vsechnonebonic

Moje první kniha od autorky . Přečteno za 3 dny. Takový hezký a chvílemi opravdu překvapivý příběh. Pro mne příjemná oddychová četba.

O historii rodu Rožmberků se velmi zajímám, a proto vždy vítám novou publikaci, která o tomto slavném rodu pojednává. Knížek vychází poměrně hodně, najít dobrou a kvalitní, bývý obtížné. Knížka pana Brůžka mě potěšila. Je obsáhlá a dozvěděla jsem se mnoho nových informací a mnoho svých předešlých znalostí jsem oprášila. Autor rozhodně nezapře, že je historik. Kniha je velmi čtivá a rozhodně ji doporučuji pro všechny, kteří se o dobu pana Viléma a Petra Voka zajímají.

Historie baví a "živí" mne. Ano, paní Perchta měla skutečně strašný život, tak jako mnoho jiných mladých dívek její doby, které byly provdány proti své vůli anebo jim byla zcela odepřena možnost stát se manželkami a hlavně maminkami a svůj život strávily v klášteře, prostě otec na jejich věno neměl, a tak z nich udělal jeptišky. Tento příběh vychází z nějakého reálného základu, je trošku přibarvený, ale to je asi u oddechové knížky nutné. Zájemcům o historii doporučuji knížku, která obsahuje skutečné dopisy paní Perchty, trošku těžší čtení, ale rozhodně také zajímavé. Mimochodem, paní Perchta neuměla psát, ale uměla číst ( slabikovat). Na svoji dobu byla opravdu hodně pokroková.

Zajímavá kniha i film. Je hodně smutné, co se ve virtuálním světě děje, co se může stát. Tuto knížku by si měli povinně přečíst všichni rodiče, aby si uvědomili, jaké nebezpečí jejich dětem na sociálních sítích hrozí. Z vlastní zkušenosti vím, že děti školou povinné mají na facebooku uveden vyšší věk, což je obtížné odhadnout ( hlavně u dnešních mladých slečen, které ve 12 letech vypadají na 16 a vydávají se za 20 leté).

Dočteno. Kniha zakoupena vcelku náhodou a nelituji. Příjemné a sympatické postavy, dobrá zápletka, krátké kapitoly. Občas bylo těžké knihu odložit. Oceňuji to, že jsem vraha odhalila až na posledních stránkách, kdy už to bylo jasné i policii :-). Určitě si ráda přečtu další díl.

Tuto knížku jsem si chtěla koupit už dlouho, ale nebyla nikde k dostanání. Pak se zadařilo, tak jsem neváhala a koupila rovnou dvě - ještě pro kamarádku. Je úžasná, je v ní mnoho zajímavosti, které ocení děti, ale i dospělí čtenáři. Načerpala jsem z ní mnoho informací. Kdykoliv cokoliv hledám ohledně Vánoc, Velikonost, masopustu atd, tak tato knížka mě nikdy nezklame.

Paní Láryfáry prostě nikdy neomrzí. Už tolik dlouhých let má knížka svoje čestné místo v mé knihovně, už jsem ji přečetla tolik dětem, půjčila mnoho kamarádkám pro jejich dítka a dokonce i já po ní sáhnu, když mám plín a potřebuju rozveselit. Zabírá spolehlivě :-)

Potřebovala jsem knihu na odreagování. Změnit žánr. Nějakou jednohubku, u které bych se pobavila a snad i zasmála. Knihu jsem dočetla, to ano, ale děj byl tak........neskutečný, zámek, peníze, bezva práce, kde nic nebyl problém, jak každý dostal to, po čem toužil.... hm... :-)

Moje první knížka od autora, ale rozhodně není poslední. Ráda si přečtu další.

Kniha splnila očekávání. Krásná oddechovka na dva víkendové dny. Občas jsem se zasmála i nahlas.

Druhá kniha od autora Souhlasím s komentáři, že byla opravdu hodně drsná. A i když mám od něj další 3 knihy, cítím, že si potřebuji dát pauzu a číst něco méně děsivého.

Krásná publikace. Nádherné fotografie a hlavně podrobné historické informace. Je vidět, že knihu psal/i památkáři :-). Zakoupeny 2 výtisky jako dárek k Vánocům a měly opravdu úspěch. :-)

Přečteno. V této době jsem chtěla něco nenáročného a pokud možno i zábavného. Paní učitelka toto všechno splnila. Její životní nadhled jí opravdu závidím a líbí se mi, jak si umí udělat legraci i sama ze sebe.

Potřebovala jsem nějakou mírně nenáročnou knížku. Kdysi jsem četla první díl, a tak jsem neodolala a zakoupila i tento díl. Jako špatné to nebylo, četlo se to poměrně dobře, romantika dobrá, ale dlouhá. Na těch 500 stranách toho bylo až příliš. Ale svůj úkol kniha splnila.

Na knihu jsem se těšila, ale bohužel jsem ji odložila. Souhlasím s tím, že historická linka fajn, současnost nuda. Třeba se ke knížce někdy vrátím...

Dostala jsem knihu od autora i s věnováním. Moc se mi líbila. Sáhnu po ní vždy, když mám chmury. Spolehlivě mě rozesměje.