vmatusko komentáře u knih
Vynikajúca kniha, ktorá môže pomôcť nejednému človeku.
Zaujímavé, nečakal by som od tohto autora takúto knihu.
Ako pozitívne beriem to, že čitateľ môže nahliadnuť do života prostitútok, rozmýšľať nad ich životom - čo prežívajú, ako berú svoju "prácu".
Je to výborná kniha. Veriacich povzbudí na ceste ešte viac kráčať za Kristom. Odovzdať mu svoj život a dôverovať mu. Neveriacim ukáže, že s Bohom to ide lepšie. Kniha je preplnená množstvom príbehov. Zachytáva hnutie 24/7, ktoré po celom svete buduje modlitbové "kotolne" kde neustále prebiehajú modlitby. Cez toto hnutie nachádza množstvo ľudí cestu k Bohu, menia svoje životy a mnohí zanechávajú svoj starý spôsob života.
Pri čítaní som žasol nad každou stranou. Ožívala vo mne túžba mať to isté, mať takú veľkú dôveru, že Boh je so mnou. Stačí mu len veriť, že aj s mojím životom má svoj plán.
Táto kniha ma sprevádzala Svätou Zemou, je plná obrázkov, vysvetliviek, popisov, máp. Je naozaj dobre spracovaná.
Jediným záporom môže byť len to že je stručná - k daným pamiatkam povie len pár viet. Výborne sa hodí do tašky, nezaberá veľa.
Skvela motivačná kniha, v ktorej jej autor Michal Truban opisuje vznik svojej webhostingovej firmy WebSupport. Pútavé čítanie, ktoré odhaľuje ťažkosti s ktorými sa počas celej doby vo firme stretávali ale aj zaujímavosti. Nechýbajú ani vtipné príhody. Jednotlivé kapitoly sú prepletené rôznymi autorovými návodmi, ako sa správať pri podobných situáciach, ktoré môže čitateľ pri svojom podnikaní zažiť. Kniha pomôže vyvarovať sa rôznym chybám, ktoré sú v knihe spomínané. Môže pomôcť aj začínajúcim podnikateľom.
Pohodová kniha s jednoduchým príbehom, vhodná najmä pre mladých čitateľov.
Otec jednej rodiny odchádza do vojny bojovať. Keď sa nevracia, jeho 9 ročný syn sa matky stále vypytuje kde je. Ona mu rozpráva že je na tajnej misii. Chlapec ale zistí, že jeho otec je v nemocnici kde prichádzajú duševne chorí pacienti z frontu. Chlapec obetuje svoje peniaze aby dostal svojho otca domov. V domácej liečbe sa napokon otec uzdraví.
Kniha sa trochu ťažšie čítala. Nakoľko autor v niektorých častiach dosť odbočuje a pridáva si vlastné postrehy k životu sv. Františka. Čítal som to s tým že už poznám nejaké knihy o tomto svätom.
Keby som Vám mal odporučiť podrobnú a zaujímavú knihu o sv. Františkovi tak určite túto: https://www.databazeknih.cz/knihy/frantisek-z-assisi-192624
Prvé stretnutie so Solženicynom. Musel to byť ťažký život, v takej zime, pri ťažkej práci a takmer žiadna nádej dostať sa von z týchto táborov.
Mali by sme si viac vážiť každodennú slobodu ktorú máme.
Profesor Zimbardo sa v tejto knihe zaoberá mužmi a ich závislosťou na pornografií či PC hrách. Je to zvláštny fenomén, ktorý je značne pozorovateľný v tejto dobe.
Zimbardo v knihe opisuje čo sa deje s mužmi pri častom sledovaní porna. Majú problém nadväzovať vzťahy so ženami, sú často utiahnutí do seba, žijú si vo svojom svete... Kniha je doplnená zdrojmi a citáciami na rôzne štúdie. V poslednej časti sa snaží poskytnúť odpoveď na otázku čo robiť, ako zabrániť tomu aby mladý muž v dnešnej dobe neostal závislý na obrazovke svojho počítača.
Táto kniha sa hlbšie pozerá na protikatolícke nepravdy, konkrétne niektoré kapitoly: Hriechy antisemitizmu, Zamlčanie evanjeliá, Prenasledovanie pohanov, Temný stredovek, Križiacke výpravy, Inkvizícia, Vedecké herézy, Otroctvo, Autoritárstvo, Protestantizmus.
Americký autor ich podrobne rozoberá a pomenúva v čom sa mýlia. Na knihe je dobré, že je doplnená mnohými citáciami, je dosť odborná.
Kiež by sa tieto veci začali učiť správne aj v školách.
Autor - John Eldredge v knihe opisuje svoj rok chodenia s Bohom, kedy sa snaží rozprávať s ním a stále byť napojený na Boha. V knihe ponúka praktické ukážky ako môžme aj my začať kráčať s Bohom a byť na neho napojený neustále.
Chceme v sebe započuť Boží hlas? Treba mať čisté srdce, stíšiť sa do modlitby a dať priestor Bohu, nech koná. Často koná cez to, že chce v nás zničiť staré, falošné predstavy o nás.
Kniha naozaj ukazuje že kráčať s Bohom a mať s ním úprimný vzťah sa naozaj dá.
Zaujímavý program, prichádzajúci od autorov z Ameriky. Sľubuje že vás prevedie 5 oblasťami VIERA, STRAVA, POHYB, MYSLENIE, PRIATELIA. Jednotlivé kapitoly opisujú tieto oblasti. Kniha je doplnená citátmi zo sv. písma.
Je to zvlášť dobre pre spoločenstva - kde je ľudí viacej, lebo sa dokážu vzájomne ťahať a napĺňať jednotlivé body tohto programu.
Fantastická kniha, pútajúco opisuje stretnutie duší z očistca s Mariou Simou. Mária to využíva aby sa ich pýtala na rôzne otázky... a duše odpovedajú.
Kniha ma povzbudila ešte viac si uvedomovať duchovný svet, častejšie myslieť na duše v očistci a konať dobro, lebo sa to oplatí :-)
Strhujúca kniha, ktorá zachytáva život siedmych chlapcov, ktorých ich učiteľ presviedča aby išli na front počas 1. svetovej vojny bojovať. Vo veku okolo 18 rokov odchádzajú, v čase kedy začínali milovať svet a bytie museli začať strieľať. Prvý granát, čo vybuchol, trafil ich srdcia.
V náročných bojových podmienkach zomierajú jeden po druhom. Aj keď vidina konca vojny je na dohľad, neveria že by sa vedeli zaradiť do bežného života, roky ktoré prežili vo vojne ich zmenili.
Napokon roku 1918 padol aj posledný Paul Bäumer, bol taký pokojný a tichý deň, že sa správa z bojiska obmedzila iba na vetu: Na západe nič nové...
GENIÁLNA KNIHA!
Až dych vyrážajúca kniha, opisujúca odvlečenie dvoch sestier do Sovietskeho zväzu a ich tvrdá práca, neľútostné podmienky, choroby, špina, smrť navôkol. Po necelých 20 rokoch sa im podarí znova dostať naspäť do Česka. Ako daň za slobodu je to že nemôžu prehovoriť o tom čo sa dialo v pracovných táboroch. Až po páde komunizmu tieto hrôzy vychádzajú na povrch.
Je úžasné sledovať ako sa im podarilo z toho všetkého dostať, založiť si rodinu, mať deti. Možno že práve viera ich držala nažive. Pre nás sú veľkým vzorom.
Príbeh Violy Fischerovej, ktorá prežila koncentračný tábor je veľmi zaujímavý. Pri čítaní knihy som ju obdivoval - kde brala chuť žiť, v takom otrasnom prostredí?
Beštiálne praktiky, ktoré na nich prevádzal doktor Mengele boli nenormálne odporné. No napriek tomu všetkému, čo prežila, sa jej podarilo opäť zaradiť do života, mať rodinu. Toto silné svedectvo vo mne vzbudzuje vďačnosť z toho, že máme teraz slobodu a nie sme nikým násilne prenasledovaní.
Kniha prečítaná na jeden dúšok, veľmi dobre sa číta. Úžasný dej.
Veľmi pekný román z oravského prostredia, ktorý rozpráva o láske dvoch ľudí, ktorý si aj napriek ťažkostiam nájdu cestu k sebe.
Pekný príbeh, kniha poslúžila ako odreagovanie popri čítaní zložitejších kníh.
Z knihy sála úžasná hlboká viera tohto kardinála, ktorý aj napriek tomu, aký dôležitý post zastáva, berie to v pokore a z Božej vôle. Pripomína, že na každom veriacom by malo byť vidno, že kráča s Kristom, žiaľ často bývavame uchvátení tým pozemským. V knihe sa odvoláva na homílie a prihovori jednotlivých pápežov a tiež často cituje sv. Augustína.
V závere knihy spomína: Náš svet sa často ocitá na bludných cestách, ako to bolo aj v prípade sv. Augustína. Horlivo hľadá smer, ale nevie, kde leží pravda. Skúša kráčať tisícami ciest, aby uveril vo večnosť. Túla sa po umelých rajoch, aby v nich hľadal radosť, jednoduchosť, krásu. Či je hmla, alebo krásny slnečný deň, náš svet hľadá svojho Otca, svojho Boha. Lebo jeho svetlo je tu pre každého: žiari v srdci toho, kto ho prijal, osvecuje cestu tomu, kto ho hľadá.