce odborů, knížka po jejich existenci přímo volá;nabídka-poptávka po lidských zdrojích; sezonní práce atd..) Výborní kniha k zamyšlení (nad cyklickým se opakováním událostí-podobností dnešního světa, nevzdělaností...) Smutné leč krásné.

Neočekávejete žádný super efekt a budete spokojeni s odpočinkovou četbou s trochou napětí... žádný zázrak, ale jde to..

Velice hezkej námět. Hrdina by mohl být starší a konec méně "americkej" happy end..

Vůbec mi knížka nesedla. Vůbec nepochopím oblibu tohoto autora. Druhá kniha od Urbana a poslední.

Jedna z nejlepších pohádek, kterou jsem kdy četla!! Skvělá! Nechybí jí napějí, rozmanitý a ne vždy předvídatelný děj, záporáci, klaďasové i poloklaďasové.. Užila jsem si jí!

Mno autor si musel očividně zažít své... Oslovilo mě to, ale neuchvátilo..

Co mi přišlo škoda, že postavy byly velice černobílé a Vélin je až moc "přehnanej klaďas"... Jinak dobrý a doufám, že další díl se rozvine dle recenzí a komentářů, už mám nakoupeno.

Oddechová knížka s velkým nádechem červené knihovny - ovšem plná historických faktů a zajímavostí. Hezky se četla, jediné co mi vadilo, že chování fiktivních postav bylo často dost předvídatelné..

Je to kniha zmatená, ale i je zajímavá. Celá o vztazích a pocitech, o podivném celoživotním přátelství Andrewa (hlavní postavou) s Charliem, který na začátku knihy zemře a poté je na začátku každé kapitoly odhalen dopis z minulosti psaný Andrewem (hlavní postavou) Charliemu. Knihou částečně provází rodinný přítel a syn Charlieho, takový zakomplexovaný podivín.. A ještě je do toho zamotaný sci-fi kousek s klonem. Tento kousek mě překvapil a dal se rozvinout možná i v dobrý příběh. Zmatené to prostě je, ale špatný to taky není..

S postupným nádechem červené knihovny (což vůbec nebylo na škodu) moc hezky propracovaný příběh. Maličko mi tam vadila naivita některých postav, ale dobrý, pěkný.. Proč ne?! Hezky se to četlo..

Ach. Ty věčné narážky na snoby a snobství a "svět bohatých a mocných" byly tak přehnané (ufňukané - "jak je ten svět strašnej"..), že se to dalo sotva číst! Námět výborný, ale vadilo mi zpracování..

Drsná pohádka. Trošku takového "cikánského Romea a Julie"... :) Pěkné.. Dějově bohatý i zajímavými informacemi nasycený - pro mě novými - poutavý román.

Moc hezky popsaná nálada Berlína 50.let. Zvláštní příběh, dá se říci, šokující, který je poutavě popsán. Jen nevím, byl Leonard ňouma nebo psychouš schopny všeho??

Občas mi to připadalo jako prostoduchej americkej film, "akčňák" z devadesátých let.. Některý pasáže nebyly až tak špatný a bylo to docela napínavý. Ale já jsem s tímto autorem asi skončila, není to můj styl, rozčilujou mě neohrožení hrdinové typu Reachera..

Knížka mi přišla nerealistická, ba přímo naivní, jakoby napsaná pro náctileté. Příběh byl fajn, jen kdyby byl jinak napsán. Přijde mi "levná" :(

Možná by to nebyla špatná 1. verze knižky, kdyby byla osekána o "segalovský" bojový scény (tím zkrácena nejmíň o 200 stránek) a děj by byl domyšlený.. autor má vypravěčský talent, ale já si od něj dám nejspíš velmi dlouhou pauzu ..

Z prvního pohledu se jednalo o vzpomínkovou knihu (což vůbec nebylo na škodu, - milenecké scény velice pobaví :) ). Naopak děj se mi zdál v povzdálí, ne špatný ale velice stručně popisovaný. Knihu jsem si užila bohatou slovní zásobou a formou. Jsou i lepší knihy, ale i tato stojí za přečtení...