WaN635 | Komentáře u knih | Databáze knih

WaN635 WaN635 komentáře u knih

Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

I přesto, že se jednalo o YA román, tak se mi to líbilo a to jako, že moc. Declan mi byl sympatičtější než Juliet. Obě děti prošly těžkým obdobím, u Declana mi přišel jeho příběh až odpudivý, tím, jak dokáží rodiče svým dětem zkazit dětství.
S největší pravděpodobností si přečtu i pokračování.

10.03.2022 5 z 5

Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Zatím absolutně nejlepší přečtená kniha v roce 2022. Autorka je pro mě milým překvapením a tato kniha byla ještě lepší než ta předchozí.
Hlavní hrdinka je naprosto úžasná, přes všechno co v životě prožila. Vlastně hlavní postavy jsou všechny perfektní. Příběh se čte vlastně samz, kniha nejde odložit.
V originále je vydáno dalších 12 knih, tak šup šup s nimi do překladu :)

10.02.2022 5 z 5

V kleci V kleci Ellison Cooper

No tak tohle byla jízda! Naprosto skvělý literární počin. Čtivé od začátku, po poslední tečky. Hlavní hrdinka sympaťačka, vedlejší postavy rovněž. Těším se na druhý díl, těším se na vysvětlení s Jackem. Moc doufám, že autorka svou laťku udrží.

08.04.2021 5 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Musím upřímně říct, že Bryndza se mi velmi dobře čte. Jak Erika tak Kate jsou velmi sympatické hlavní hrdinky.
Kniha byla čtivá, zápletka zajímavá. Líbí se mi vyvíjející se vztah mezi Kate a synem.
Jsem zvědavá, jak bude pokračovat její kariéra soukromé detektivky. Tristan je také sympaťák, kterému to zároveň pálí.
Těším se na další knihu :)
Ještě mám odbočku k nakladatelství, docela mě zarazilo, že kniha měla posledních 6 stran zcela prázdných, není na nich vůbec nic.

10.01.2021 5 z 5

Přežij, dokud můžeš Přežij, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Zase jednou velmi podařené pokračování. V této sérii mám oblíbené oba hlavní protagonisty, líbí se mi, jak spolu fungují i jak se jejich vztah posouvá ( možná moc skokově ).
Byla jsem překvapena pachatelem, ten motiv mi úplně nesedl.
Překvapujícím prvkem pro mě bylo setkání s otcem L a A. Jinak se pořád nezměnilo to, že Abigail nesnáším. Těším se na další díl a doporučuji tuto sérii všem, kdo mají rádi krimi s nádechem romantiky. Joó, ale čtěte od prvního dílu série, je to tady opravdu žádoucí.

10.06.2024 5 z 5

Poslední sbohem Poslední sbohem Tim Weaver

Pro Davida mám opravdu velkou slabost, to jak se zakousne do případu, zkouší všechny možné i nemožné cestičky, rozplétá to, co se stalo.
Tento díl, i přes svou obsáhlost, mě bavil, chvílemi jsem žasla, kam nás vlastně příběh zavedl, tohle jsem opravdu nečekala.
Poslední díl končil objevením Colma a byla jsem napnutá, co bude jeho existence pro Davida znamenat a jak ho reálně ohrozí. Tahle linka byla taky perfektní.
No a teď zase budu čekat, co bude dál.

09.05.2024 5 z 5

Vražedná naděje Vražedná naděje Wendy Dranfield

Tohle byla pecka, neskutečná jízda. Každé písmenko, každá věta, souvětí, kapitola byla čtivá, propracovaná a já jsem se nemohla od knihy odtrhnout.
Případy byly napínavé, konečné vyústění mě překvapilo a bavilo.
Pro mě zatím nejlepší detektivka roku 2024 a že jsem jich už letos přečetla celkem dost.

06.05.2024 5 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Eriku zbožňuju, ale tento příběh mi přišel slabší než ty předchozí.
Z Eriky je padesátnice, v soukromí jí to poměrně klape, ovšem v práci je nedoceněná, což si sama uvědomuje.
Příběh byl zajímavý, promyšlený, ale já nevím, nějak mi to úplně neklaplo, kdyby pachatel neudělal fatální chybu, tak na něj vlastně nepřijdeme.
A i přesto, že mě tento díl úplně neuspokojil, tak je toto dílo mnohem lepší než knihy jiných autorů.

27.04.2024 4 z 5

Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Osmý díl a opět detektivka jak cumel.
Trinity mi vesměs leze na nervy, ale tady jsem fandila, ať to s ní dopadne dobře.
Jossie jede, její brilantní myšlenkové pochody mě baví a příběh vždy posunou dopředu. Zbytek týmu tady hraje druhé housle, ovšem snaží se Jossie statečně sekundovat.
Postava agenta byla obohacující, něco mi říká, že jej ještě uvidíme :) .
Těším se na další díl.

28.02.2024 5 z 5

Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Angela opět nezklamala. Myslela jsem si, že u knížek snad nejde zachovat kvalitu, napnutí a zároveň originalitu při tak dlouhé sérii :) .

Nový příběh Kim byl zvrácený, napínavý, ovšem to, na co přišla Kim až v padesáté kapitole, jsem já tušila od kapitoly třetí :) .
Líbila se mi linka s Frostovou, tento případ mě zasáhl a nakonec velmi překvapil.

Těším se na další díl, snad nebudeme čekat dlouho.

10.08.2023 5 z 5

Vodník Vodník Tereza Bartošová

V poslední době mám šťastnou ruku na výběr českých mladých autorů.
Vodnik velmi mile překvapil, líbila se mi zápletka i celkový spád knihy. Přečtu si i Klekanici.

23.06.2023 5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Pro mě osobně to byl nejlepší příběh Kate a Tristana (kvalit Eriky ovšem nedosahují).
Musím říct, že Bryndza prostě umí tyhle knihy opravdu vyšperkovat a promyslet.
Od začátku až do konce jsem se do knihy zabrala natolik, že jsem se ani nenadála a už končila. Vyvrcholení příběhu pro mě nebylo překvapením, pachatel byl na mém seznamu podezřelých nejvýše.

28.02.2023 5 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Všichni lžou, všichni něco tají......
Četlo se to opravdu dobře, má to spád a kniha nejde odložit, dokud zápletka není odhalena.

13.02.2023 4 z 5

Jako stín Jako stín Helen Fields

Svižné, děsivé, zvrácené, napínavé, šokující, takto bych popsala samostatný příběh ( snad začátek nové série) z pera Helen Fieldsove. Velké plus byli i opravdu sympatičtí hlavní hrdinové. Miluju silné ženské hrdinky a muže, kterým nevadí přiznat, že jsou opravdu jedinečné a mají oproti nim navrch.

09.02.2023 5 z 5

Strmý pád Strmý pád Linda Castillo

Po trošku slabším předchozím díle se rozjíždí nový Katin případ a že stojí za to ;) .
Brutální vražda v malém městečku Painters Mills otřese nejen amišskými obyvateli, ale také ,,Englischer,,. Na sérii mě prostě baví jak je text proložen v Deitsch a policejními kódy (tady deset čtyři).
Jediné co mě na sérii štve, že každou knihu přečtu během max. dvou dní, neboť nelze odložit.
Těším se na duben a na pokračování mých oblíbených postav - mmch. očekávám snad brzy svatbu :)

29.12.2022 5 z 5

Doručovatelky Doručovatelky Alex Smith (p)

První díl začínající série a mě se líbil a to že velmi. Seznámili jsme se s inspektorem s bystrým mozkem, výbornou intuicí a smyslem pro humor. Zároveň se jedná o muže, který prožívá osobní tragédii s únosem vlastní manželky a matky jeho tří, opravdu malých dcer.
Musím říct, že s jeho nezbednými dcerkami jsem se nejednou zasmála od srdce, k ději dcerušky krásně seděly a příběh doplňovaly.
Samotnou zápletku případu jsem odhalila chvilku před Robbiem, ale já měla čistou hlavu a on jí měl plnou dětí : - ) .
Jinak se mi líbil i tým z Norwiche, především Stacey, Savageová a Porter.
Těším se na pokračování a především na to, jak Robert válčí s dcerami a zda-li udělá pokrok v hledání manželky.

10.08.2022 5 z 5

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Klobouk dolů před autorkou, těch hodin, měsíců, let strávených v archivech, aby před námi rozprostřela svět církve a žen v ní. Kniha vypráví příběh akce Ř, kdy komunisti násilně přemístili sestry do sběrných klášterů. Z řadových sester se měly stát manželky,matky, dělnice a toho chtěl režim dosáhnout různými zvrácenými metodami.
Kniha ukazuje silné příběhy všech hlavních protagonistů, zrůdnost režimu a úplatnost představených, ale je tu pro mě ale .....
Četlo se mi to těžce, a nebylo to tloušťkou knihy, ani těžkým příběhem, prostě mi styl psaní nesedl. Chápu autenticitu, ale doslovné přepisy dopisů, či zápisu schůzí byly pro mě na závadu.

23.05.2022 3 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Kim potřetí a s příběhem, u kterého jsem od začátku až do konce trnula, jak to dopadne.
Příběh děsivý pro každého rodiče, s velmi reálně popsanými scénami. Symes byl neskutečné hovado, odporná lidská zrůda.
Naštěstí Kim byla ve své nejlepší formě, poprvé jsem cítila sympatie i k Dawsonovi.
No nezbývá mi, než si přečíst další díl.

16.05.2022 5 z 5

Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Tak tohle bylo něco, nevím jak to Lisa dělá, ale každou knížkou zvedá laťku.
Příběh neskutečně napínavý, zase jsme se dozvěděli něco víc o jedné z postav, tentokrát o Gretchen. Její příběh byl neskutečně smutný, trošku překombinovaný, ale ve finále si všechno sedlo.
Neskutečně mě potěšilo, jak se vyvíjí vztah Josie a Noaha a nakonec to vypadá, že nový šéf nebude až takový blbec, jak to ze začátku vypadalo.
No a teď je třeba počkat na další díl, který snad vyjde brzy.

13.04.2022 5 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Když jsem knihu začala číst, vůbec jsem netušila, že se jedná o druhý díl. Každopádně ničemu to nevadilo, kniha se mi hrozně líbila. Zacetla jsem se a nemohla knihu odložit.
Hlavní hrdinka mi byla sympatická, a vůbec celý její tým je fajn :) .
Už mám objednaný Matčin hrob, takže se těším a mám tušení, že pokud bude série pokračovat, tak se má knihovna bude rozšiřovat.

16.12.2021 5 z 5