whiolet komentáře u knih
První polovina knížky mě neskutečně bavila, bohužel druha polovina knihy spadla na úroveň "málo uveritelna červená knihovna" a já občas kroutila hlavou jak naivně, chaoticky a hloupe se postavy chovají.
Je to strašná škoda a z knihy budu mít ještě dlouho zvláštní pocit.
Už od první kapitoly mě kniha zaujala, a já se s chutí ponořila do zajímavého světa, kde nic není takové jak se na první pohled zdá.
Měla jsem obavy jestli si kniha udrží mojí pozornost, když má 670 stránek,ale nakonec čtení utíkalo opravdu rychle.
Líbil se mi styl a myšlení autora. Pokud máte pocit, že se ztrácíte v ději a vyrojí se kolem vás moc zbytečných otázek, autor vám je s citem na dalších stránkách vysvětlí z pohledu někoho jiného.
A ten konec?! Wau!
Těším se na další díl.
Jsem z vesnice, takže tahle kniha pro mě byla taková moje malá vzpomínka na dětství.
Styl psaní mi vyhovoval, a já chvílemi valila bulvy jak je to všude stejný :D
Tato knížka je plná nádherných ilustací, které budou bavit jistě i dospělé čtenáře.
Příběh je jednoduchý- malá Gerda se ztratí v moři a hledá svojí rodinu, přitom však potkává zvířátka se kterými je moře spjato.
Kniha se nenásilně dotýká i témat, které děti mohou zaslechnout z okolí. Tj. odpadky v moři atd.
Krásná knížka.
Četlo se to dobře,ale o proti jedničce to bylo poněkud slabší.
Kitty je tu jako v jedničce naprosto skvělá, Peter se pořád motá ve vztahu k Gen a Lara Jean se stane přelétavou včelkou.
Přesto všechno je to oddechové čtení, které mi vykouzlilo úsměv na tváři.
Je pravda, že některá zvířata v knížce jsou opravdu nechutně vyfotografována,ale ten kdo četl Doktora Proktora ,by to měl vědět a jistě se nad popisem (i výrazem) zvířat pobaví :)
Na první pohled mě zaujala nádherná obálka, a já se trochu bála, protože většinou tam, kde je "lákavá" obálka je slabý příběh,avšak zde to,tak rozhodně nebylo!
V knize se odehrávají dva životy rozdílných žen, které osud svede dohromady.
Je to silný příběh, knihu jsem přečetla jedním dechem a na konci se rozbrečela.
Tak tohle byla velmi příjemná oddychovka.
Kniha se četla skoro sama, postavy sympatické a prostředí více než zajímavé, jediné co bych vytkla bylo setkání s radikály. Od toho jsem čekala trochu víc,ale jinak se mi kniha moc líbila.
Tak tohle se fakt moc nepovedlo.
Když jsem slyšela o tom, že je společnost autorů, kteří předělali Sheaksperova díla do moderní podoby(a dokonce, že jedním z nich byl i Nesbe), byla jsem hodně zvědavá,co z toho vzniklo.
Ale tohle...To je naprosto ZBYTEČNÁ knížka.
Za mě je to nejslabší kniha, kterou jsem od Nesbeho přečetla.
Knížku jsem si chtěla přečíst dlouho a bohužel jsem od ní čekala daleko víc.
George Orwell jistě s touhle knihou předběhl svou dobu a možná by ani nebyl překvapený, že komunistický režim používal podobné praktiky jako Velký bratr.
No jde vidět, že už mi není náct a kniha není moje cílová skupina. Příběh mi přišel moc jednoduchý místy až naivní a dost povrchní. Přiznávám se, že,kdybych nepotřebovala knížku do čtenářské výzvy,tak bych jí možná ani nedočetla.
Holt jde vidět jak se na mě G.R.R. Martin, S.King a Jo Nesbo podepsali :D
Nápad dobrý,ale realita už je trochu jinde. Překombinovaný děj, který strhl knížku do kolonky "průměrné čtení".
A možná stačilo tak málo a mohlo to být super mrazivé čtení,ostatně atmosféra by tomu odpovídala, bohužel autor nedokázal udržet nit a pocity z dočtené knihy jsou zvláštní.
Skvěle napsaná kniha.
Autor umí výborně rozepsat charakterové rysy svých postav, a to znamená, že i když jsem si chvílemi říkala, jestli těch stránek není přeci jen zbytečně moc, u čtení jsem se rozhodně nenudila!
Aby jste si tuhle knížku, opravdu vychutnali,tak jak si zaslouží musíte na ní být správně naladěni, a to já jsem bohužel nebyla.
I přesto všechno na mě kniha působila moc mile a kousek mého srdce začal toužit ztratit se v Provence a objevovat její krásy.
Parta dětí, která řeší jak zabít zlo, které chce zničit celé jejich městečko je něco mezi Dětmi noci a To ,ale přesto je to něco tak originálního a čtivého, že vám to nedovolí od knížky odtrhnout oči.
Všechny do jednoho jsem si zamilovala a prožívala s nimi jejich nejčernější léto v životě.
A Duane, tobě, jsem chlapče fandila ze všech nejvíc.
Já moc sci-fi žánr nevyhledávám,ale tohle byl dobře namíchaný mix.
Příběh mě bavil,co se týče římských vojáků a jejich velitele Luciena,tak ti neměli chybu,naopak německý důstojník mě moc nenadchnul.
Každopádně to bylo fajn čtení.
Tento díl mi přišel poněkud zdlouhavý, chvílemi mě až nudil.
Naopak Asadovi hlášky a Carlovo sarkasmus mě utvrdili v tom,že tahle série je prostě moje srdcovka.
Skvěle napsaná knížka,které by však neuškodilo mít o sto stránek méně. Robert za svůj život stihl více věcí než jiní za tři životy, a díky tomu je tato kniha tak kouzelná.
Za mě super kniha. Autor píše nevtíravým způsobem a opravdu často je kniha protkána humornými historkami,kde jsem se prostě chtě nechtě musela smát :D
Bylo to moc fajn a v české "rybníčku" příjemně humorná oddechová kniha.
I já jsem po knize sáhla kvůli čtenářské výzvě,ale musím říct, že to byla hlavně ta "vychvalující" zadní stránka,která mě na příběh příjemně nalákala, a já se těšila až si to konečně přečtu.
A sakra...co to jako mělo být?!
Do příběhu jste přímo násilně vtaženi a pořádně ani nevíte o co, že to tam vlastně jde.
Zbytečná a dlouhá přirovnání. Jazyk, který je tak krkolomný, že si občas chcete knížku omlátit o hlavu,ale hlavně NUDNÉ postavy, co dělají nesmyslné věci.
Pokračování vážně číst už nechci.