vinebitch vinebitch komentáře u knih

Inferno Inferno Adriana Michálková

Wow!!! Tak propracovaný děj v knížce jsem už dlouho neviděla. Krásné čtení a nemohu knížku víc vynachválit, a pokud váháte, rozhodně do koupi jděte :) mooc se těším až se vrhnu na další díl

09.03.2020 5 z 5

Očistec Očistec Adriana Michálková

Velmi krásné pokračování už i tak nádherného prvního dílu. Přijde mi, že obě dvě knihy jsou si sobě rovny a i když je každá jiná a výjimečná, užívala jsem si jejich čtení stejně :) Nemůžu ji víc vynachválit. Strašně se mi líbí výrazy, které autorka používá a já jen nerada knihu pouštěla z ruk, teď hurá na třetí díl!

06.03.2020 5 z 5

Záležitost s duchem: Mr. Ghost Záležitost s duchem: Mr. Ghost Marie Matušíková

Krásná knížka, kterou jsem měla přečtenou za necelý den. A musím se přiznat, že jsem ji četla i na Wattpadu, kde byla původně přidaná a rozhodně jsem ji přečetla už asi tak čtyřikrát. Není to typická romantika, která se většinou u knížek s takovým žánrem objevuje, autorka má talent a i obyčejné chvíle vystihla krásně s citem :)

06.03.2020 5 z 5

P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

Krásná knížka, na pohodové dny :) přirovnala bych ji k další knížce od autorky Po tvém boku, která byla stejně tak skvělá

29.02.2020 5 z 5

První První Kiera Cass

Krásný konec :) přemýšlela jsem, jestli si přečtu i Dceru, ale nakonec jsem se rozhodla že si První nechám jako konečnou knihu. Doporučuji sérii přečíst, a za mě byla tahle kniha nejlepší + má nádhernou obálku :)

27.02.2020 4 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Druhý díl se mi líbil možná o trošičku víc než první, krásně zpracované! :) Jen moc nechápu obálky všech třech knížek, proč je na každé jiná dívka? Jen mě zo tak napadlo :D
4,5*

08.02.2020 4 z 5

Selekcia Selekcia Kiera Cass

Kniha je milá, od autorky jsem ještě nic nečetla a tak jsem se musela začíst do jejího stylu, který vůbec není náročný :) Hezký děj a mám ráda všechny postavy, snad jen Mer mě občas štvala svojí náladovostí, ale vcelku velmi povedené :)

07.02.2020 4 z 5

Sedmé nebe Sedmé nebe Adriana Michálková

Nádherné scénky, myslím na knihu celý týden! Už se musím vrhnout na druhý díl :)

03.01.2020

Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

Knihu jsem měla přečtenou za jediný den a musím přiznat, že jsem ráda že jsem si ji pořídila, rozhodně to nebude naposled co si ji přečtu. Splnila všechna má očekávání a nebyla předvídatelná a do posledních stránek vás nechávala na pokraji a nechala vás dumat, jak že to vlastně všechno dopadne. Rozhodně ji doporučuji jako oddechovku s hlubším významem :)

03.01.2020 5 z 5

Třetí stříbrná kniha snů Třetí stříbrná kniha snů Kerstin Gier

4.5* :)
Kniha se mi hodně líbila, a celou trilogii krásně zakončila. Jen mi přišlo, že autorka knížku až moc natahovala. Neříkám, že je to špatně, alespoň jsem měla víc času než jsem došla k samotnému konci, ale i tak. Hezky se všechny díly četli a secrecy jsem tipla správně od druhého dílu :D Pokud váháta, zda si trilogii koupit či ne, jděte do toho!

18.07.2019 4 z 5

Médeia Médeia Eurípidés ze Salamíny

Celkem dobré

09.07.2019 3 z 5

Antigoné / Élektrá Antigoné / Élektrá Sofoklés

Rozhodně jedna z lepších knížek z povinné četby, za mě dobré :)

09.07.2019 4 z 5

Hamlet, králevic dánský Hamlet, králevic dánský William Shakespeare

Povinná četba, za mě nic moc. Musím přiznat, že na konci knihy už jsem netušila, co se tam vlastně stalo :D

09.07.2019 2 z 5

Lakomec Lakomec Molière (p)

Kniha se čte hezky, ale přišlo mi to až komixky zamotané. Ne moc, ale občas jsem musela i přemýšlet, o co tam vlastně jde, což není vůbec špatné :) Za mě asi nejlepší dílo k povinné četbě

09.07.2019 4 z 5

Romeo a Julie / Tartuffe Romeo a Julie / Tartuffe William Shakespeare

Pro bylo toto dílo povinná četba. Ale musím přiznat, co na tom ti češtináři a herci vidí :/ jediné, co se mi líbilo bylo to, že se to četlo rychle. Bohužel ze začátku jsem se v postavách ztrácela a pořád jsem musela koukat, kdo vlastně ta postava je
2,5*

09.07.2019 2 z 5

Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Kniha se hezky čte a opět, stejně jako první díl, nezklamala :)

09.07.2019 5 z 5

Agnes Agnes Hannah Kent

Kniha má ponurou atmosféru, která vám opravdu pohltí. Když jsem knihu dočetla, ještě dva dny jsem se cítila nesvá z té atmosféry. Každopádně, kniha je napsaná zajímavě, hezky se prolíná a postupně odkrývá skutečnou pravdu a co se vlastně stalo. Celou dobu jsem s Agnes soucítila, až do konce jejího života

18.06.2019 4 z 5

První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Opravdu doporučuji, od autorky jsem četla i Drahokamy a jsem ráda, že jsem se vrhla i do téhle trilogie. Zatím vypadá velmi slibně a líbí se mi, že je kniha napsaná humorný způsobem. Občas jsem se musela potutleně usmívat, když jsem četla určité pasáže

Bohyně Bohyně Josephine Angelini

Pokud hledáte hezkou trilogii o řecké mytologii s trochou fantasy, rozhodně jděte do této! Knihy jsou napsané v er-formě a hezky popisuje děj příběhu
Myslím, že si ji po pár měsících přečtu znovu :)

Beze snů Beze snů Josephine Angelini

Beze snů je pravděpodobně moje nejoblíbenější z celé série a k tomu bylo přidání Oriona příjemné překvapení
Ten kluk je fakt skvělej